Sameer

Acteur, Componist

Sameer is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Devdas

2002 | Romantiek, Musical, Drama

India 2002. Romantiek van Sanjay Leela Bhansali. Met o.a. Shah Rukh Khan, Madhuri Dixit, Aishwarya Rai, Jackie Shroff en Kiron Kher.

Het verfilmen van Sarat Chandra Chatterjee's boek door regisseur Bhansali duurde 275 dagen en kostte een recordbedrag voor Bollywood. Het resultaat werd als eerste Bollywoodfilm ooit tijdens het filmfestival van Cannes vertoond en werd India's Oscarkandidaat. Veel geld voor Devdas ging in de kostuums en settings zitten. Die zien er onvoorstelbaar weelderig en gedetailleerd uit. Alles is zo gloeiend, glimmend en sprankelend dat het de plot, het zoveelste Indiase Romeo & Julia drama, absoluut niet meer ondersteunt. Maar de glitter is eigen aan de Indiase film en Bhansali verheft het glitterfilmen tot een hoger plan. Zingen en dansen hoort er natuurlijk ook bij. Dat begint al gelijk met Devdas' moeder, die voorbereidingen treft voor de terugkeer van haar zoon, die tien jaar in Londen woonde. De moeder is zo blij dat ze uitzinnig begint te dansen en zingen. Haar moederliefde blijkt echter relatief. Als Devdas thuis is en de oude liefde met de bekoorlijke Paro weer oppikt, is het zijn moeder die weigert de romance toe te staan. Devdas geraakt erdoor aan de alcohol, terwijl Paro een oude aristocraat trouwt.

Pasand Apni Apni

1972 | Romantiek

India 1972. Romantiek van Brij Katyal. Met o.a. Simi Garewal, Sameer, Vijay Dean, Razia Sultana en David Jefferies.

Deze absurde film is op locatie in Engeland gefilmd. Het verhaal gaat over Sita en Rita (een dubbelrol van Simi), twee personen die geen bloedverwantschap hebben, maar vanwege hun uiterlijke gelijkenis denken dat ze een tweeling zijn die jong gescheiden is. De enige die hen bindt is de held, die van Rita houdt, maar gedwongen wordt met Sita te trouwen. Een geschift verhaal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sameer op televisie komt.

Reageer