Pierre Klossowski

Acteur

Pierre Klossowski is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Roberte

1978 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1978. Drama van Pierre Zucca. Met o.a. Denise Morin-Sinclaire, Pierre Klossowski, Martinb Loeb, Barbet Schroeder en Juliet Berto.

Experimentele ongein over een gefrusteerde huisvrouw met le tout Paris in bijrolletjes. Schroeder, Berto en Schmid zijn zelf regisseurs van dit soort draken en Frédéric Mitterand is het zenuwachtige zoontje van président de la République François, en presentator van een filmprogramma op de Franse staatszender TFI. Alain Cuny is alleen te hóren als de stem van de Heilige Geest.

Aline

1968 | Drama

Frankrijk/België 1968. Drama van François Weyergans. Met o.a. Chantal Marrès, Louis-René Desforêts, Pierre Klossowski, G. De Broux-Melin en Nicolas Lambert.

Naar de sombere roman van C.F. Ramuz, over de trage, trieste en niet tegen te houden zelfmoord van een jong, kinderlijk plattelandsmeisje. Een ambitieuze debuutfilm met een paar overtuigende scènes, maar helaas dermate beïnvloed door de stijl van Robert Bresson dat het het huiswerk van een begaafde en plichtsgetrouwe leerling lijkt waarover de leraar zegt: 'Kan beter'. Dus vooral een vervelende film, ondanks de korte duur. Goed spel van Marrès in de niet eenvoudige hoofdrol, naast - althans als acteur - onbekende namen in de bijrollen, want Desforêts en Klossowski zijn belangrijke schrijvers.

Baudelaire est mort en été

1967 | Experimenteel

België 1967. Experimenteel van François Weyergans. Met o.a. Pierre Klossowski, Leo Madder en Frieda Ortion.

'Laten zien hoe het mogelijk was augustus 1967 te beleven, door te denken aan Baudelaire, die augustus 1867 stierf'. Alles goed en wel, maar het verband tussen deze opeenvolging van, overigens zowel mooie als vreemde beelden van Denys Clerval, die verleden, heden en fantasie met elkaar confronteren, is niet zo erg duidelijk. Er zal heus wel een soort van dichterlijke visie achterzitten, maar dat is dan ook een ontoegankelijke, zoniet esoterische visie. In wezen een stijloefening. De film is ook bekend onder de niet zo beste titel BAUDELAIRE EN LIBRAIRIE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pierre Klossowski op televisie komt.

Reageer