Therese Giehse: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Die Gewehre der Frau Carrar

1975 | Drama

Duitsland 1975. Drama van Egon Monk. Met o.a. Hanne Hiob, Kerim Doosry, Gottfried Kramer, Christoph Hagin en Martine Krauel.

Het scenario is van de 48-jarige regisseur Monk, die de oorspronkelijke eenakter van Bertolt Brecht bewerkte. Brecht schreef dit stuk in exil in Denemarken in 1937 toen de Duitse Luftwaffe om Franco te steunen en ervaring op te doen met het nieuwe principe van de Blitz-Krieg, de noordwestelijke Spaanse stad Guernica bombardeerde. De film is heerlijk pamflettistisch, revolutionair en vooral vervlogen illusoire idealen nastrevend. Getekend door zijn tijd en verouderd, maar interessant voor liefhebbers van geëngageerd toneel.

Black Moon

1975 | Fantasy, Experimenteel, Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Duitsland 1975. Fantasy van Louis Malle. Met o.a. Cathryn Harrison, Alexandra Stewart, Therese Giehse en Joe Dallesandro.

Een meisje vlucht voor de oorlog de bossen in en wordt door een eenhoorn naar een afgelegen huis gebracht waar een tweeling voor weeskinderen en dieren zorgt en een oude vrouw vanaf haar ziekbed met ratten praat. Het meisje zal de plaats van de oude innemen. Deze hoogstpersoonlijke film is een variant op Alice in Wonderland met de op en top Britse kleindochter van Rex Harrison in de hoofdrol. Opmerkelijke fotografie.

Lacombe Lucien

1974 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1974. Oorlogsfilm van Louis Malle. Met o.a. Pierre Blaise, Aurore Clément, Holger Löwenadler, Therese Giehse en Stéphane Bouy.

Een stadje in de zuid-westelijke Lot, zomer 1944. Lucien is te jong en onberekenbaar voor de maquis (Résistance). Door een samenloop van omstandigheden belandt hij via Franse collaborateurs bij de Gestapo. Droog schetst Malle de snelle opkomst en nog snellere neergang van een oliedomme, brute opportunist overvallen door de gebeurtenissen. Meedogenloos is het tijdsbeeld van een gespleten natie vol landverraders, dieven en antisemieten. Co-scenarist is romancier Patrick Modiano, maar het harde naturalisme van Lacombe Lucien heeft niets gemeen met de stille melancholie van zijn literatuur.

Haben

1964 |

Duitsland 1964. Rolf Hädrich. Met o.a. Gunther Neutze, Ingmar Zeisberg en Therese Giehse.

Een stadje in de zuid-westelijke Lot, zomer 1944. Lucien is te jong en onberekenbaar voor de maquis (Résistance). Door een samenloop van omstandigheden belandt hij via Franse collaborateurs bij de Gestapo. Droog schetst Malle de snelle opkomst en nog snellere neergang van een oliedomme, brute opportunist overvallen door de gebeurtenissen. Meedogenloos is het tijdsbeeld van een gespleten natie vol landverraders, dieven en antisemieten. Co-scenarist is romancier Patrick Modiano, maar het harde naturalisme van Lacombe Lucien heeft niets gemeen met de stille melancholie van zijn literatuur.

Petersburger Nächte

1958 | Drama, Romantiek

Duitsland 1958. Drama van Paul Martin. Met o.a. Johanna von Koczian, Ewald Balser, Claus Biederstaedt, Ivan Desny en Therese Giehse.

Een meisje ontvlucht het strenge internaat voor de geborgenheid van huis en haard, maar die blijkt door het persoonlijke financiële debâcle van haar vader een ruïne te zijn. Haar vader moet sloven voor een cynische uitbuiter van een nachtelijk uitgaans-etablissement en zij valt in de klauwen van een uitbuitende pianoleraar. Terwijl zij door het stof kruipt om haar vader te redden, komt de redding in de vorm van een welgestelde amant. Een lusteloze kleinburgerlijke Duitse kijk op de Russische bourgeoisie rond 1900. Heeft zeer weinig te maken met de gelijknamige, iets spirituelere film uit 1935 over Johann Strauß. Het scenario is van Max Nosseck en Johannes Hendrich. Het camerawerk is van Richard Angst.

Madchen In Uniform

1958 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1958. Drama van Géza von Radványi. Met o.a. Lilli Palmer, Therese Giese, Blandine Ebinger, Adelheid Seeck en Gina Albert.

Een nieuwe versie van de film uit 1931. De militaristische opvoeding van de kostschoolmeisjes komt hier minder hard aan en de directrice laat zich aan het eind zelfs bekeren, in tegenstelling tot de oorspronkelijke film. Heel wat behoudender dan de versie uit de jaren 1930-40. Franz Höllering en F.D. Andam bewerkten de roman van Christa Winslö tot scenario. Camerawerk van Werner Krien.

Zärtliches Geheimnis

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Wolfgang Schleif. Met o.a. Hans Söhnker, Michael Ande, Edith Mill, Therese Giehse en Irene von Meyendorff.

Naar een verhaal van de inmiddels vergeten schrijfster van jeugdboeken, Liza Tetzner, die leentjebuur speelde bij The Prince and The Pauper; ze maakte er echter een Heimat-variatie van: de verwisselde jongens zijn hier een tweeling.

Kinder, Mütter und ein General

1954 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1954. Drama van Laslo Benedek. Met o.a. Hilde Krahl, Bernhard Wicki, Therese Giehse, Maximilian Schell en Klaus Kinski.

Een zogenaamde anti-oorlogsfilm over veertien- en vijftienjarige leden van de Hitlerjugend die Stettin moeten verdedigen tegen de zin van hun moeders. Waardeloze sentimentele cliché's.

Muß man sich gleich scheiden lassen?

1953 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1953. Komedie van Hans Schweikart. Met o.a. Hardy Krüger, Ruth Leuwerik, Hans Söhnker, Tilda Thamar en Fita Benkhoff.

Oppervlakkige, onwaarschijnlijke onzin over getrouwde autocoureur Andreas (Kr[KA3]uger), die na een ongeval op het circuit voor een kuur naar Zwitserland moet. Hij maakt daar kennis met de eigengereide Joan de Portago (Thamar), die hem koste-wat-het-kost wil inpalmen. Echtgenote Garda (Leuwerik) die de kost verdient als fotografe voor een tijdschrift, moet naast haar drukke baan ook nog een `list` verzinnen (wat geflirt met chirurg Dr. Algys - Söhnker) om Andreas terug te winnen. Niet bepaald origineel naar de toneelklucht Lauter Lügen van regisseur Schweikart, die met Maria Niklisch zijn eigen stuk omschreef tot scenario. De hoofdrollen waren in die tijd zeer populair bij het Duitse bioscooppubliek en konden geen kwaad doen, al was de inhoud nu niet je 'dat'. Het camerawerk is van Helmuth Fischer-Ashley.

Die letzte Chance

1945 | Drama, Oorlogsfilm

Zwitserland 1945. Drama van Leopold Lindtberg. Met o.a. Eduard G. Morrison, John Hoy, Penrose Reagan, Giuseppe Galeati en Luisa Rossi.

Een groepje ontsnapte geallieerde krijgsgevangenen en andere vluchtelingen uit het door de Duitsers bezette Noord-Itali[KA3]e tracht in 1943 Zwitserland binnen te komen. Dit meesterwerk van de Weense regisseur Leopold Lindtberg - de kroon op zijn werk uit zijn Zwitserse exil (1935-45) werd in 1946 in Cannes dubbel bekroond: de Grote Prijs en de Vredesprijs. Het scenario is van Richard Schweizer, Elizabeth Scott-Montagu en Alberto Barberis. Het camerawerk is van Emil Berna en Franz Vlasak. Mono.