Pierre Boffety

Cameraman

Pierre Boffety is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Bosna !

1994 | Documentaire

Frankrijk 1994. Documentaire van Bernard-Henri Levy en Alain Ferrari.

Film die het opneemt voor het door de Serven verwoeste en door de internationale gemeenschap in de steek gelaten multi- ethnische Bosni[KA3]e-Herzegovina. Bernard-Henry Levy zorgt voor het bittere commentaar. De film bestaat voornamelijk uit statements, terwijl veel gebruik is gemaakt van restanten van werk van tv-correspondenten. Het begint in september 1993 in Sarajevo; opnamen van de stad uit december 1993 en januari 1994; de film eindigt in maart 1994 in Parijs. Het ontstaan van het conflict wordt uiteengezet, waarbij de wensen van de Servische leiders en het bestaan van een Bosnisch leger (met gebruikmaking van weinig overtuigend propagandamateriaal) aan de orde komen. Er wordt een parallel getrokken tussen de Spaanse Burgeroorlog, het P[KA1]etainisme, WO II en de Bosnische situatie. De zwart-witte kijk doet afbreuk aan de zaak die hier (op veelal melodramatische toon) wordt verdedigd. Het journalistieke materiaal verdient een degelijker eindresultaat, steunend op een minder vage montage, hoewel het spel tussen Frankrijk en Groot-Britannië in de VN nauwkeurig wordt beschreven. Scenario van Ley en Gilles Hertzog. Camerawerk van Pierre Boffety.

Gabriel

1993 | Drama

Frankrijk 1993. Drama van Mounir Dridi. Met o.a. Adama Niane, Julie-Anne Rauth, Françoise Brion, Christophe Bernard en Malek Kateb.

Niane, een zwarte jongeman, arriveert per bus in een Frans stadje aan de Atlantische kust. De jongen is tegelijkertijd geheimzinnig, ondoorgrondelijk, onschuldig en engelachtig, en hij brengt al vlug de tongen van de inwoners in beweging. Hij komt Brion opzoeken, de vrouw die hem heeft geadopteerd. Het weerzien is niet bepaald een succes. Een ogenschijnlijk zeer eenvoudige film, die bij ontleding echter bijzonder complex in elkaar blijkt te steken. Dridi's scenario is een schilderachtig palet van typisch Franse personages, gekruid met een vleugje racisme, afstandelijkheid of onverschilligheid, getekend met een aangrijpende poëzie. Zijn acteurs leveren prima werk. Achter de camera stond Pierre Boffety.

Pierre qui roule

1991 | Komedie

Frankrijk 1991. Komedie van Marion Vernoux. Met o.a. Marianne Denicourt, Benoît Régent, Philippe Fretun, Serge Riaboukine en Fatbia Cheriguene.

De jonge Denicourt besluit na een jaar niet langer te treuren om de dood van haar man en weer in het leven te stappen. In een metrostation ontmoet ze de nette Régent, en ze dringt zich aan hem op. Ze gooit het geordende leventje van deze brave echtgenoot en vader duchtig overhoop, en wat hij ook onderneemt, of hij het nu tactisch of bruut aanpakt, ze laat niet meer los. FATAL ATTRACTION op z'n Frans en bekeken door een vrouw. Soms leuk, soms spannend. Romantiek en frivole perversiteit wisselen elkaar af. De twee hoofdpersonen schitteren in hun rol, ook al kan Vernoux haar scenario niet tot het einde toe hard maken. Knappe beelden van Parijs en een ludiek mozaïek van nevenpersonages maken de film toch de moeite waard. Pierre Boffety hanteerde de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pierre Boffety op televisie komt.

Reageer