Franco Indovina

Regisseur

Franco Indovina is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Le Plus vieux métier du monde

1971 | Komedie, Erotiek

Duitsland/Frankrijk/Italië 1971. Komedie van Franco Indovina, Mauro Bolognini, Philippe de Broca, Michael Pfleghar en Claude Autant-Lara. Met o.a. Michèle Mercier, Enrico Maria Salerno, Hiram Keller, Elsa Martinelli en Gastone Moschin.

Episodenfilm over prostitutie. I. De oertijd. II. Het Romeinse keizerrijk. III. De Franse revolutie. IV. De Belle Epoque. V. De tegenwoordige tijd. VI. Een gecomputeriseerde toekomst. De charme en (voorzover aanwezig) het talent van de actrices is verspild aan de fantasieloze scenario`s, die navenant lusteloos in beeld zijn gebracht. De Broca`s episode met Moreau als Mimi Guillotine, die haar attracties combineert met het uitzicht op de onthoofdingen, is nog wel aardig, terwijl Godards filosofische SF interessant voortborduurt op zijn ALPHAVILLE (maar tijdens de bioscooproulatie werd de film meestal gecoupeerd). De scenario's zijn van Daniel Boulanger, André Tabet, Jean-Luc Godard, Ennio Flaiano, Jean Aurenche, Georges- André Tabet en Michel Legrand.

Giocchi particolari

1970 | Drama

Italië/Frankrijk 1970. Drama van Franco Indovina. Met o.a. Marcello Mastroianni, Virna Lisi, Timothy Dalton, John Serret en Aram Stéphan.

Een in Londen woonachtige Italiaan verliest steeds meer het contact met de realiteit, zonder dat zijn vrouw door zijn tegenstrijdige verzinsels weet heen te breken. De aanschaf van een 8 mm-camera laat hem opnieuw, maar met andere interessen, om zich heen kijken en hij begint de werkelijkheid voor zijn filmpjes te ensceneren, waartoe hij zijn vrouw in de armen van een jonge Brit manoeuvreert en deze tot de uitvoerder van zijn gefilmde zelfmoord maakt. Ondanks de sterke rolbezetting en het interessante gegeven een nogal vlakke film, waarin de acteurs lang en mismoedig staren en alleen Dalton een schijn van leven inbrengt.

Lo Scatenato

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Franco Indovina. Met o.a. Vittorio Gassman, Martha Hyer, Gila Golan, Massimo Serato en Claudio Gora.

Een ster in het reclamefilmwezen merkt in zijn werk en zijn priv[KA1]e-leven dat de natuur (van insekten tot huisdieren en losgebroken stieren) zich plotseling tegen hem keert. Hij voelt zich het slachtoffer van een komplot. Als hij de oplossing daarvan zoekt in de dierentuin, belandt hij in de apenkooi. Deze symbolische satire, waarin de zelfgenoegzaamheid van de karakterzwakke held door kleine toevalligheden omslaat in onzekerheid, heeft een minder inventieve regie dan het scenario vereist, zodat het resultaat een one man show van Vittorio Gassman is.

Ménage all'italiana

1965 | Erotiek

Italië 1965. Erotiek van Franco Indovina. Met o.a. Ugo Tognazzi, Maria Grazia Buccella en Romina Power.

Een verhaal over een voormalige verpleger, die het als zakenman niet heeft kunnen maken en nu besluit zich volledig te wijden aan zijn hobby - vrouwen. Hij trouwt de een na de ander, maar polygamie is ook niet alles... Niet bijzonder, maar wel leuk.

I Tre volti

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Michelangelo Antonioni, Mauro Bolognini en Franco Indovina. Met o.a. Soraya, Richard Harris, Alberto Sordi, Ralph Serpe en Ivano Davoli.

Deze mislukte poging om ex-keizerin Soraya van Iran als filmster te lanceren in een drieluik heeft een interessante episode van Antonioni waarin hij die lancering zelf op de korrel neemt (met gebruik van de echte proefopnamen), maar de volgende delen maken duidelijk dat Soraya noch als serieus actrice -de rol van een vrouw die op het moment van echtscheiding beseft dat ze minnaar Harris ook niet moet- noch als comédienne -een Amerikaanse zakenvrouw huurt gigolo Sordi en moet diens beroepseer opvijzelen - mogelijkheden heeft. Een andere actrice had de filmpjes overigens óók niet gered.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Franco Indovina op televisie komt.

Reageer