Elsa Benham

Acteur

Elsa Benham is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Code of the Cow Country

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Oscar C. Apfel. Met o.a. Buddy Roosevelt, Hank Bell, Elsa Benham, Melbourne MacDowell en Sherry Tansey.

Voorman Buddy weet een veediefstal te voorkomen en kan daarna in rust trouwen met de dochter van zijn baas. Diens zoon, een slappeling, deed mee met de veedieven, maar pa vergeeft hem en iedereen leeft lang en gelukkig. Wilton West leverde Betty Burbridge het verhaal om te bewerken. Ray Ries deed het camerawerk.

Fighting with Buffalo Bill

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Ray Taylor. Met o.a. Wallace MacDonald, Elsa Benham, Grace Cunard, Howard Truesdell en Robert E. Homans.

Serial in tien hoofdstukken. Matte western-serial van Universal, met een nauwelijks aanvaardbaar scenario. Een rommeltje heeft men er van gemaakt. Een goudmijn is in ieder geval het doel van een aantal reizigers, richting west. Enkelen hebben er recht op, maar anderen proberen ook van de partij te zijn. Cobb is Buffalo Bill maar wat die precies doet is niet zo duidelijk. Taylor maakte zijn regie-debuut; hij kon het ook niet helpen.

Rough Ridin'

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Richard Thorpe. Met o.a. Buddy Roosevelt, Elsa Benham, Richard Thorpe, Joe Rickson en Frances Beaumont.

Kent Sanderson werd als zoon van een rechter in 1898 geboren, maakte in 1923 zijn filmdebuut onder eigen naam als ster van een aantal 20m durende westerns voor Universal, zoals DOWN IN TEXAS en zijn hoofdfilmdebuut LURE OF THE YUKON. Met deze film startte Buddy - een naam die producent Lester F. Scott bedacht - een lange reeks westerns; voor Scott zou hij er 25 maken! Het was ook het regiedebuut van Thorpe, die in deze film de rol speelt van Benhams broer die vals beschuldigd wordt. De voorman van de ranch, Rickson, is de veedief die door Roosevelt ontmaskerd wordt. Elizabeth Burbridge leverde het verhaal, dat door Margaret M. Harris werd bewerkt. Ernest Haller deed het camerawerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elsa Benham op televisie komt.

Reageer