Rahul Khanna

Acteur

Rahul Khanna is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Wake Up Sid

2009 | Komedie

India 2009. Komedie van Ayan Mukherjee. Met o.a. Ranbir Kapoor, Rahul Khanna, Anupam Kher en Konkona Sen Sharma.

Love Aaj Kal

2009 | Drama

India 2009. Drama van Imtiaz Ali. Met o.a. Saif Ali Khan, Rishi Kapoor en Rahul Khanna.

Tahaan

2008 | Jeugdfilm, Drama

India 2008. Jeugdfilm van Santosh Sivan. Met o.a. Purav Bhandare, Victor Banerjee, Rahul Bose en Rahul Khanna.

Ontwapenende jeugdfilm van voormalig cinematograaf Santosh Sivan (Malli, 1998), over een jong jongetje en zijn geliefde ezel in rumoerig Kasjmir. Titelheld Tahaan (Bhandare) heeft zijn vader verloren en zijn enige aandenken is ezeltje Birbal. Op een dag is Birbal verdwenen, verkocht door Tahaans armlastige doofstomme moeder. Tahaans zoektocht naar zijn metgezel voert langs allerhande ongure types, onder wie een wapensmokkelaar die wel werk heeft voor jonge jongetjes. Een innemende film vanwege het onschuldige spel en de prachtige beelden van de majestueuze bergen. Geschoten op locatie in Kasjmir.

Bollywood/Hollywood

2002 | Romantische komedie

Canada 2002. Romantische komedie van Deepa Mehta. Met o.a. Rahul Khanna, Lisa Ray, Moushumi Chatterjee en Jessica Paré.

Maatschappelijk bevlogen cineast Deepa Mehta waagde zich in 2002 aan een feelgoodfilm waarin ze met liefde alle conventies van de befaamde Indiase melodrama's aanstipt. De essentie van Bollywood/Hollywood is een onmogelijke liefde die gedurende de film steeds meer mogelijk wordt. Rahul Khanna speelt de rijke jongeman die onder druk van zijn moeder en oma een Indiase bruid moet regelen. Lisa Ray sprankelt als het Indiaas-ogende meisje dat tegen betaling wel een keurig bruidje wil spelen. 'Niets is wat het lijkt' luidde de slagzin hoewel de olijke verhaallijn niets aan de verbeelding overlaat. Suikerspinzoet vermaak.

Earth

1998 | Historische film, Drama

India/Canada 1998. Historische film van Deepa Mehta. Met o.a. Maia Sethna, Nandita Das, Rahul Khanna, Aamir Khan en Gulshan Grover.

Brits-Indië, 1947. Vanuit het perspectief van een achtjarig meisje volgen we een aantal bevriende families van verschillende culturele en religieuze achtergronden in de stad Lahore. Wanneer de Britten het land onverwacht opdelen in een islamitisch en een hindoeïstisch deel, komen de banden onder grote druk te staan. Door in te zoomen op klein menselijk drama weten de filmmakers de wrange ontstaansgeschiedenis van Pakistan toegankelijk en meeslepend te brengen. De kritische film, gebaseerd op de roman Cracking India van Bapsi Sidhwa, werd in India zwaar gecensureerd en in Pakistan verboden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rahul Khanna op televisie komt.

Reageer