Jerry Mofokeng is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mandela and de Klerk

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Joseph Sargent. Met o.a. Sidney Poitier, Michael Caine, Tina Lifford, Gerry Maritz en Ian Roberts.

Voor televisie gemaakt drama volgt Nelson Mandela die na 27 jaar gevangenschap met verbijsterende waardigheid - en een cruciale samenwerking met de laatste Apartheidspresident, F.W. de Klerk - het verscheurde Zuid-Afrika trachtte te helen. Zo complex als de werkelijkheid is de film uiteraard niet, maar het gebruikte documentairemateriaal van de gewelddadigheden tijdens het Apartheidsregime zorgt voor realisme en Poitier en Caine in de titelrollen zijn uitstekend. Caine zet De Klerk neer als een zelfverklaarde realist. 'U kunt van me denken wat u wilt, Meneer Mandela, maar ik houd net zoveel van dit land als u.' (RdL/VPRO Gids)

Inside

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van Arthur Penn. Met o.a. Eric Stoltz, Nigel Hawthorne, Ian Roberts, Ross Prelier en Janine Eser.

Mary Strydom, een idealistische professor aan de universiteit. Hij komt uit een prominent 'wit' Zuid-Afrikaans nest. Hij wordt beschuldigd van samenzwering tegen de regering nadat hij een concert van Amnesty International in Zimbabwe heeft bijgewoond en belandt in de cel. Kolonel Kruger van de geheime politie moet ervoor zorgen dat Strydom bekent. Na martelingen en een valse getuigenverklaring, verliest Strydom zijn strijdlust om te overleven. Tien jaar later, nadat de macht in Zuid-Afrika is overgedragen aan de zwarte meerderheid, komt er een nieuw onderzoek. Dit keer wordt kolonel Kruger ondervraagd door een zwarte advocaat. Kan in het nieuwe Zuid-Afrika de schuld van Kruger bewezen worden? Zal er gerechtigheid geschieden? (IdH/VPRO Gids)

In A Time Of Violence

1993 | Drama

Namibië/Zuid-Afrika/Verenigd Koninkrijk/Finland/Duitsland/Nederland 1993. Drama van Brian Tilley. Met o.a. Visu Kunene, Grace Mahlaba, Ramalao Mahkene, Jerry Mofokeng en Connie Chiume.

De jonge Kunene moet vluchten uit Soweto, waar hij getuige was van een slachtpartij door Inkatha-strijders. Hij is echter herkend, en het huis van zijn ouders wordt platgebrand. Zijn vriendin Mahlaba sluit zich aan bij het ANC. Ondanks alle voorzorgen wordt Kunene toch ontvoerd, door Inkatha-leider Mofokeng en de corrupte blanke politieman Roberts. De strijd tegen Apartheid en de onderlinge strijd tussen de diverse stammen wordt ditmaal volledig bekeken vanuit het standpunt van de zwarten. Het is de eerste in Zuid-Afrika zelf - zij het met financiële steun van verschillende andere landen, w.o. Nederland -gedraaide film die de blanke minderheidsregering aanklaagde. Er wordt een eerlijk, gewelddadig en pakkend beeld geschetst van de strijd die leidde tot de vrijlating van Nelson Mandela en de eerste democratische verkiezingen, in 1994. Tilley schreef het goed gedocumenteerde, op verschillende waar gebeurde feiten gebaseerde scenario samen met Mokonenyana Molete en Oliver Schmitz, en Dewald Aukema zette het om in beelden. Oorspronkelijk uitgezonden in drie delen.