David Myers (1914-2004): camera.
Er zijn 6 films gevonden.

Gospel

1983 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1983. Documentaire van David Leivick en Frederick A. Ritzenberg. Met o.a. James Cleveland, Walter Hawkins, Shirley Caesar en Twinkie Clark.

Een inspirerende, bijzonder boeiende en unieke concertfilm, waarin de beste gospelzangers in de schijnwerpers staan. Elk nummer overtreft het voorafgaande, als het om bezieling gaat. Ten gehore worden gebracht: `Came To Jesus` van The Mighty Clouds of Joy; `Until I Found The Lord/Right On` van Walter Hawkins Family; `(This Joy) The World Didn't Give It To Me' van Shiley Caesar; 'Hallelujah' van Twinkie Clark and Clark Sisters; 'Can't Nobody De Me Like Jesus' van dominee James Cleveland and the Southern California Community Choir en 'What A Friend We Have In Jesus' van Walter Hawkins and the Hawkins Family. Je moet natuurlijk wel openstaan voor de welklinkende bijbelse liederen, die een goddelijk eerbetoon brengen aan de superheld van het NT. Lijkt verplichte kost te zijn voor enthousiaste leden van de EO. Het camerawerk is van David Myers. Mono.

Roadie

1980 | Muziek, Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1980. Muziek van Alan Rudolph. Met o.a. Kaki Hunter, Art Carney, Gailard Sartain, Alice Cooper en Deborah Harry.

Met deze uitzonderlijke maffe komedie verandert de getalenteerde regisseur Rudolph in een Hal Needham-kloon, maar bedenk wel dat de film aanhangers heeft. Met muzikale medewerking van Cheap Trick, Joe Ely Band, Pat Benatar, Jerry Lee Lewis, Teddy Prendergrass, B-52, Sue Saad & The Next, Jay Ferguson, Styx, Stephen Bishop en Eddie Rabbit. Het scenario is van Big Boay Medlin en Michael Ventura naar een verhaal van Big Buoy Medlin, Ventura, Zalman King en Alan Rudolph. Het camerawerk is van David Myers.

Forever

1978 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1978. Romantiek van John Korty. Met o.a. Stephanie Zimbalist, Dean Butler, John Friedrich, Beth Raines en Jordan Clarke.

Een romantisch drama rondom de eerste echte liefde van een tienermeisje, naar Judy Blume's zweverige roman.

Welcome to L.A.

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Alan Rudolph. Met o.a. Keith Carradine, Sally Kellerman, Geraldine Chaplin, Harvey Keitel en Lauren Hutton.

Regiedebuut van onafhankelijk filmer Rudolph, die zijn carrière begon als assistent van Robert Altman (die deze film produceerde), verhaalt van een stelletje zelfingenomen inwoners van Los Angeles die de ene na de andere troosteloze affaire beleven. Het verbaast dan ook niet dat de inspiratie voor deze film werd gevormd door Richard Baskins elpee 'City of the One Night Stands'. Altmans invloed laat zich voelen door de afwezigheid van een hoofdpersoon, het narratief gebruik van muziek en de weinig strakke plotlijnen.

THX 1138

1971 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1971. Sciencefiction van George Lucas. Met o.a. Maggie McOmie, Don Pedro Colley, Donald Pleasence, Sid Haig en Robert Duvall.

Een toekomstige maatschappij verdooft zijn burgers, stopt ze onder de grond als werkbijen en ontmoedigt iedere emotie. Maar de arbeider THX 1138 stopt met het innemen van de staatsdrugs, en raakt verliefd op LUH 3417. Dat vindt de staat niet leuk. Een van de eerste films van Francis Ford Coppola's productiemaatschappij American Zoetrope was een tikkeltje te vreemd voor Warner Bros die nauwelijks serieus aan promotie deden, maar wordt nu gezien als een sf-klassieker. De film is nauwelijks verouderd en heeft een thema dat steeds actueler lijkt te worden: de indoctrinatie van burgers door de staat.

Black Panthers

1968 | Documentaire

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1968. Documentaire van Agnès Varda.

Oakland 1968. Een conventie van de Black Panthers pleit voor gewelddadig verzet om gelijke rechten voor zwarten op te eisen in de Verenigde Staten. Ze verlangen een regering die zwarten vriendelijk gezind is en eren hun martelaars, waarvan Malcolm X de bekendste is. Het belangrijkste item van de dag is de eis tot vrijlating van Huey P. Newton, een van de leiders, die beschuldigd is van moord op een politieman. Ze beschouwen het als een oorlog, waarbij alle middelen zijn toegestaan. Zonder standpunt in te nemen, toont Varda de verhitte sfeer tijdens een bijeenkomst van de Black Panthers. Als ware volksmenners zwepen ze de toehoorders op via goedkope slogans, waarmee ze de ondergang van de blanke samenleving prediken. De actie mislukte trouwens, want Newton werd wel degelijk veroordeeld. Vooral interessant als tijdsbeeld. Fotografie van David Myers, John Schofield en Varda.