Montserrat Salvador is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Caricias

1998 | Drama, Romantiek

Spanje 1998. Drama van Ventura Pons. Met o.a. David Selvas, Laura Conejero, Julieta Serrano, Montserrat Salvador en Agustín Gonzálaz.

VV.

Una Sombra en el jardín

1989 | Drama, Thriller

Spanje 1989. Drama van Antonio Chavarrías. Met o.a. Mathieu Carrière, María Barranco, Fermi Reixach en Montserrat Salvador.

Een botanicus die pas van zijn vrouw gescheiden is en naar een andere woning verhuist, wordt smoorverliefd op de vorige huurster van zijn nieuwe appartement. Een psychologische thriller die aan Polanski en Bigas Luna doet denken, maar er desondanks in slaagt een eigen stijl en karakter te behouden. Deze goed geregisseerde en gefotografeerde film met schitterende muziek is het fortuinlijke regiedebuut van Antonio Chavarrías, vroeger assistent-regisseur en maker van korte films.

La Muerte de Mikel

1983 | Misdaad, Drama

Spanje 1983. Misdaad van Imanol Uribe. Met o.a. Imanol Arias, Montserrat Salvador, Xavier Elorriaga, Daniel Dicenta en Xavier Elorriage.

Een homoseksuele apotheker en aanhanger van links is op mysterieuze wijze vermoord in een dorp aan zee. Een politieke detectivefilm die zich afspeelt in het huidige Baskenland en die ondanks zijn volstrekte bescheidenheid een enorm goede pers heeft gehad en een groot kassucces is geweest.

Coto de caza

1983 | Drama

Spanje 1983. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Assumpta Serna, Víctor Valverde, Luis Hostalot en Montserrat Salvador.

Een jonge advocate wordt door een paar gevaarlijke misdadigers geïntimideerd. Een tweeslachtige film zowel qua opzet als bij de uitwerking van de plot: STRAW DOGS lijkt steeds als referentiekader aanwezig. Desondanks goed gemaakt en gespeeld.

Libertad provisional

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Roberto Bodegas. Met o.a. Concha Velasco, Patxi Andion, Montserrat Salvador en Concha Bardem.

Een gelegenheidshoer en een kleine misdadiger gaan samenwonen. Een pretentieuze en onuitstaanbare film die bovendien ook nog slecht gerealiseerd is.

La Ciudad cremada

1975 | Drama, Historische film

Spanje 1975. Drama van Antoni Ribas. Met o.a. Xavier Elorriaga, Franceso Casares, Paul Garsaball, Montserrat Salvador en Jeannine Mestre.

Het Catalonië van rond de eeuwwisseling wordt door een industriële crisis getroffen door het wegvallen van de Spaanse koloniën en de goedkope grondstoffen. De daarin resulterende onafhankelijkheidsstrijd van de bourgeoisie loopt stuk op het gelijktijdige verzet van het proletariaat en met elkaar strijdige ideologieën, zodat de centrale regering deze verwarring kan misbruiken en haar macht vergroot. Dit historische epos bleef als eerste Catalaanse film - mét aanknopingspunten voor het huidige onafhankelijkheidsstreven - tot lang na Franco's dood verboden. De film bouwt veel ironie in door het verhaal op te hangen aan een rijke bourgeois-familie die buitenshuis actief aan de crisis deelneemt en binnen een luxe-leventje blijft leiden. Behalve aan acteurs zijn ook rollen gegeven aan destijds nog clandestiene oppositieleiders, die averechtse, kapitalistische personages uitbeelden.

Sonría, por favor

1964 | Romantiek

Spanje 1964. Romantiek van Silvio Balbuena. Met o.a. Manuel Caño, Sergio Mendizábal, Montserrat Salvador en Jacinto Martín.

In een goedkoop theater ontstaat een driehoeksverhouding. Een toonbeeld van middelmatigheid.

Don Lucio y su hermano Pío

1960 | Drama

Spanje 1960. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Tony Leblanc, Pepe Isbert, Montserrat Salvador, Tony Soler en Alfredo Mayo.

Een kruimeldief is uit op de aalmoezen die een kind heeft meegebracht. Een vervelende stichtelijke film zonder enkele interesse.