Rony Coutteure is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Hiver 60

1982 | Drama, Historische film

België 1982. Drama van Thierry Michel. Met o.a. Philippe Léotard, Paul Louka, Christian Barbier, Rony Coutteure en Marcel Dossogne.

Een speelfilm, die wordt afgewisseld met archiefbeelden van de filmer Frans Buyens en fragmenten uit een documentaire uit de jaren 1960 en 1961, COMBATTRE POUR NOUS DROITS. Centraal staat de onrustige Belgische winter van 1960, toen de overheid maatregelen had uitgevaardigd, die maatschappelijk een stap terug betekenden. Wilde stakingen legden het hele land lam en de bloedige tussenkomst van 'moordenaars in uniform' etc. was het gevolg. Jammergenoeg zal dit produkt niemand buiten België interesseren en de bovendien tamelijk slecht gemonteerde gebeurtenissen komen gedateerd en verouderd over. Ook de uiterst subjectieve benadering doet de zaak geen goed.

Le dancing

1980 | Drama, Romantiek

België 1980. Drama van Jean-Louis Colmant. Met o.a. Rony Coutteure, Anne-Marie Cappeliez, Jenny Clève en Claude Talpaert.

In het karakterisiteke Frans-Vlaams-Belgische grensgebied met plaatsjes als Comines, Wervica en Bousbeque spreken de mensen een mengelmoesje van vijf talen en dialecten. Daar woont Popol en hij werkt hard in een kantoorboekhandel. Echter, nadat hij een baan als kelner in de 'Tyrol Dancing' heeft gekregen, verandert zijn hele leven. Een slecht in elkaar zittende kroniek over het alledaagse bestaan naar het voorbeeld van de Engelse persoonsgerichte cinema, hier vrij zwaar opgevat. Bovendien maakt het gebruik van de talen deze film moeilijk te volgen voor het merendeel van de kijkers. Op deze manier spreekt het bekrompen provincialisme helemaal niet aan. De spelers kunnen er in elk geval niets aan doen.