Harrie Geelen

Regisseur, Scenarist, Producer, Componist, Art Director

Harrie Geelen is regisseur, scenarist, producer, componist en art director.
Er zijn 8 films gevonden.

Carmen en ik

1999 |

Nederland 1999. Harrie Geelen. Met o.a. Frank Groothof, Vera Metsemakers, Andrea van Beek, Porgy Franssen en Astrid Seriese.

Bieb bieb

1999 |

Nederland 1999. Harrie Geelen.

Idomeneo

1993 | Komedie, Familiefilm

Nederland 1993. Komedie van Ineke Houtman. Met o.a. Ineke Houtman en Frank Groothof.

Kunstbende

1990 |

Nederland 1990. Harrie Geelen.

KNP, schets van een produktieproces

1990 |

1990. Harrie Geelen.

Getekende mensen

1984 |

1984. Harrie Geelen.

Als je begrijpt wat ik bedoel

1983 | Animatie, Familiefilm

Nederland 1983. Animatie van Harrie Geelen, Bjørn Frank Jensen, Bob Maxfield en Bert Kroon. Met o.a. Fred Benavente, Trudy Libosan, Luc Lutz, Arnold Gelderman en Paul Haenen.

Alleraardigste animatiefilm, naar Marten Toonders stripverhaal 'De Zwelbast'. Slot Bommelstein wordt opgeschrikt door een jonge Zwelbast, een draakje dat bij boosheid pleegt op te zwellen tot een heuse - en tot overmaat van ramp ook nog kleptomane - dinosaurus. Pleegvader Bommel heeft er z'n handen vol aan. Toonder, die (ook) betrokken was bij de artistieke supervisie, was niet bijster tevreden over het resultaat; hij vond de film een samenraapsel dat weinig meer van doen had met zijn stripverhaal. Wél gelukkig was hij met de subtiele liedjes van Harrie Geelen. Technisch gezien haalde de film nog geen Disney-niveau, maar het was toch een productie van internationale klasse.

Pinkeltje

1978 | Familiefilm

Nederland 1978. Familiefilm van Harrie Geelen. Met o.a. Aart Staartjes, Wieteke van Dort, Bob de Lange, Lex Goudsmit en Will van Selst.

Een stel kabouters is ontvoerd door wetenschappers, tuk op experimenten. Pinkel en Pinkelotje ondernemen een bevrijdingsoperatie. Met 'chroma key' op video ontstonden er aardige trucages in scènes met grote mensen en kabouters. Opgeblazen naar 35mm werd het resultaat minder indrukwekkend, maar de povere dramatisering en het schamele scenario deden het meeste afbreuk aan het totaal. Heel jonge kinderen vonden het leuk genoeg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Harrie Geelen op televisie komt.

Reageer