Jan Pohan

Acteur

Jan Pohan is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Dobré světlo

1987 | Komedie

Servië en Montenegro 1987. Komedie van Karel Kachyna. Met o.a. Karel Heřmánek, Anna Tomšová, Ivana Chylková, Ilja Prachař en Jan Pohan.

Een architect, veertig jaar oud, komt in opstand tegen zijn burgelijke bestaan. Typisch onderwerp voor de Tsjechische veteraan-regisseur Kachy[KA5]na. Victor provoceert de gasten op zijn jubileumviering, en verlaat zijn woning om in een oude studio te gaan wonen. Hij probeert zijn frustraties op te heffen door zijn hartstocht voor de fotografie nieuw leven in te blazen. Hij krijgt een verhouding met een jonge zigeunerin. Een mengeling van sociale satire en poëtische stilering, die een nogal tweeslachtig resultaat oplevert.

Za Trnkovým Keřem

1980 | Familiefilm, Komedie

Servië en Montenegro 1980. Familiefilm van Václav Gajer. Met o.a. Gustáv Valach, Tomáš Holý, Jana Brejchová, Josef Kemr en František Hanus.

Een jongen brengt enkele dagen door bij zijn grootvader die boswachter is. Hier leert hij de natuur liefhebben en respecteren, terwijl opa veel moeite moet doen om industrialisatie en vervuiling tegen te gaan. Hij wordt voortdurend onder druk gezet door de directie van een rooibedrijf. Sympathieke, lieve film die jongeren probeert bij te brengen dat natuur belangrijker is dan indrustrie. Een helicopter wordt gebruikt als dreigend symbool van de oprukkende 'vooruitgang'. De acteurs zijn zeer goed in hun rollen. Gajer schreef het scenario samen met Josef Pohl en Venuse A. Sekyrová. Aan de camera stond Rudolf Milič.

Na pytlácké stezce

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1979. Familiefilm van Václav Gajer en Vaclav Gajer. Met o.a. Tómaš Holý, Gustáv Valasch, Josef Kemr, Vaclav Sloup en Karel Augusta.

De tweede film, na POD JEZECVI SKALOU uit 1978, in een serie over de twaalf-jarige schooljongen Vasek, die de schoonheid van de natuur ontdekt. Hij wil liever niet naar het buitenland op vakantie maar kiest voor het bos waar zijn opa jachtopziener is, en samen komen zij een stroper op het spoor. Een onderhoudend en prachtig gefilmd avontuur voor kinderen. Scenario van Josef Pohl en de regisseur. Camerawerk van Rudolf Milič.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jan Pohan op televisie komt.

Reageer