Tyra Ferrell: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

The Cape

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van John Behring. Met o.a. Corbin Bernsen, David Kelsey, Adam Baldwin, Chad Willet en Cameron Bancroft.

Poetic Justice

1993 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1993. Drama van John Singleton. Met o.a. Janet Jackson, Tupac Shakur, Regina King, Joe Torry en Tyra Ferrell.

In dit `vervolg` op BOYZ `N THE HOOD en het filmdebuut van Jackson (de zus van rockster Michael Jackson) wordt aandacht besteed aan de 'overlevenden' van de rassenrellen, nu prille twintigers met meestal een fatsoenlijk baantje. Alleen op het vlak van de liefdesrelaties loopt het niet lekker. Jackson, die te pas en te onpas gedichten debiteert van Maya Angelou, rouwt nog om haar doodgeschoten vriend. Jackson wordt bij autopech geholpen door vriendin King en zij trekken van L.A. via de prachtige kustweg naar Oakland, in het gezelschap van twee postbodes, de rapper Shakur en Torry. Romantische road movie met Jackson, die niet alleen bloedmooi is maar ook een natuurtalent blijkt te zijn. In Dolby-sound.

Better Off Dead

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Neema Barnette. Met o.a. Mare Winningham, Tyra Ferrell, Kevin Tighe, Don Harvey en Reed McCant.

Deze goed vertolkte film stelt een groot aantal morele vragen en problemen: recht op leven tegenover abortus, doodstraf tegenover levenslang, recht tegenover onrecht, racisme tijdens de procesgang. Dat is veel en je bent geneigd te denken dat zoiets niet kan binnen twee uurtjes. De film die medegeproduceerd werd door de bekende Amerikaanse sociologe en schrijfster Gloria Steinem, behandelt dit wel degelijk en mag beslist een krachttoer genoemd worden. Het verhaal is gauw uitgelegd: Kit Kellner (Winningham) is een enfant terrible, die plunderend en rovend door het land trekt en daarbij een politieman dodelijk verwondt. Vervolgens is de rechtsgang een keten van het hierboven opgesomde. Je tenen gaan af en toe krom staan van verontwaardiging bij het zien van dit intelligent in elkaar gezette drama. Scenario van Marlane X. Meyers naar een idee van medeproducent Randy C. Bear. Het camerawerk is van Ueli Steiger.

White Men Can't Jump

1992 | Sportfilm, Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1992. Sportfilm van Ron Shelton. Met o.a. Wesley Snipes, Woody Harrelson, Rosie Perez, Tyra Ferrell en Cylk Cozart.

Blanke domineeszoon Billy (Harrelson) laat z'n gezicht zien in Venice Beach en raakt ogenschijnlijk bij toeval 'betrokken' bij een partijtje basketbal. Gooien kan hij niet, zegt hij zelf, maar als het zo nodig moet, wil hij wel proberen wat puntjes te scoren. Wedstrijdje. Vijf keer gooien. De winnaar krijgt 62 dollar en kan bij Sizzler uit eten. Snipes als Billy's zwarte tegenstander Sidney ('I'm the greatest') zal even laten zien hoe je zo'n klusje aanpakt. De uitslag ligt voor de hand, de gevolgen minder. Dat de film verrassend leuk is geworden, is te danken aan de hoofdrolspelers én aan regisseur Shelton, die in het 'sportgenre' (Bull Durham, Tin Cup) zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.

Ulterior Motives

1992 | Thriller, Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1992. Thriller van James Beckett. Met o.a. Mary Page Keller, Thomas Ian Griffith, Ken Howard, Hayward Nishioka en Mitchell Edmonds.

Deze onhandige lowbudget suspense lijkt bijna bedoeld als excuus voor de controversi[KA3]ele anti-Japan Hollywood-productie RISING SUN (1993) van Philip Kaufman met Sean Connery en Wesley Snipes, maar Beckett`s film werd een jaar eerder uitgebracht. Journaliste Erica (Keller) ontmaskert een op het eerste gezicht oosters plan om Amerikaanse defensietechnologie te stelen, maar het blijkt in werkelijkheid een dodelijke samenzwering van de media om Japan in opspraak te brengen. Jay Blaylock (Griffith, die in het gewone leven Keller's echtgenoot is) speelt een privédetective die voor beide kanten werkt. Het scenario is van regisseur Beckett. Het camerawerk van Stephen M. Katz.

Equinox

1992 | Misdaad, Drama

Canada​/​​Verenigde Staten 1992. Misdaad van Alan Rudolph. Met o.a. Matthew Modine, Lara Flynn Boyle, Fred Ward, Tyra Ferrell en Marisa Tomei.

Aangrijpend, maar niet helemaal gelukt experiment van Alan Rudolph. Hij vertelt parallel drie verhalen: een vrouw vindt een brief op het lijk van een zwerfster, waarin beweerd wordt dat er tweehonderd dollar op haar naam staan; een jonge, zwakke kerel tracht het evenwicht te hervinden in zijn leven, terwijl een andere, die als twee druppels water op hem lijkt, carrière maakt in de plaatselijke gangsterwereld. Het eerste uur is de film totaal onsamenhangend, waarna de puzzel ineen past. Wie de moed heeft dit eerste uur te doorstaan, krijgt als beloning wel een mooi stuk film. Modine is vooral sterk in zijn dubbelrol als zwakkeling en machtswellusteling. De film past volledig in de deprimerende gedachtenwereld van Rudolph. Het camerawerk is van Elliot Davis.

Jungle Fever

1991 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1991. Romantisch drama van Spike Lee. Met o.a. Wesley Snipes, Annabella Sciorra, Samuel L. Jackson, Ossie Davis en Spike Lee.

Als de zwarte architect Flipper Purify (Snipes) een relatie aanknoopt met de Italiaanse uitzendkracht Angie Tucci (Sciorra) staat de hele buurt op z'n achterste benen. 'Een gemengde relatie! Schande!' Spike Lee maakt vaak films over het racisme in de States, maar deze is maar half gelukt. De omgeving van de geliefden is perfect uitgewerkt, wat bijvoorbeeld Samuel L. Jackson in Cannes de prijs voor de beste bijrol opleverde. Maar de relatie tussen Flipper en Angie wordt nooit echt boeiend, terwijl Lee in interviews verklaarde dat hij juist wilde aantonen dat hun relatie ook op stereotypen is gebaseerd.

Boyz n the Hood

1991 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1991. Drama van John Singleton. Met o.a. Ice Cube, Morris Chestnut, Nia Long, Cuba Gooding Jr. en Angela Bassett.

Verrassend ingetogen, intelligent debuut van de 23-jarige filmmaker Singleton over het leven in de zwarte wijk South Central in LA. De film toont een gemeenschap die constant op scherp staat - geweld hangt in de lucht, er hoeft nauwelijks een aanleiding te zijn om het los te laten barsten. Centraal staan twee broers, de voor galg en rad opgroeiende Doughboy (gespeeld door rapper Ice Cube) en zijn bravere broer Ricky (Morris Chestnut). Schrijnende film is oproep tot vrede in de 'hood'. Oscarnominaties voor regie en scenario.

Neon Empire

1990 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Larry Peerce. Met o.a. Gary Busey, Ray Sharkey, Martin Landau, Harry Guardino en Dale Dye.

Kleurrijke maar weinig overtuigende film over de opkomst van het gokparadijs Las Vegas waar de wet van de straat en de maffia de dienst uitmaakten en bevolkt met harde jongens als Busey, Sharkey en Landau.

Lady Beware

1987 | Thriller

Verenigde Staten 1987. Thriller van Karen Arthur. Met o.a. Diane Lane, Michael Woods, Cotter Smith, Viveca Lindfors en Peter Nevargic.

Lane is etaleuse. Haar verleidelijke vitrines zijn opwindend en staan bol van verborgen seksuele symboliek. Ze roepen verlangens op bij een getrouwde, gefrustereerde kerel en brengen hem het hoofd op hol. Hij begint met irritante telefoontjes, onderschept haar post en dringt haar zolder binnen, die slechts door een glazen dak van de buitenwereld is afgescheiden. Geen perfecte, maar wel een meeslepende feministische exploïtatie-film, met een bevredigend en tot een ieders verbazing niet eens met een gewelddadig slot. Lane speelt ongelijk, maar daardoor is haar woede des te overtuigender. De film speelt in Pittsburgh en werd daar ook opgenomen. Scenario van Charles Zev Cohen. Camerawerk van Tom Oliver.