Kai Fischer: cast.
Er zijn 31 films gevonden.

Kollaps

2002 | Drama

Duitsland 2002. Drama van Rolf Schübel. Met o.a. Sebastian Koch, Wanja Mues, Dorka Gryllus, Ihsan Ay en Kai Fischer.

Tatort - Salü Palu

1988 | Mysterie

Duitsland 1988. Mysterie van Hans-Christoph Blumenberg. Met o.a. Jochen Senf, Gudrun Langrebe, Gabriel Barylli, Hans Peter Hallwachs en Kai Fischer.

Inspecteur Max Palu (Senf) stelt met behulp van een uit voorarrest ontslagen pianist, verdacht van handel in cocaïne, pogingen in het werk om een bende vrouwenhandelaren op te sporen. Met hen heeft ook de pianist nog een rekening te vereffenen, en zo komt de inspecteur in allerlei loyaliteits- en andere conflicten terecht. De regie is goed genoeg voor de bioscoop, en de bezetting is niet alleen prominent maar speelt ook goed. Het draaiboek van Felix Huby blijkt echter helaas het zwakke punt van deze tv-film te zijn. Camerawerk van Wolfgang Dickmann. Eerste zaak van Palu, aflevering 201.

Kassensturz

1982 | Komedie

Duitsland 1982. Komedie van Rolf Silber. Met o.a. Christoph M. Ohrt, Britta Pohland, Tilo Prückner, Kai Fischer en Rainer Gross.

Een jonge bankemployé krijgt een andere kijk op zijn werk en zijn levenswijze, wanneer hij een meisje ontmoet dat in een theatergroep werkt en een meer 'alternatief' leven leidt. Een komedie, waarin op doorgaans vermakelijke wijze de vaste normen in beide levensstijlen aan de kaak worden gesteld. Na één uur is het meeste kruit echter wel verschoten.

Lena Rais

1980 | Drama

Duitsland 1980. Drama van Christian Rischert. Met o.a. Krista Stadler, Tilo Prückner, Kai Fischer, Nikolaus Paryla en Manfred Lehmann.

De onmacht van een arbeidersvrouw om uit te breken uit haar kleinburgerlijk milieu wordt afstandelijk weergegeven in gevoelige kleurenbeelden van cameraman Gerard Vandenberg.

Halbe-halbe

1977 | Komedie, Drama

Duitsland 1977. Komedie van Uwe Brandner. Met o.a. Hans Peter Hallwachs, Bernd Tauber, Kai Fischer, Adrian Hoven en Ivan Desny.

Twee energieke jonge mannen treffen elkaar nadat beiden toevallig met het geld van een flinke afvloeiingsregeling op straat staan. Ze verliezen al gauw alles en terwijl de een steeds verder aan lager wal raakt, probeert de ander moeizaam een nieuw bestaan op te bouwen. Een sympathiek sociaal drama met komische noten.

Wenn Mädchen aus der Schule plaudern

1975 | Komedie, Erotiek, Drama

Duitsland 1975. Komedie van Reiner Brönneke. Met o.a. Helga Feddersen, Eva Pflug, Kai Fischer, Gaby Steiner en Manuela Dahm.

Wanneer de intieme bekentenissen uit het dagboek van een scholiere bekend raken, veroorzaakt dat flink wat opschudding in een kleine provincieplaats. Een onschuldige sekskomedie. Ook bekend als DIE SUNDIGE KLEINSTADT.

Die Angst des Tormanns beim Elfmeter

1972 | Drama

Duitsland 1972. Drama van Wim Wenders. Met o.a. Arthur Brauss, Kai Fischer, Erika Pluhar, Bert Fortell en Mario Kranz.

Een keeper wordt tijdens een wedstrijd van het veld gestuurd. Hij brengt de nacht door met een bioscoopkassière en vermoordt haar. Hij slaat op de vlucht, maar op een landerige, doelloze manier. Wenders bewerkte de roman van Peter Handke tot een existentialistisch drama over schuld, geweld en verantwoordelijkheid. Wenders fascinatie voor Amerikaanse cultuur, hier al voelbaar, zou later leiden tot films als Paris, Texas en clips voor liedjes van onder meer Willie Nelson. Het camerawerk is van de Nederlandse Robby Müller die veel met regisseurs als Wenders en Jim Jarmusch werkte.

Die Angst des Tormans beim Elfmeter

1971 | Drama, Experimenteel

Duitsland​/​​Oostenrijk 1971. Drama van Wim Wenders. Met o.a. Kai Fischer en Arthur Brauss.

Een keeper wordt tijdens een wedstrijd van het veld gestuurd. Hij brengt de nacht door met een bioscoopkassière en vermoordt haar. Hij slaat op de vlucht, maar op een landerige, doelloze manier. Wenders bewerkte de roman van Peter Handke tot een existentialistisch drama over schuld, geweld en verantwoordelijkheid. Wenders fascinatie voor Amerikaanse cultuur, hier al voelbaar, zou later leiden tot films als Paris, Texas en clips voor liedjes van onder meer Willie Nelson. Het camerawerk is van de Nederlandse Robby Müller die veel met regisseurs als Wenders en Jim Jarmusch werkte.

Josefine Mutzenbacher

1970 | Erotiek

Duitsland 1970. Erotiek van Kurt Nachmann. Met o.a. Christine Schuberth, Renate Kasché, Uli Steigberg, Kai Fischer en Bert Fortell.

De geschriften van Josefine Mutzenbacher behoorden vroeger, evenals het boek [KL]Fanny Hill[KLE], tot de omstreden en vaak verboden erotische literatuur. In tegenstelling tot een soortgelijk Nederlands boek, [KL]Keetje Tippel[KLE], dat meer nadruk op sociale achtergronden legt, is Mutzenbachers boek veel satirischer. De film kon deze toon helaas niet treffen en is teveel een compromis geworden met de filmcensuur (van toen). Het verhaal laat ons kennismaken met de er nog aantrekkelijk uitziende, geheimzinnige, steenrijke Lady J. (Fischer) die teruggekeerd is uit Schotland naar haar geboortestad Wenen. Ze laat de preutse overheid kennismaken met haar ondeugende memoires, waaruit duidelijk wordt hoe zij het heeft gebracht tot het meest begeerde 'lustobject' van het Prater, na verleid te zijn door een onderhuurder, haar vader, en door weer een andere huurder het trottoir op gestuurd te zijn om 'an zu schaffen'. Camerawerk van Heinz Hölscher.

Immer bei Vollmond

1969 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1969. Misdaad van Rudolf Lubowski. Met o.a. Otto Stern, Heinz Wiss, Alois M. Giani, Kai Fischer en Li Menon.

De geheimzinnige moorden op een aantal vrouwen doen een stad de adem inhouden. Een politieagent, die steeds door zijn vrouw gepest wordt, moet er op af. Lachwekkende en technisch zeer onvolmaakte onzin.

Die Nichten der Frau Oberst - 2. Teil: mein Bett ist meine Burg

1969 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1969. Komedie van Erwin C. Dietrich. Met o.a. Kai Fischer, Heidrun van Hoven, Tamara Baroni, Claus Tinney en Michael Maien.

Opnieuw gaat de kolonelsweduwe (Fischer) op zoek naar minnaars voor haar twee voluptueuze nichtjes en opnieuw geeft dit aanleiding tot komische verwikkelingen, misverstanden en frustraties. Zie verder deel 1.

Die Nichten der Frau Oberst

1968 | Komedie, Erotiek

Italië​/​​Duitsland 1968. Komedie van Erwin C. Dietrich. Met o.a. Heidrun van Hoven, Tamara Baroni, Kai Fischer, Claus Tinney en Michael Maien.

Een kolonelsweduwe koppelt twee van haar eigen minnaars aan haar beide nichtjes, want die komen veel te kort. De zo ontstane relaties zijn echter tot mislukken gedoemd, waarna de nichtjes bij elkaar troost vinden. Bewerkt naar een verhaal van Guy de Maupassant (die hiermee geheel andere bedoelingen had) houdt de film alleen de uitgangssituatie en de eigennamen overeind voor een stevige Teutoonse seksklucht. Destijds een daverend kassucces in Duitsland (en Nederland) en een jaar later al opgevolgd door een nieuw deel: DIE NICHTEN DER FRAU OBERST - 2. TEIL: MEIN BETT IST MEINE BURG (met een vrijwel identieke plot). Dietrich regisseerde beide delen onder het pseudoniem Michael Thomas. Werd in 1980 nog eens dunnetjes overgedaan.

Babeck

1968 | Misdaad

Oostenrijk​/​​Duitsland 1968. Misdaad van Wolfgang Becker. Met o.a. Helmut Käutner, Curd Jürgens, Helmut Lohner, Cordula Trantow en Siegfried Lowitz.

Het titelpersonage laat anderen voor zich zwoegen, en rekent genadeloos af met degene die tegen hem in gaat. Als marionetten gehoorzamen zij dan ook hun meester Babeck. Wie niet luistert, wordt omgebracht. Onderzoeksjournalist Krupka (Lohner) komt achter een boel onkieze zaken en een heet spoor leidt naar Genua, waar hij in de finale Babeck ontmaskert. Een schitterende cast met als blikvangers Berger als Susanne Stefan, Lowitz als Weingarten, J[KA3]urgens als de man in de rolstoel, K[KA3]autner als de weinig succesrijke arts Dr. Brenner en de jonge regisseur Verhoeven (de Duitse, niet de Nederlandse!) als Körner. Het scenario is van Herbert Reinecker, die vooral in eigen land bekend werd als de scenarist van bijna niet meer te tellen afleveringen van Der Kommissar en Derrick. Het camerawerk is van Rolf Kästel en Gerhard Fromm. Deze miniserie wordt meestal in drie delen uitgezonden. Heeft een halve eeuw later nog niets van zijn kracht ingeboet. Mono.

Das Geheimnis der Todesinsel

1967 | Horror

Spanje​/​​Duitsland 1967. Horror van Mel Welles. Met o.a. Cameron Mitchell, Elisa Montes, George Martin, Kay Fischer en Ralph Naukoff.

Een afgelegen eiland met vleesetende planten is het decor voor een voorspelbare, nauwelijks onderhoudende horrorfilm. De belangwekkende trucages en de sfeer worden verpest door een sloom scenario. Alternatieve titel: ISLAND OF THE DOOMED and MAN-EATER THE DOOMED.

Die Gentlemen bitten zur Kasse

1966 | Misdaad, Drama

Duitsland 1966. Misdaad van John Olden en Claus Peter Witt. Met o.a. Horst Tappert, Hans Cossy, Günther Neutze, Karl-Heinz Hess en Hans Reiser.

Dit is een Duitse tv-bewerking van de gewaagde, indertijd spraakmakende grote roof op de posttrein Glasgow-Londen uit 1963, waarbij het kolossale bedrag van 2,6 miljoen pond (toen zo`n dertien miljoen euro) werd buitgemaakt door een stelletje treinrovers, waarvan er een uit handen van de justitie is gebleven, Ronald Biggs die in 2003 vrij man zou moeten zijn. Michael Donegan (Tappert, die later heel bekend zou worden als Derrick) is de aanvoerder der schurken, die de overval perfect leidt totdat het uit de hand loopt en eindigt met een bloedige schietpartij als de buit allang binnen is. Vooral de laatste helft van de film is veel minder spannend en zet een domper op het geheel dat in de THE LEAGUE OF GENTLEMEN-stijl gemaakt is. De commentaarstem van de spreker is van Hans Günter Martens. Het scenario is van Henry Kolarz en is gebaseerd op de werkelijke gebeurtenissen zoals rechtbankverslagen en politierapporten. De namen van de werkelijke personen zijn veranderd en de feiten zijn hier en daar opzettelijk aangepast om smaadprocessen te vermijden. Regisseur Witt nam het roer over van Olden na diens ontijdige dood.

Le Pistole non discutono

1964 | Western

Italië​/​​Spanje​/​​Duitsland 1964. Western van Mario Caiano. Met o.a. Rod Cameron, Mimmo Palmara, Angel Aranda, Hans Nielsen en Andrea Aureli.

Veel Amerikaanse westernacteurs kwamen in die tijd naar Europa, zo ook Cameron. Hij speelt hier Pat Garrett. Juist op zijn huwelijksdag beroven de Clayton-broers de bank. Garrett krijgt ze in Mexico te pakken maar thuis komen met het geld én de beide broers levert problemen op. Routine-western maar zeker aanvaardbaar. De muziek is van Ennio Morricone.

Das Wirtshaus von Dartmoor

1964 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Duitsland 1964. Mysterie van Rudolf Zehetgruber. Met o.a. Heinz Drache, Paul Klinger, Friedrich Joloff, Ingmar Zeisberg en Judith Dornys.

Australische speurneus Drache laat zich gevangen zetten in een door mist omhulde strafinrichting in de plaats uit de titel, waar twaalf gevangenen op mysterieuze wijze zijn ontsnapt en van de aardbodem verdwenen lijken. Ze kunnen niet dood zijn, want familieleden ontvangen ansichtkaarten uit verre en vreemde landen. Als echter uitkomt dat de poststempels vervalst zijn, moet voor Drache's leven gevreesd worden. Inspecteur Klinger behoedt hem in de finale voor een dodelijk schot. Aardig van sfeer en lekker ouderwets. Lukas Michael en de regisseur bewerkten de mysterie-roman van Victor Gunn. Het camerawerk is van Werner M. Lenz.

The Bashful Elephant

1962 | Familiefilm

Verenigde Staten 1962. Familiefilm van Dorrell McGowan, Stuart McGowan en Stuart E. McGowan. Met o.a. Molly McGowan, Kai Fischer, Helmut Schmid en Molly Mack.

In Oostenrijk opgenomen film over een klein meisje en een olifant in het circus. Kinderfilm, charmant gedaan.

Denn das Weib ist schwach

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van Wolfgang Glück. Met o.a. Sonja Ziemann, Helmut Schmid, Kai Fischer, Werner Peters en Irene Mann.

Een vrouw die een miljoenenerfenis in het vooruitzicht heeft, valt ten prooi aan een gelukzoeker; deze wordt echter verliefd op haar en dat is natuurlijk niet naar de zin van zijn medeplichtige. Een melodrama van het zuiverste water.

The Hellfire Club

1960 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1960. Avonturenfilm van Robert S. Baker en Monty Berman. Met o.a. Peter Arne, Adrienne Corri, Kai Fischer, Bill Owen en Peter Cushing.

Mitchell als de jonge edelman die als kind zijn huis ontvlucht, omdat daar de meest decadente zaken (in de geheime [KL]Hellfire Club[KLE] die echt heeft bestaan) plaatsvinden. Als hij naar het kasteel terugkeert, moet hij opboksen tegen Arne, die daar de scepter zwaait. Degengevechten en vrouwelijk schoon, inclusief een naaktsc[KA2]ene van Corri in bad (ongehoord in 1960), zijn de voornaamste aantrekkelijke ingrediënten die Baker en Berman opdissen.

Freddy und die Melodie der Nacht

1960 | Muziek, Drama

Duitsland 1960. Muziek van Wolfgang Schleif. Met o.a. Freddy Quinn, Heidi Brühl, Peter Carsten en Kai Fischer.

Zie: Schlagerfilms.

Tempi duri per i vampiri

1959 | Komedie, Horror

Italië​/​​Duitsland 1959. Komedie van Steno. Met o.a. Christopher Lee, Renato Rascel, Sylva Koscina, Lia Zopelli en Kai Fischer.

Een noodlijdende baron is nu hotelportier in het voorvaderlijk kasteel en wordt door een verre oom tot vampier gemaakt die 's nachts de hotelgastes belaagt. Al zijn pogingen om de oom te vernietigen en zich van zijn vloek te bevrijden mislukken, tot hij hulp krijgt van de tuinierster. Een vroege en amusante satire op de destijds nog maar net gestarte Dracula- rage, waarin Lee nog met animo zichzelf parodieert en theaterkomiek Rascel vermakelijk tegen zijn erfelijke besmetting vecht.

Girls Of The Night

1959 |

1959. Maurice Cloche. Met o.a. Kai Fischer, Nicole Berger, Georges Marchal en Claus Holm.

Een noodlijdende baron is nu hotelportier in het voorvaderlijk kasteel en wordt door een verre oom tot vampier gemaakt die 's nachts de hotelgastes belaagt. Al zijn pogingen om de oom te vernietigen en zich van zijn vloek te bevrijden mislukken, tot hij hulp krijgt van de tuinierster. Een vroege en amusante satire op de destijds nog maar net gestarte Dracula- rage, waarin Lee nog met animo zichzelf parodieert en theaterkomiek Rascel vermakelijk tegen zijn erfelijke besmetting vecht.

Herz ohne Gnade

1958 | Thriller, Drama

Duitsland 1958. Thriller van Viktor Tourjansky. Met o.a. Barbara Rütting, Hansjörg Felmy, Werner Hinz, Hans Nielsen en Margarethe Haagen.

Fabrikant en weduwnaar Friedrich Rombach (Hinz) is verliefd op zijn secretaresse Anja Wegener (R[KA3]utting). Hij ontdekt dat zijn stiefzoon Ulrich (Felmy) zijn rivaal is en dat hij ondanks zijn macht en geld niet tegen de jeugd is opgewassen. In zijn wanhoop pleegt hij zelfmoord, maar niet zonder allerlei aanwijzingen achter te laten, waardoor Ulrich als de moordenaar wordt opgepakt. Pas tijdens het proces komt de waarheid boven water. Het feit dat de film werd gedraaid naar aanleiding van een feuilleton van Klaus Hellmer in het omroepblad Hör zu, was indertijd best een huzarenstukje. Een Duits equivalent van de grote hoeveelheden Amerikaanse tv- rechtbankdrama's, dat daar niet boven uitsteeg. Het is een niet meer dan sentimenteel, houterig gespeeld melodrama waarmee in die tijd de Duitse bioscoopzalen gevuld konden worden, juist voordat de tv meedogenloos ging toeslaan. Het scenario is van Hans Jacoby en het camerawerk van Günther Anders.

Der veruntreute Himmel

1958 |

Duitsland 1958. Ernst Marischka. Met o.a. Anni Rosar, Hans Holt, Victor de Kowa, Vilma Degischer en Kai Fischer.

Teta Linek (Rosar) werkt als kokkin op het landgoed Grafenegg in Bohemen. Ze is goed voor haar werk, gelovig, tuk op geld en verschrikkelijk gierig. Ze wil een stoel in de hemel verdienen en besluit daarom haar neef Mojmir (Meisel) om te praten om theologie te gaan studeren en priester te worden. Als hij ja zegt, stuurt ze hem geld en ze heeft geen enkele behoefte om hem op te zoeken, want de gedachte aan haar eigen zaligheid schenkt haar meer dan voldoening. Na een groot aantal jaren vraagt Mojmir zijn tante om een som geld en ze besluit hem op te zoeken. Mojmir is weliswaar de pastoor van Hustopec, maar hij heeft er niet veel van terecht gebracht, en hij heeft voortdurend met van alles en nog wat gesjoemeld. Teta, die niet meer de jongste is, besluit een bedevaart naar Rome te maken en mag tijdens een massa-audiëntie bij Paus Pius XII (hij is het zelf!) op de eerste rij zitten. Ze valt in zwijm van de emotie en sterft daarop in vrome handen. Melodramatische bewerking van Marischka, die zelf het scenario schreef naar de gelijknamige roman van Franz Werfel, die hij kort voor zijn dood in 1945 had geschreven en naar de toneelbewerking van het boek door Leslie Bush-Fekete en Mar-Helen Fay. Werfel, die als de vertegenwoordiger van het religieuze expressionisme beschouwd mag worden, vluchtte in 1938 voor de nazi's naar Amerika, waar hij in 1945 op slechts 55-jarige leeftijd stierf - altijd nog beter in exil te gaan dan in een concentratiekamp afgeslacht te worden. Rosar's sterfscène is zeer dramatisch, maar nog altijd de moeite waard. Het camerawerk is van Bruno Mondi. In 1990 onder dezelfde titel bewerkt als tv-film door Ottokar Runze. Agfacolor en Perfectone.

Das Wirtshaus im Spessart

1958 | Komedie, Muziek, Musical

Duitsland 1958. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Liselotte Pulver, Carlos Thompson, Günther Lüders, Rudolf Vogel en Ina Peters.

Gravin Franziska en haar verloofde baron Sperling krijgen in het Spessart woud een ongelukje met hun koets en worden naar de lokale herberg gebracht. Dat blijkt een rovershol en de edellieden worden voor losgeld gevangen genomen door de hoofdman. Franziska verkleedt zich in mannenkleren, ontsnapt, maar keert weer terug als blijkt dat haar vader het losgeld niet wil betalen. Hoffmanns romantische verfilming van het gelijknamige verhaal (1828) van Wilhelm Hauff drijft op de hoofdrol van internationale ster Pulver. De film werd gezien als allegorie voor post-nazi Duitsland, waar vrouwen de taken van alle dode en gevangen mannen (tijdelijk) mochten overnemen.

Wetterleuchten um Maria

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Luis Trenker. Met o.a. Marianne Hold, Bert Fortell, Mathias Wieman, Harald Maresch en Wolf Albach-Retty.

Thomas Seebald (Fortell) een jager met groot plichtsbesef wordt gevraagd te assisteren tegen stropers op het landgoed van baron Siebenzell (Albach-Retty). Deze hulpdienst maakt hem in het dorp zeer impopulair, zelfs bij de pastoor (Wieman) die eigenlijk geen partij zou mogen trekken, en bij de burgemeester (Staal) die de situatie maar al te gretig benut om Thomas en zijn lieve dochter Maria (Hold) uit elkaar te drijven. Maria ziet bovendien hoe Thomas afscheid neemt van Isabella Siebenzell (Kessler), de dochter van de baron. Maria verbindt hieraan (ten onrechte) een hartstochtelijke romance tussen beiden, die haar zeer verdrietig maakt. Als Thomas opnieuw jacht maakt op stropers, hoort Maria van Isabella hoe de vork werkelijk in de steel zit en opgelucht gaat zij haar geliefde hoog in de bergen opzoeken, die net haar vader op stroperij heeft betrapt en hem uit zelfverdediging heeft gedood. Thomas wordt vals beschuldigd van wraakneming en stroperij, maar Maria weet hoe de vork in de steel zit en kan de enige ontlastende getuige landbouwer Kaspar (Maresch) zo ver krijgen om zich uit te spreken als zij hem belooft te trouwen. Nu keert de woede van de gemeenschap zich tegen Kaspar en kan Thomas Maria in de armen sluiten. Escapistisch drama met een drakerig scenario van Ilse Lotz-Dupont en Tibor Yost naar de roman Im Herbst verblühen die Rosen van Hans Ernst. Het camerawerk van Albert Benitz is mooi. Goede rol van Hold in een ongeloofwaardig verhaal.

Marchands de filles

1957 | Misdaad

Frankrijk 1957. Misdaad van Maurice Cloche. Met o.a. Georges Marchal, Agnès Laurent, Daniela Rocca, Kai Fischer en Jacques Dynam.

Een onervaren meisje gaat uit geldnood in een bar werken, die een centrum is van handel in blanke slavinnen. Ze laat zich nietsvermoedend naar Buenos Aires sturen, waar de rivaliteit tussen gangsterbendes en de tijdige overkomst van haar vriend haar redding worden. Deze zogenaamd waarschuwende film geeft de knokscènes meer ruimte dan de zonde, maar laat de handeling in een vacuüm spelen waarbij familie, politie en overheid geen enkele verantwoordelijke rol lijken te spelen.

La Ragazza della salina

1957 | Drama

Joegoslavië​/​​Duitsland​/​​Italië 1957. Drama van Frantisek Cáp. Met o.a. Isabelle Corey, Marcello Mastroianni, Peter Carsten, Jester Naefe en Mario Adorf.

Een aantrekkelijk weesmeisje doet hartstocht en rivaliteit in een vissersdorp hoog oplaaien; en ze wordt zelfs van moord verdacht. Een brave visser bewijst haar onschuld en zal haar daarmee definitief veroveren. Alle clichés van de Duitse streekroman zijn verplaatst naar en verhevigd door een zuidelijke situering, in de omgeving van Triëst. Ook bekend als MÄNNER UND MÄDCHEN.

Ich und meine Schwiegersöhne

1956 | Komedie

Duitsland 1956. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Grethe Weiser, Walter Giller, Rudolf Platte, Heinz Erhardt en Bibi Johns.

De weduwe (Weiser) van een speelgoedfabrikant probeert de niet zo goed lopende onderneming weer te laten floreren met de hulp van haar schoonzonen (Giller en Platte). Een gedateerde klucht met sterren van weleer, glitter en klatergoud van de toenmalige Schlager-scene, die hooguit curieus is voor de diepe invloed van het moderne Amerika op de na-oorlogse Duitse samenleving. Gustav Kampendonck bewerkte een idee van Hans Sturm. Het camerawerk deed Erich Claunigk.

Die Ehe des Dr. med. Danwitz

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Marianne Koch, Karlheinz Böhm, Heidemarie Hatheyer, Maximilian Schell en Renate Mannhardt.

De jonge dr. Danwitz werkt als onbezoldigde arts in een ziekenhuis en zijn vrouw verdient de kost als mannequin. Zij raakt zwanger en wordt ontslagen. Daardoor komt de familie Danwitz in een lastig parket. Het echtpaar Hambach heeft geen problemen, want zij hebben een grote modesalon waar mevrouw Danwitz vrouw vroeger model was. Wanneer Frau Hambach eveneens zwanger wordt, raakt ze in paniek en vraagt haar dokter om de zwangerschap af te breken. Die is bevriend met Danwitz en hij wil hem in het geval betrekken. Bedompt melodrama, dat riekt naar een hopeloos verouderde moraal, die gelukkig vergeten is -oder? Scenario van Michael Mansfield. Camerawerk van Albert Benitz.