Henry Herbert is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 8 films gevonden.

Feast of July

1995 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1995. Drama van Christopher Menaul. Met o.a. Embeth Davidtz, Ben Chaplin, Tom Bell, Gemma Jones en James Purefoy.

De naam van de executive producer van Feast of July is Ismail Merchant (Howards End, The remains of the day) en ja hoor, we hebben hier te maken met een historisch drama. Davidtz (Schindler´s list) speelt de arme Victoriaanse vrouw Bella die zwanger gemaakt wordt door Wilson (Wise), vervolgens door hem wordt verlaten en daarna opgevangen door de familie Wainwright. Ongewild fungeert Bella als wig in het gezin omdat drie zonen op haar vallen. Feast of July is absoluut knap gemaakt (met beelden van Peter `Donnie Brasco´ Sova), maar mist ware zeggingskracht. (IdH/VPRO Gids)

The Software Murders

1990 | Thriller

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1990. Thriller van Henry Herbert. Met o.a. Simon Dutton, Pamela Sue Martin, David Ryall, Dinsdale Landen en Shane Rimmer.

Simon Templar onderzoekt de raadselachtige dood van een aantal beroemde wetenschappers. Film met een zwakke plot en deplorabel stuntwerk, waarin amateuristisch geacteerd wordt. Het blijft helaas kwakkelen met deze reeks films gebaseerd op het door Leslie Charteris bedachte personage The Saint, waarin Simon Dutton de hoofdrol speelt. De strakke high-techverpakking maakt de mislukking alleen maar groter.

Logiciel mortel

1990 | Mysterie, Misdaad

Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Australië 1990. Mysterie van Henry Herbert. Met o.a. Simon Dutton, Pamela Sue Martin, Malcolm Stoddard, David Ryall en Nick Maloney.

Deze tv-film pakt de heldendaden van 'The Saint' weer op door ze in een modern jasje te steken. Ditmaal draait het om de verdachte moord op drie wetenschappers, een conferentie over internationale veiligheid en een ontdekking op het gebied van explosieven. Allemaal heel onwaarschijnlijk en de regie is net zo weinig explosief als het aan eigen stijl ontbreekt in dit soort internationale produkties.

La Filière brésilienne

1990 | Mysterie, Thriller, Misdaad

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1990. Mysterie van Henry Herbert. Met o.a. Simon Dutton, Gayle Hunnicutt en Nial Padden.

Een nieuw avontuur van de `Saint` (Simon Templar), anno 1990 opnieuw tot leven gebracht voor de televisie. Het gaat deze keer om de ontvoering en verkoop van een klein Londens meisje door haar kidnappers, hetgeen onze held held natuurlijk verhindert. De vertelling is uiteraard naar de twintigste eeuw verplaatst maar de technieken en stilistische aanpak van Ian Toynton zijn verouderd. Niettemin een verdienstelijke poging en aantrekkelijk spel.

Emily

1976 | Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1976. Erotiek van Henry Herbert. Met o.a. Koo Stark, Sarah Brackett, Victor Spinetti, Jane Hayden en Constantin de Goguel.

Als Emily, gespeeld door Stark, na een internaatsperiode naar haar ouderlijk (land)huis terugkeert, maakt ook zij kennis met de vele seksuele geneugten, die daar tijdens haar afwezigheid door een ieder zijn nagejaagd. Fraai gefotografeerde softporno, volgens het EMMANUELLE-concept doet veel moeite ons te laten geloven dat de [KL]plot[KLE] in 1928 speelt, maar brengt op de geluidsband 6 bekende songs van Rod McKuen. In 1982 werd de lengte teruggebracht tot 81m en kwam de film opnieuw uit als THE AWAKENING OF EMILY (wat ook de videotitel is).

Malachi's Cove

1973 | Familiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1973. Familiefilm van Henry Herbert. Met o.a. Veronica Quilligan, David Bradley, Donald Pleasence, Peter Vaughan en Lillian Walker.

Als Quilligans moeder op het strand zoekt naar het aangespoelde lichaam van haar verdronken man, wordt zij naderhand dood in zijn armen aangetroffen. De ouderloze Quilligan verwildert, de dorpsgemeenschap heeft haar verstoten, en zij leeft van de verkoop van zeewier aan de boeren uit de omgeving. Ze krijgt concurrentie van Bradley die haar het leven zuur maakt. Ze redt hem evenwel van de verdrinkingsdood en de afloop laat zich gemakkelijk raden. Een trage en saaie familiefilm, gesitueerd in Cornwall, Zuid-West Engeland rond 1880. Naar het boek The Seaweed Children van Anthony Trollope. Het camerawerk is van Walter Lassally. Ook bekend als THE SEAWEED CHILDREN.

Laddie Be Good

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Bennett Cohn. Met o.a. Bill Cody, Rose Blossom, George Bunny, Henry Herbert en Fred Gambold.

Deze geslaagde westernkomedie werd door Bill zelf geschreven en geproduceerd. Hij is een rancher die naar Chicago gaat en die zich al spoedig verveelt. Hij laat zijn huis tot een ranch ombouwen en zijn personeel in cowboykledij rondlopen. Hij wordt verliefd op de buurvrouw, wier vader echter tegen die relatie is. Die poogt Bills land in te pikken. En dan is er van verveling geen sprake meer. L.V.Jefferson bewerkte Bills verhaal.

Whispering Smith Rides

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Ray Taylor. Met o.a. Wallace MacDonald, Rose Blossom, J.P. McGowan, Clarke Comstosck en Henry Herbert.

Serial in tien hoofdstukken. Een mislukte Universal-western- serial over het personage dat later door Alan Ladd heel wat beter gespeeld zou worden. Iedere vorm van actie of spanning ontbreekt.