Jannie Faurschou

Acteur

Jannie Faurschou is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Minor Mishaps

2002 | Drama

Zweden/Denemarken 2002. Drama van Annette K. Olesen. Met o.a. Jørgen Kiil, Maria Rich, Henrik Prip, Jesper Christensen en Jannie Faurschou.

Den eneste ene

1999 | Komedie

Denemarken 1999. Komedie van Susanne Bier. Met o.a. Sidse Babett Knudsen, Niels Olsen, Søs Egelind, Rafael Edholm en Paprika Steen.

Susanne (Knudsen), S[KL23]s voor intimi, is getrouwd met een Italiaan, Andrea (Edholm), Sonny voor intimi. Hij is vertegenwoordiger van Olivetti in Denemarken en staat bekend als een gepassioneerd heerschap. Het stel wil kinderen, maar het lukt niet. Als ze naar een consulent gaan, blijkt dat Susanne de zaak saboteert omdat ze bang is met een dikke buik door Andrea in de steek gelaten te worden. Dan wordt ze zwanger. Keukeninstallateur Niller (Olsen) heeft een vreugdeloos en eveneens kinderloos huwelijk met Lizzie (Egelind). Ze hopen op adoptie en uiteindelijk kunnen ze een kind uit Burkino Faso adopteren. Susanne bestelt een nieuwe keuken, maar haar vrees komt uit: Andrea gaat vreemd met een blondine van haar werk. Ze zet hem de deur uit. Lizzie is overgelukkig als het kind eindelijk aankomt, maar zij krijgt een fataal verkeersongeluk. Wie komt bij Susanne de nieuwe keuken installeren? Juist, ja... Niller. Eindelijk een conventionele film uit Denemarken, waarin de Denen zichzelf kunnen herkennen zonder een Dogma 95-werk de strot ingeduwd te krijgen. Goed voor een forse lach, spontaan spel in de categorie van het niet-Dogma 95 succes ITALIENSK FOR BEGYNDERS. Het scenario is van Kim Fupz Aakeson. Het camerawerk is van Jens Schlosser.

Albert

1998 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie, Fantasy

Denemarken 1998. Familiefilm van Jørn Faurschou en Jorn Faurschou. Met o.a. Morten Gundel, Sebastian Jensen, Peter Aude, Ole Ernst en Jesper Christensen.

In deze verfilming van de bestseller van Ole Lund Kirkegaard komen de tienjarige Albert en zijn vriendje Egon terecht in hun eigen fantasiewereld. Het avontuur loopt uit de klauwen als Egon wordt ontvoerd en Albert hem met de hulp van een meesterdief, die op zoek is naar een groene diamant, moet redden. Sympathieke jeugdfilm van Faurschou, die in eigen land ook bekend is als acteur, ondermeer te zien in Du er ikke alene. (RdL/VPRO Gids)

Det skaldede spøgelse

1992 | Familiefilm, Fantasy

Denemarken 1992. Familiefilm van Brita Wielopolska en Rita Wielopolska. Met o.a. Benjamin Rothenborg Vibe, Ove Sprogøe, Peter Larsen, Jannie Faurschou en Patrick Ytting.

Rothenborg Vibe is de elf-jarige Jasper. Op school wordt hij als verlegen buitenbeentje geplaagd door zijn klasgenoten. Zijn enige vriend is een oude veerman, die echter dood gaat. Zijn omgeving begrijpt maar niets van zijn verdriet. In de oude kast van de overleden schipper treft hij het kale spook uit de titel. De geest verschaft hem magische krachten, waardoor zelfs de opgeschoten meisjes van de school hem niet langer kunnen intimideren. Wielopolska`s vierde (en bekroonde) film behandelt het thema van sterven en eenzaamheid op een originele manier met een aantrekkelijke rolbezetting. Naar het gelijknamige boek van Bent Rasmussen.

Det skaldede spøgelde

1992 | Familiefilm

Duitsland/Denemarken 1992. Familiefilm van Rita Wielopolska. Met o.a. Jannie Faurschou, Peter Larsen, Ove Sprogoe en Benjamin Rothenborg Vibe.

Begint wel een beetje somber, deze mooie jeugdfilm van Brita Wielopolska. De oude visser Aron is namelijk dood. 11-jarige Jasper heeft meneer God nog wel gebeden om hem schijndood te maken maar zo te zien maakt Hij daar niet meteen werk van. Tenminste, verbeeldt Jasper het zich nou, of komt daar een bootje aan gevaren, nee het is toch weer weg. Aron blijft dood, maar is kennelijk vrolijk ingeslapen, want hij heeft een brede smile op z'n gezicht. Jasper erft Arons poes, en z'n pet, en wacht af, ondanks de pesterijen.

De Kluts

-1 |

Denemarken. Jorgen Vestergaard. Met o.a. Amalie Ihle Alstrup, Bjerke Smitt Vestermark, Jesper Klein en Jannie Faurschou.

Film over Eigil, een jongen van zeven jaar, die vriendschap sluit met De Kluts, een wezentje met één been en één teen. Eigil, een jongen van zeven jaar, woont met zijn vader en moeder en zijn kleine zusje op een boerderij. Als oom Otto langskomt en vader hem in spreekwoorden toespreekt, vraagt Eigil zich af wat dat toch betekent. Een kat in de zak kopen, de kluts kwijtraken zijn nog maar twee van de vele gezegden van vader. Eigil vraagt zich af hoe een kluts eruit ziet. En verdraaid, de volgende dag komt hij hem tegen! Hij besluit hem nooit meer kwijt te raken

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jannie Faurschou op televisie komt.

Reageer