Andrew Adamson (1966): regie, scenario en productie.
Er zijn 6 films gevonden.

Cirque du Soleil: Worlds Away

2012 | Fantasy

Verenigde Staten 2012. Fantasy van Andrew Adamson. Met o.a. Igor Zaripov, Erica Linz, Lutz Halbhubner, Dallas Barnett en John Clarke.

Een jong stel raakt gescheiden van elkaar en maakt een reis door magische werelden ver weg op zoek naar elkaar.

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

2010 | Avonturenfilm, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 2010. Avonturenfilm van Michael Apted. Met o.a. Georgie Henley, Skandar Keynes, Ben Barnes, Will Poulter en Simon Pegg.

In de derde filmbewerking van de fantasyboekenserie van C.S. Lewis keren Lucy (Henley), haar broer Edmund (Keynes) en neef Eustace (Poulter) via een schilderij terug naar Narnia, het rijk waar dieren en mensen met elkaar kunnen praten. Aan boord van een schip kunnen ze helpen tegen de gevaren die Narnia bedreigen. Avonturenfilm met christelijke motieven zit vol visuele effecten die de jonge aardbewoners naadloos in een parallel universum samenbrengen met grommende draken, de wijze leeuw Aslan (stem van Liam Neeson), magische zwaarden en een vrolijke, assertieve rat.

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

2008 | Fantasy, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 2008. Fantasy van Andrew Adamson. Met o.a. Ben Barnes, Skandar Keynes, Georgie Henley, William Moseley en Anna Popplewell.

Nadat vier kinderen in de eerste film het magische land Narnia hadden bevrijd van de akelige Witte Heks keerden ze weer terug naar hun sombere thuisland, het Engeland van WO II. In dit tweede deel worden ze teruggeroepen: Narnia wordt aangevallen door de akelige Telmarines. De kinderen gespen hun zwaarden weer om, spannen hun bogen, en ook deze keer hebben ze de hulp van Aslan, de leeuw met het Messiascomplex, hard nodig. De speciale effecten zijn prachtig, maar het is moeilijk meeleven met de weinig sympathieke en kleurloze personages.

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe

2005 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2005. Avonturenfilm van Andrew Adamson.

Vier kinderen vinden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in een kleerkast een deur naar een geheim magisch land. Ze komen er pratende dieren en wonderlijke wezens tegen en moeten uiteindelijk helpen in de strijd tegen het kwaad. Gebaseerd op de boeken van de Britse auteur C.S. Lewis, die nogal wat christelijke symboliek in zijn werk stopte. Thematisch enigszins vergelijkbaar met The Lord of the Rings, maar met Lewis' personages is het toch wat minder makkelijk meeleven. Mooie beelden, prima spel van Swinton als ijzige heks. In 2008 verscheen de sequel Prince Caspian.

Shrek 2

2004 | Animatie, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 2004. Animatie van Andrew Adamson, Kelly Asbury en Conrad Vernon. Met o.a. Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas en John Cleese.

Vervolg op de zeer succesvolle sprookjesparodie uit 2001. Shrek en Fiona zijn niet de spreekwoordelijke knappe prins en beeldschone prinses: hij is groen, zij is dik. De moerasbewoner en de prinses keren terug van huwelijksreis en worden ontboden bij Fiona's ouders. Die hadden de toekomst van hun dochter heel anders voor zich gezien en schuiven alsnog Prince Charming naar voren. Familiefilm uit de keuken van DreamWorks heeft iets te veel knipogen en tongue in cheek, maar profiteert van enthousiaste acteurs die hun stemmen verleenden. Het leukst zijn Antonio Banderas als een macho gelaarsde kat en John Cleese als de koning.

Shrek

2001 | Animatie, Komedie, Fantasy, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 2001. Animatie van Andrew Adamson en Vicky Jenson. Met o.a. Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, John Lithgow en Vincent Cassel.

Omdat de mensen het groene monster Shrek eng en lelijk vinden, heeft hij liever niemand om zich heen, daarom woont hij in een afgelegen moeras. Maar op een dag wordt hij wakker met honderden sprookjesfiguren in zijn voortuin. Het is het begin van een avontuur. Een sprookje over een monster met een onaangenaam karakter, geregisseerd door twee debutanten, met op de soundtrack onder andere liedjes van Eels, Joan Jett en John Cale; de DreamWorks-studio schuwde het experiment niet. De beloning was commercieel succes, waarna er, minder gedurfde, vervolgfilms kwamen.