Ellie van Dooren

Acteur, Scenarist

Ellie van Dooren is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

De Man met de Hoed

1993 | Drama, Mysterie, Fantasy, Komedie

Nederland 1993. Drama van Rimko Haanstra. Met o.a. Rik van Uffelen, Freark Smink, Cecile Heuer, Loek Beumer en Thea Breederveld.

Zevendelige Nederlandse dramaserie, geschreven door Ellie van Dooren, rond een illusionist, Harrie (Smink), en zijn vrouw Toos (Heuer), die als variet[KA1]e-duo de wereld hebben gezien en menig succesje kenden. Hun vrienden van vroeger is het anders gegaan. De meesten zijn in de veilige, vertrouwde Bloemenbuurt gebleven, waar het lijkt of de tijd is blijven staan. De bewoners vormen een hechte gemeenschap en het is net of zij allemaal kinderen zijn gebleven. Geld lijkt geen rol te spelen. Behalve voor Harrie, die een dubbel leven leidt: zijn magische talenten demonstreert hij openbaar, maar stiekem speelt hij Franse roulette in louche casino`s. Met behulp van een geheime formule, opgeslagen in een chip, wint hij gigantische bedragen. Tot de Man met de Hoed (van Uffelen), die Harrie's praktijken in de smiezen heeft, de chip opeist en een ultimatum stelt. En, jawel, Harry gaat dood. Maar waar is de chip? Toos keert als weduwe terug naar de Bloemenbuurt en begint daar een café annex pension, waar de Man met de Hoed zijn intrek neemt, uiteraard naarstig op zoek gaat naar de fel begeerde chip. Vanaf dat moment moet de kijker geconfronteerd worden met schijnbaar geestige, spannende en bizarre belevenissen voor de buurtbewonders. De kijker ervaart die echter als banaal, weinig verrassend en vervelend.

De Oplossing

1984 | Drama

Nederland 1984. Drama van Sander Francken. Met o.a. Henny Kaan, Tim Meeuws, Rob Bakker, Froukje van Houten en Ellie van Dooren.

Een uitstekende, door de Anne Frank Stichting geproduceerde themafilm over de geleidelijke infiltratie van fascistische elementen in een sportcomplex beheerd door jonge mensen. Door Francken beheerst en sober geregisseerd en door een jonge cast indringend vertolkt. De film won het Gouden Kalf als Beste Film op de Nederlandse Filmdagen, een bekroning die later werd ingetrokken omdat de film niet voor de commerciële bioscooproulatie bestemd was; jammerlijk gekibbel over een dappere en waardevolle produktie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ellie van Dooren op televisie komt.

Reageer