Jonathan Fernandez (1967) is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Rob the Mob

2014 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 2014. Misdaad van Raymond De Felitta. Met o.a. Michael Pitt, Nina Arianda, Andy Garcia en Ray Romano.

New York, 1992. Ex-bajesklant Tommy (Pitt) en zijn vriendin Rosie (Arianda) zitten krap bij kas. Wanneer Tommy een zitting van het proces tegen gangsterbaas Gotti bijwoont krijgt hij een idee: hij wil een club van de maffia beroven, dan kunnen ze het weer een tijdje uitzingen. Want stelen van boeven mag, toch? Het blijkt verrassend makkelijk. Dus beroven ze nog een andere club. De FBI, een journalist en natuurlijk de maffia vragen zich af wie toch die moderne Bonny en Clyde zijn. Niet alles is even goed gelukt in deze originele en amusante misdaadfilm, maar het tijdsbeeld is fraai en Pitt en Arianda hebben een fijne chemie. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

The Other Me

2000 | Komedie, Fantasy, Familiefilm, Drama

Canada/Verenigde Staten 2000. Komedie van Manny Coto. Met o.a. Lori Hallier, Joe Grifasi, Sarah Gadon, Brenden Jefferson en Tyler Hynes.

Will Browning (Lawrence) is een luiwammes op school en ongeliefd bij zijn medeleerlingen. Zijn ouders dreigen hem voor de grote vakantie naar een militair zomerkamp te sturen als hij niet met goede rapportcijfers thuiskomt. Daar zal men hem orde en tucht bijbrengen. Will besluit zijn best te doen met een biologiepracticum over wormen en hij bestelt speciaal wormenvoer bij een firma in Florida. Bij het vervaardigen van de voeding werden per ongeluk experimentele celstoffen toegevoegd die klonen produceren. Als Will het concentraat met water aanlengt, valt er een haar in, en zo ontstaat er een kloon van hemzelf. Het blijkt dat die tweede Will heel leergierig en charmant is. Op school behaalt deze Will goede cijfers en hij heeft succes bij de meisjes. Will de eerste wordt een beetje jaloers op zijn tweede ik. Ondertussen heeft men bij de voedingsfabrikant gehoord dat er een kloon is ontstaan en men ruikt dikke winsten, en maakt daarom jacht op Will de tweede. En wie loopt er nu gevaar? Juist ja, Will de eerste! Hij moet aan de slag, zijn beste doen en zijn gezonde verstand gebruiken om het gevaar af te wenden. Moraal van het verhaal: gebruik je hersens, doe je best en dan kom je er (bijna) vanzelf. Deze door Disney gedistribueerde film heeft een innemende rolverdeling, een humoristisch scenario van Jeff Schechter en Gregory K. Pincus naar het boek Me Too van Mary C. Ryan, dat heel aardig is en het geheel ziet er behoorlijk uit. Moralistisch is het wel, maar jonge kijkers laten zich hierdoor niet weerhouden en genieten met volle teugen van het fantastische avontuur.