Selma Kouchy

Acteur

Selma Kouchy is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le prix de la vérité

2017 | Misdaad

Frankrijk 2017. Misdaad van Emmanuel Rigaut. Met o.a. Mimie Mathy, Mathieu Delarive, Philippe Caroît, Selma Kouchy en Catherine Zavlav.

Uit het zwembad van een viersterrenhotel in het dorp Saint-Paul-de-Vence in de Alpes Maritimes wordt het lijk van een vrouw gevist. Ongeval? Rechercheur Marie Jourdan uit Lyon gelooft er niets van. Met de alom geliefde comédienne Mathy als speurneus-pitbull was deze vlot geschreven tv-policier een kijkcijferhit voor France 3. Scenarist Laurent Mondy gaf de 1 meter 32 lange Lyonnaise een koffer vol snedige replieken mee, die ze met verve uitpakt: de lokale gendarmes en bevolking hebben niet terug van Jourdans radheid-van-tong. De misdaadplot wordt er bijna bijzaak door.

Marie-Line

2000 | Drama

Frankrijk 2000. Drama van Mehdi Charef. Met o.a. Muriel Robin, Fejria Deliba, Valérie Stroh, Yan Epstein en Gilles Treton.

Marie-Line (Robin) heeft een harde stem die geen genade kent wanneer zij 's nachts haar schoonmaaksters in het grote warenhuis aanstuurt. Als het moet rijdt zij met haar schoonmaakkarretje over employees heen, om extra te motiveren. De vrouwen hebben alle problemen, zoals illegaliteit, dakloosheid en gebrek aan kinderopvang. Hoewel Marie-Line een extreem-rechtse man heeft en liever alleen met het werk bezig is, komt zij gaandeweg toch op voor haar buitenlandse werkneemsters. Regisseur Charef's keuze om het verhaal niet melodramatisch te maken is wijs, en zijn keuze om cabaretière Robin voor de toch serieuze hoofdrol te nemen, blijkt geïnspireerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Selma Kouchy op televisie komt.

Reageer