Claudio Pazienza is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Portrait de groupe en l'absence du ministre

1998 | Documentaire

België/Frankrijk 1998. Documentaire van Marie Mandy. Met o.a. Chantal Akerman, Vincent Bal, Alain Berliner, Philippe Blasband en Jan Bucquoy.

In deze documentaire wordt een inventaris opgemaakt van de Belgische film in de jaren 1990. Ook qua filmproductie is het land in twee verdeeld en slechts zelden geraakt een productie van het ene landsgedeelte in het andere. Toch werden er in deze periode enkele internationale successen geboekt met, langs de vlaamse zijde, DAENS (Oscarnominatie) en MANNEKEN PIS, en langs de Franse zijde FARINELLI (Oscarnominatie), C'EST ARRIVE PRES DE CHEZ VOUS, TOTO LE HEROS en LE HUITIEME JOUR. Films als WAIT UNTIL SPRING BANDINI en DUST waren zelfs internationale co- producties. Iedereen die een belangrijke rol speelde in deze periode in de Belgische film komt aan het woord en stelt zich de vragen: wat is de Belgische film, waarom worden er überhaupt gemaakt en voor en door wie? Er is heel wat commentaar op de regering die steeds maar nieuwe wetten uitvaardigd voor het subsidiëren van films en daarbij worden haast de woorden Frans en Nederlands geteld om na te gaan welke deelregering geld zal geven. Het werd een speelse, maar toch zeer kritische documentaire die ook voor een niet-Belgisch publiek interessant is. Fragmenten uit een twintigtal films illustreren het geheel. Het scenario is van Mandy, Louis Héliot en Anne Lévy- Morelle. Dominique Lefever stond in voor de montage en Virginie Saint-Martin nam plaats achter de camera.

Sottovoce

1993 | Drama

België/Frankrijk/Italië 1993. Drama van Claudio Pazienza. Met o.a. Gabriele Di Donato, Domenico Turchi, Gigliola Cacciagrano, Marina Ghia en Maria Di Paolo.

Het Italiaanse dorpje Roccascalegna in de Abruzzen in 1992. Voor de mensen die er wonen is het huwelijk nog iets belangrijks, een grootse traditie. De regisseur toont het hedendaagse huwelijk en versnijdt deze beelden met een legende uit de 17e eeuw, toen de landheer Baron Corvo de Corvis (Di Donato) het recht had om tijdens de eerste huwelijksnacht met de bruid te slapen. De geest van de baron waart nog steeds rond en vrouwen vertellen over hun liefdesleven aan een sprekende kraai. Geloof, liefde en hoop staan centraal in het leven van deze vrouwen. Een ongewone film, geschreven door de in België wonende en werkende regisseur Pazienza, die wel even een inspanning vraagt van de toeschouwer. Mooie fotografie van Michel Tuburiaux.