Ning Ying

Regisseur, Scenarist, Producer

Ning Ying is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Xiari nuanyangyang

2001 |

China 2001. Ning Ying. Met o.a. Qiu Li, Liu Miao, Gai Yi, Tao Hong en Zuo Baitao.

Min jing gu shi

1995 | Komedie

China 1995. Komedie van Ning Ying. Met o.a. Li Zhanho, Li Jian en Wang Liangui.

Tweede film van regisseuse Ning wier Zhao Le / For Fun in 1994 de openingsfilm van het International Film Festival Rotterdam was. In dit docudrama richt ze haar aandacht op de Chinese politie. Liefdevol brengt ze het alledaagse bestaan van politieagenten uit Beijing in beeld: een hondsdolle hond wordt achtervolgd, een dronkaard gearresteerd, iemand scheldt de agenten uit en een man die plaatjes van vrouwen in badpak verkoopt, wordt aan de tand gevoeld. Het is allemaal erg vriendelijk verfilmd, de enige kritiek die de regisseuse levert geldt het cultuurimperialisme van het Westen dat de Chinese levenswijzen bedreigt.

Zhao Le

1993 | Komedie, Experimenteel

China/Hongkong SAR van China 1993. Komedie van Ning Ying. Met o.a. Huang Zong Luo, Huang Wen Jie, Han Shan Xu, He Ming en Han Shanxu.

Na zijn pensionering bij de opera van Peking verveelt Huang Zong Luo zich stierlijk. Op zijn omzwervingen door het park ontmoet hij leeftijdgenoten, die hetzelfde lot hebben getroffen en ooit hun hart verpand hadden aan de opera. Ze zingen liederen uit het repertoire in de openlucht en Huang Zong Luo zorgt voor een onderkomen in een tent zodat ze kunnen oefenen. Ze worden ambitieus, maar hun eerzucht breekt ze op. Milde, ironische komedie, die de woekerende bureaucratie laakt. Wordt gedragen door het gedreven spel van de veteranen. Naar een kort verhaal van Chen Jian Gong dat door regisseuse Ning Ying en Ning Dai tot scenario werd bewerkt. De camera werd bemand door Xiao Feng en Wu Di.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ning Ying op televisie komt.

Reageer