Jody Hill

Regisseur, Scenarist, Producer

Jody Hill is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Observe and Report

2009 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 2009. Komedie van Jody Hill. Met o.a. Seth Rogen, Anna Faris, Ray Liotta, Dan Bakkedahl en Michael Peña.

Zin in Martin Scorsese's Taxi Driver, maar eigenlijk ook in de stemming voor eenvoudig vertier? Ziedaar Observe and Report, een zelfbewuste maatschappij-afstraffer met een wannabe cop (Rogen) die als winkelcentrumbeveiliger alles doet om een warenhuis-make-upmeisje (Faris) te beschermen tegen een potloodventer. Zie het als de cynisch humoristische suburbia-variant van Taxi Driver, met begiftigd cinefiel Jody Hill, maker van indie tv-serie Eastbound & Down, als schrijver/regisseur en de onvolprezen Rogen in vorm als lower middle class moederskind dat met zijn levensverhaal schippert tussen tragiek en komedie.

The Foot Fist Way

2006 | Komedie

Verenigde Staten 2006. Komedie van Jody Hill. Met o.a. Danny McBride, Mary Jane Bostic, Ben Best, Spencer Moreno en Carlos Lopez.

Komiek Danny McBride (This Is the End) blinkt uit in het spelen van één onsympathiek typetje: de onuitstaanbare, zelfingenomen, vloekende en seksbeluste redneck. The Foot Fist Way, geregisseerd door studievriend Hill, betekende zijn eerste grote rol én doorbraak. Als de gluiperige taekwondo-leraar Fred Simmons slaat hij zijn jonge studenten en scheldt hij ze de huid vol. Het knappe meisje in zijn klas probeert hij te verleiden met anekdotes over zijn glorieuze carrière. Geen komedie voor tere zieltjes, maar een aanrader voor liefhebbers van McBride's ongemakkelijke humor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jody Hill op televisie komt.

Reageer