Andy Heyward

Producer

Andy Heyward is producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Inspector Gadget 2

2003 | Mysterie, Misdaad, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 2003. Mysterie van Alex Zamm. Met o.a. French Stewart, Elaine Hendrix, Caitlin Wachs, Tony Martin en Mark Mitchell.

Toch nog een vervolg op de eerste film, na de magere resultaten (productiekosten 75 miljoen dollar bij een omzet van 103,4 miljoen) van de eerste film uit 1999. Daarom oordeelde Disney dat het maar beter was dat de film gelijk op video uitkwam, om de rol van elektronische babysitter te spelen voor de kleintjes. De titelheld wordt deze keer gespeeld door Stewart (in plaats van Matthew Broderick), zijn nichtje Penny door Wachs (in plaats van Michelle Trachtenberg) en zijn aartsvijand Claw door Martin (in plaats van Rupert Everett). Gadget in gezelschap van zijn mechanische hond Brain blundert als gebruikelijk zodat Chief Quimby (Mitchell) van Riverton - de veiligste stad van Amerika - het verstandiger oordeelt hem te laten vervangen door een soort robocop met een korte rok, de pittige en kittige G2 (Hendrix). Hierdoor ontluikt een romance, terwijl Gadget en G2 met de hulp van Penny de nieuwste wapens van Claw proberen uit te schakelen om de burgers van Riverton voor de ondergang te behoeden. Claw was namelijk uit de gevangenis ontsnapt. Technisch ziet de film er behoorlijk uit, zelfs voor het digitale camerawerk zijn de speciale effecten niet slecht, maar het voorspelbare scenario met veel te gemakkelijke onleuke grappen is verschrikkelijk onnozel, hoewel het dichterbij de tekenfilmserie staat dan de vorige bioscoopfilm. Het scenario is van Ron Anderson, William Robertson en regisseur Zamm naar de personages van Andy Heyward, Jean Chalopin en Bruno Bianchi. Het camerawerk is van Geoffrey Wharton. In de originele versie met de stem van D.L. Hughley van de Gadgetmobile. Dolby Digital.

The Amazing Zorro

2002 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2002. Animatie van Scott Heming.

Animatieversie van een avontuur van de legendarische held met het witte masker, die de slachtoffers van de corrupte Mexicaanse regering te hulp schiet. Hij wordt aanbeden door de dochter van Don Pulido, die in moeilijkheden is geraakt door de gouverneur van Californië en zij heeft geen oog voor de nietsnut-bij- dag, de adellijke Diego, zonder te beseffen dat hij de gemaskerde ruiter is. Het tekenwerk ziet er niet al te indrukwekkend uit, maar de actie zal onervaren kijkertjes wel pakken. Het scenario is van Bob Forward. Speelt rond 1820.

My Fair Madeline

2002 | Animatie, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 2002. Animatie van Scott Heming.

Madeline is een slimme speurneus, die de misdaad bestrijdt. Niet iedereen heeft dat in de gaten. Als ze tijdens een bezoek aan het Louvre met de klas een paar dieven op heterdaad wil betrappen, wordt ze naar een Engelse kostschool gestuurd om goede manieren te leren. Algauw ontdekt ze een complot, waarbij het de bedoeling is om de Britse kroonjuwelen te stelen. Spannende tekenfilm voor jonge kijkers die zullen genieten van de heldendaden van Madeline en zich minder storen aan het formulewerk en de beperkte computeranimaties. In de originele versie met de stemmen van: Whoopi Goldberg als Miss Clavel, Chantal Strand als Madeline, Jim Byrnes als Mayor of Paris, Shannon Chan-Kent als Chloe, Mackenzie Gray als Mr. Henry, Brittney Irvin als Danielle, Marilyn Lightstone als Miss Higginsbottom, Annick Obonsawin als Emma, French Tickner als Lord Cucuface, Jessie Young als Nicole, Jane Mortifee als Lady Bovina Ribsby en de vertelstem is van Chris Gaze. Het scenario is van Shelley Zellman naar een verhaal van Phil Harnage.

Inspector Gadget's Last Case: Claw's Revenge

2002 | Animatie, Familiefilm, Actiefilm, Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 2002. Animatie van Michael Maliani.

Inspiratieloze animatiefilm over de klunzige held uit de titel, die tegenover zijn nemesis Dr. Claw komt te staan. De boosaardige geleerde probeert als een soort superman de wereld te veroveren. Twee maal raden wie er wint! In de originele versie met de stemmen van: Maurice LaMarche als Inspector Gadget, Tina Bush als Female Superhero, Jim Byrnes als Chief Quimby, Michael Dobson als R2K, Brian Drummond als Dr. Claw, Blu Mankuma als Velvetmobile, Tegan Moss als Penny, Colin Murdock als Prof. Gorgonzola, Richard Newman als Otto, J. White als Gadgetmobile, en Dale Wilson als Devon Debonair.

Inspector Gadget

1999 | Actiefilm, Familiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten 1999. Actiefilm van David Kellogg. Met o.a. Matthew Broderick, Rupert Everett, Joely Fisher, Michelle Trachtenberg en Andy Dick.

Broderick speelt een goedmoedige bewaker die zwaar gewond raakt tijdens een poging om een gewelddadige overval van Claw (Everett) te verijdelen. De dochter (Fisher) van de overvallen wetenschapper lapt de bewaker op door lichaamsdelen te vervangen met de nieuwste technologische snufjes. Broderick wordt inspecteur Gadget, een circusversie van Robocop, een menselijk Zwitsers zakmes, een combinatie van Columbo en Nintendo. Gadget kan Claw nu serieus bestrijden met zijn hoedhelikopter en vingers als aanstekers. Lichte kost met perfecte effecten van onder meer meester Stan Winston (The Terminator).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andy Heyward op televisie komt.

Reageer