Colin Graham

Regisseur

Colin Graham is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Dangerous Liaisons

1994 | Muziek

Verenigde Staten 1994. Muziek van Colin Graham en Gary Halvorson. Met o.a. Frederica Von Stade, Thomas Hampson, Judith Forst, Renee Fleming en Johanna Meier.

De opera van Conrad Susa is gebaseerd op de roman uit 1782 van Pierre Choderlos de Laclos. De wereld-premi[KA2]ere vond plaats in de San Francisco Opera in september 1994 en een gefilmde versie kwam in oktober van dat jaar voor het eerst op de tv. Laclos` [KL]Les Liaisons Dangereuses[KLE] kende drie filmversies en [KA1]e[KA1]en voor theater, maar nog geen voor de opera. Onder de regie van Graham en Paul Littel`s libretto is verstandig gekozen voor de oorspronkelijke tekst, die bestaat uit een briefwisseling tussen de cynische, levensmoeie Marquise de Merteuil (Von Stade) en de lusteloze losbol Valmont (Hampson). Prachtig geƫnsceneerd met fraaie decors en kostuums. Von Stade en Hampson zijn schitterend in hun rollen, maar ook de bijrollen prima worden vervuld. Helaas stelt de muziek teleur en kan slechts zeer zelden het niveau van de spelers halen. Ze is te saai, zowel in de snelle als in de trage delen. Von Stade's stem is helder als altijd en Judith Forst verrast als Madame de Tourvel met een verbazend mooie aria. Regiewerk van Halverson is standaard.

Owen Wingrave

1971 | Muziek

Verenigd Koninkrijk 1971. Muziek van Brian Large en Colin Graham. Met o.a. Benjamin Luxon, Peter Pears, Janet Baker, John Shirley-Quirk en Heather Harper.

Een zoon uit een familie met een trotse militaire traditie verklaart dat hij pacifist is in deze expliciet voor tv geproduceerde uitvoering van Benjamin Brittens intelligente en ontroerende opera. Benjamin Luxon is uitstekend als de pacifist die de moed vindt om niet alleen de afkeuring van zijn familie en vrienden te trotseren, maar ook de toorn van zijn voorouders. Het libretto is van Myfanwy Piper, naar een kort verhaal van Henry James. De uitstekende cast zorgt voor prachtige vocale vertolkingen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Colin Graham op televisie komt.

Reageer