Alain Nouri

Acteur

Alain Nouri is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Lepota Poroka

1986 | Drama

YU 1986. Drama van Zivka Nikoli[KA1]c. Met o.a. Mira Nikoli[KA1]c, Milutin Karadzi[KA1]c, Petar Bozovi[KA1]c, Mira Banja[KA1]c en Alain Nouri.

In Medjedja, een bergdorpje in het Joegoslavische Montenegro, wordt het leven nog beheerst door eeuwenoude tradities. Bozovi[KA1]c, die zijn geluk elders was gaan zoeken, heeft het helemaal gemaakt, maar omdat hij getuige moet zijn bij het huwelijk van Karadzi[KA1]c en Nikoli[KA1]c komt hij terug. Hij weet Karadzi[KA1]c ervan te overtuigen om zijn vrouw, die net ontslagen werd, bij hem te laten werken op een toeristisch naturistenstrand en na lang aarzelen stemt deze toe. Ze laat zich verleiden tot een zonde, waarop volgens de levenscode van Medjedja de doodstraf staat. Confrontatie tussen twee beschavingen verteld als een erotische zedenschets in kroniekvorm. De cineast observeert alleen maar en laat het oordeel over aan de kijker. Regisseur/scenarist Nikoli[KA1]c doorspekt zijn verhaal met relativerende humor. Fotografie van Radoslav Vladi[KA1]c.

Vrhovi Zelengora

1976 | Oorlogsfilm

YU 1976. Oorlogsfilm van Zdravko Velimirovi[KA1]c. Met o.a. Sergey Bondarchuk, Velimir-Bata Živojinovi[KA1]c, Josephine Chaplin, Alain Nouri en Veljko Mandi[KA1]c.

Joegoslavische partizanen moeten een bergpas openhouden om hun hoofdmacht gelegenheid te geven te ontsnappen. Het bekende kooksel van heldenmoed en romantiek, opofferingsgezindheid en lafheid, die omslaat in moed. Zeer slechte Duitsers ook. Deze film voegt niets toe aan het genre.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alain Nouri op televisie komt.

Reageer