John Brady

Acteur, Producer

John Brady is acteur en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

My Brother's War

1997 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1997. Thriller van James Brolin. Met o.a. Jennie Garth, James Brolin, Patrick Foy, Salvator Xuereb en Josh Brolin.

De Ierse gebroeders Gerry (Foy) en Liam (Xuereb) Fallon, hebben hun leven aan de IRA gewijd. Liam is de fanatiekste van het tweetal. Als de vredesbesprekingen tussen de protestanten en de katholieken in Noord-Ierland door hulp van de Amerikanen met de Britse regering op gang komen, blaast de IRA voorlopig een groot aantal aanslagen af. Helaas heeft het Ierse Republikeinse leger zoveel terreur gezaaid en gekweekt dat ze de situatie niet volledig meer in de hand hebben en splintergroepen gewoon doorgaan met aanslagen en zich niets aantrekken van hun consignes. Bij zo'n groepje bevindt zich Liam. De CIA heeft over heel wat terroristen dossiers en neemt contact op met Gerry. Ze zetten hem onder druk om mee te werken om een bommenexpert onschadelijk te maken. Gerry die aanvankelijk over weinig informatie beschikt, komt er gaandeweg achter dat hij zijn broer Liam uit het verkeer moet nemen. Zo staat hij voor een groot dilemma. Het scenario van Alex Simon is niet bepaald origineel, maar regisseur Brolin houdt het tempo er goed in, zodat de kijker geboeid blijft toekijken hoe het zal aflopen. Het spel in deze kleine, maar krachtige film is geloofwaardig. Het camerawerk is van Michael K. Bucher. Ook bekend als FLASHPOINT.

Criminal Affairs

1997 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten/Ierland 1997. Thriller van Jeremiah Cullinane. Met o.a. James Marshall, Louis Mandylor, Renee Allman, Bill Murphy en Jonathan Mannion.

De net getrouwde Mark en zijn jonge vrouw Robin worden, nadat ze autopech hebben gehad, door de ontsnapte gedetineerde Clint in gijzeling genomen. Om Mark te beschermen, laat Robin zich in met Clints flirts. De situatie bereikt een dramatisch hoogtepunt als Mark hoort dat Robin in werkelijkheid Clints vriendin is en hem in de val heeft gelokt

The Unspeakable

1996 | Thriller

Verenigde Staten/Ierland 1996. Thriller van Howard McCain. Met o.a. David Chokachi, Cyril O'Reilly, Athena Massey, Timothy Busfield en Laurie Schwartz.

Tijdens het joggen ontdekt een vrouw (Schwarz) het verminkte lichaam van Mary Dumaski. Inspecteur Alice Redmond (Massey) wordt met haar collega Don Holroyd (O`Reilly) met wie ze ooit een relatie had, op de zaak gezet. Via een buurvrouw komt Alice op het spoor van Darren Metlich (Chokachi), de vriend van het slachtoffer. Darren heeft geen onbesproken verleden en is dus de hoofdverdachte. Don ontdekt dat Darren geen onbekende is in het SM-wereldje. Ze kunnen echter geen sluitend bewijs rond krijgen. Als er nog een slachtoffer valt, stelt Alice's baas voor dat ze als lokaas de verdachte gaat verleiden. Ze komt in de hel terecht, zodat haar maag zich bijna omkeert, maar ze krijgt er tegelijkertijd een kick van. De bloederige beelden bij de begintitels zal heel wat toeschouwers misselijk maken en helaas wordt het niet veel beter. Alles wordt fors opgeblazen met zoveel mogelijk bloot en bloed, die de film eigenlijk uitsluitend geschikt maakt voor voyeurs, bij wie een steekje los is. Het scenario is van een zekere Christopher Wood en het camerawerk is van Ed Talavera. Massey - grote ogen, een geile mond en een baby- face - maakte haar opwachting in THE NUTTY PROFESSOR en Chokachi is een bink uit de bejubelde tv-serie Bay Watch. Met deze film zetten beide sterren geen grote stap voorwaarts in de lange mars van hun carrière. Vrijwel onmiddellijk uitgebracht op video en in Amerika het kabelcircuit van de tv ingeduwd. Ook bekend als CRIMINAL PURSUIT, ROGER CORMAN PRESENTS THE UNSPEAKABLE en de Amerikaanse videotitel is SHADOW OF A SCREAM.

Mystery science theatre 3000

1996 | Komedie

Verenigde Staten 1996. Komedie van Jim Mallon. Met o.a. Kevin Murphy, Jim Mallon, Michael J. Nelson, Trace Beaulieu en John Brady.

Een kwade wetenschapper, dr. Clayton Forrester, heeft na een moeilijke jeugd besloten wraak te nemen op de wereld door bizarre experimenten uit te voeren ten einde de wereldheerschappij in handen te krijgen. Deze niet zo wetenschappelijke experimenten bestaan uit het verzamelen van de slechtste films ter wereld om deze aan de hele bevolking te tonen, om op deze wijze de wereld op de knieën te krijgen. Dr. Forresters proefpersoon is Mike Nelson, een gewone jongen, die door de gekke geleerde is ontvoerd. Mike verzint echter een hilarische manier om het experiment te saboteren. Hij besluit plezier te hebben bij het kijken. (RdL/VPRO Gids)

Mystery Science Theatre 3000: The Movie

1996 | Komedie, Animatie

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1996. Komedie van Jim Mallon. Met o.a. Michael J. Nelson, Trace Beaulieu, Kevin Murphy, Jim Mallon en John Brady.

Hekel aan mensen die luidkeels commentaar leveren tijdens een film? Mystery science theater 3000: The movie verheft het tot kunst. Lachen gegarandeerd. MST3K, zoals de 'mysties' het liefkozend noemen, was een wekelijkse kabel tv-serie in de VS van 1988 tot 1999 met een enorme schare volgelingen. The movie is de bioscoopversie. Aanjager is de dolgedraaide geleerde Dr. Clayton Forrester (Trace Beaulieu) die de wereld wil veroveren door de mensheid bloot te stellen aan de slechtste films ooit gemaakt. Mike Nelson (Michael J. Nelson) is zijn proefpersoon. Geflankeerd door twee robots en gevangen in een ruimteschip moet Mike de belabberde sf-film This island earth (1955) ondergaan. En tot ontzetting van Dr. Forrester vermaken ze zich (en de kijker) met een spervuur van hilarisch commentaar dat verwijst naar alles wat de populaire cultuur - popmuziek, politiek, tv-programma's, B-films - te bieden heeft. De kijker zit als het ware achter in de zaal met de silhouetten van Mike en de 'bots' onder in beeld. Grandioos vermaak. (VM/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Brady op televisie komt.

Reageer