Mark S. Manos

Regisseur, Editor

Mark S. Manos is regisseur en editor.
Er zijn 5 films gevonden.

Momentum

2003 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten/Duitsland 2003. Sciencefiction van James Seale. Met o.a. Louis Gossett jr, Teri Hatcher, Grayson McCouch, Michael Massee en Carmen Argenziano.

Een groep telekinetisch begaafden wordt stiekem door een geheime dienst opgeleid om te leren moorden, maar het project wordt stopgezet. Als de groep later toch weer opduikt, waarbij ze hun krachten gebruiken voor criminele doeleinden, vindt ex-FBI agent Raymond Addison (Gossett jr) een telekineet (McCouch) die een rustig bestaan leidt als docent, en dwingt hem te infiltreren bij z'n soortgenoten. Ook FBI-agente Jordan Ripps (Hatcher) speurt naar de criminelen. Het aardige uitgangspunt wordt maar matig uitgewerkt in deze science fiction, die alleen voor verstokte fans van het genre interessant is.

Josh Kirby...Time Warrior! Eggs From 70 Million B.C.

1996 | Sciencefiction, Familiefilm, Avonturenfilm

Roemeniƫ/Verenigde Staten 1996. Sciencefiction van Mark S. Manos. Met o.a. Corbin Allred, Jennifer Burns, Derek Webster, Barrie Ingham en Steve Wilder.

Dit is alweer de vierde poging tot het doen herleven van de opwindende verhalende traditie van de vroegere serials (film- feuilletons), in dit geval via zes direct op video opgenomen speelfilms die allemaal een episode vertellen uit een voor de jeugd bedoelde SF-sage. In deze aflevering komen schooljongen Josh Kirby en zijn tijdreizende vrienden terecht in een met wel heel goedkope middelen gevoerde oorlog tussen buitenaardsen. Rupsachtige parasieten dragen nog bij aan de problemen van onze held door alles wat ze op hun weg tegenkomen te verslinden. Het grootste probleem is echter dat geen van de Josh Kirby-avonturen zoveel vaart heeft (of zo kort en compact is) als de nog vers in het geheugen liggende series van vroeger. Het geduld van de kijker wordt door het alsmaar voortkabbelende verhaal danig op de proef gesteld. De film werd opgenomen in Roemeniƫ, naar een scenario van Patrick Clifton. Het camerawerk is van Viorele Sergovici.

Time warrior: Eggs from 70 million BC

1995 | Familiefilm

Verenigde Staten 1995. Familiefilm van Mark S. Manos. Met o.a. Derek Webster, Jennifer Burns en Corbin Alldred.

Josh ontdekt dat vreemde peulen in zijn tijdcapsule zijn uitgekomen waardoor het hele ruimteschip overspoeld wordt met vraatzuchtige wormen

Spirit Of The Night

1991 | Erotiek, Horror

Verenigde Staten 1991. Erotiek van Mark S. Manos. Met o.a. Michael Wiseman, Charles Cooper, Blair Valk en David Starzyk.

Een succesvolle architecte uit Amerika, ooit geboren in Wales, keert naar haar geboortestreek terug voor de begrafenis van haar vader. Ze wordt er behekst en raakt er opgewonden van. Regisseur Manos die voornamelijk films in elkaar plakt aan de montagetafel, is hier zelf te werk gegaan en heeft de mensheid dit oeuvre nagelaten. We hopen dat het hierbij blijft en wie het overslaat, komt niets tekort.

Liquid Dreams

1991 | Mysterie, Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1991. Mysterie van Mark S. Manos. Met o.a. Richard Steinmetz, Candice Daly, Barry Dennen, Juan Fernandez en Tracey Walter.

Oogverblindend blondje Daly (in de film heet ze Eve Black!) arriveert uit Kansas in L.A. om haar zuster te bezoeken. Die treft ze vermoord aan. Onderzoek door de politie levert niets op, waarmee Daly geen genoegen neemt. Ze gaat zelf op onderzoek uit. Ze belandt in de futuristische wereld van NV (Neuro-Vid), een kabelomroepsysteem dat gewelddadige seks-uitzendingen constant binnenstuwt op het beeldscherm van de aangeslotenen. Het brein achter de uitzendingen is The Major (Dennen) die een enge, sadistische rechterhand in de gestalte van Juno (Fernandez) heeft. Ze weet door te dringen tot Dennen en wordt daarbij geholpen door detective Rodino met wie ze een ontluikende romance beleeft. Intrigerende, met een low-budget gemaakte curieuze suspense film, die je aan het denken zet ondanks de goedkope, soms cursorische effekten. Scenario van Zack Davis en camerawerk van Sven Kirsten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mark S. Manos op televisie komt.

Reageer