Macka Foley

Acteur

Macka Foley is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Annapolis

2006 | Drama, Actiefilm, Sportfilm, Romantiek

Verenigde Staten 2006. Drama van Justin Lin. Met o.a. James Franco, Tyrese Gibson, Jordana Brewster, Donnie Wahlberg en Charles Napier.

Het enige originele element van dit actie-spektakel is dat het twee beproefde genres kruist: het marinier-in-opleiding-drama en de boksfilm. Blanke jongen (Franco, bekend van 127 Hours en de Spider-Man films) uit moeilijk gezin meldt zich voor elite marineopleiding en krijgt het aan de stok met schreeuwende zwarte 'drill sergeant'. Alles zit tegen en alleen zijn meisje gelooft in hem. Maar natuurlijk loopt alles goed af dankzij een spannende bokswedstrijd in de finale. Schaamteloze, verwaterde kopie van An Officer and a Gentleman stapelt cliché op cliché. Regisseur Lin maakte wel eerder het zeer verdienstelijke Better Luck Tomorrow.

Fever

1991 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Larry Elikann. Met o.a. Armand Assante, Sam Neill, John Achorn, Joe Spano en John Dennis Johnston.

Wanneer Assante uit de gevangenis wordt ontslagen, zoekt hij zijn ex-liefje Harden op. Zij is echter een nieuw leven begonnen met advocaat Neill, die haar van de drugs af hielp. Ze wijst Assante af. Een vijand uit de gevangenis laat haar ontvoeren. De twee rivalen slaan de handen ineen om het meisje terug te vinden. Spannende thriller met een ongewone buddy-variatie. Het scenario van Larry Brothers illustreert hoe een brave burger zich door omstandigheden kan ontwikkelen tot een koele killer. Veel nieuws brengt de film niet, maar de bekende ingrediënten worden uitstekend aan elkaar gelijmd en de suspense leidt knap naar een gewelddadige finale. Montage van Eric Sears, sober-koele fotografie van Bojan Bazelli en een goede score van Michel Colombier.

Angel of Vengeance

1987 | Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Actiefilm van Ted V. Mikels. Met o.a. Jannina Poynter, David O'Hara, Macka Foley, Carl Irwin en Jeffrey C. Hogue.

Gewelddadige film met Poynter als de dochter van een in Vietnam gesneuvelde commando, die geïnspireerd door vaders dagboeken de wouden intrekt voor een survivaltocht en stoot op een stelletje opdringerige psychopaten, die haar terroriseren. Ze heeft al haar overlevingstalent nodig om zich te redden. Grove, wrede prent, die uitsluitend voor genrefanaten geschikt is. De film is in zijn land van oorsprong 12m korter en lag daar enige tijd op de plank voordat hij uitkwam op video. Scenario van de regisseur en camerawerk van Pat Kerby. Ook bekend als WAR CAT.

Las Vegas Weekend

1984 | Komedie

Verenigde Staten 1984. Komedie van Dale Trevillion. Met o.a. Barry Hickey, Jace Damon, Macka Foley, Vicki Benson en Kimberlee Kaiser.

Een komedie over de droom van iedere computerfanaat: het casino te laten springen met behulp van de computer en de wereld te veroveren, vooral de dames. De weinig originele film loopt stuk op het uiterst dunne verhaaltje. Een gastrolletje van horror-regisseur Ray Dennis Steckler.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Macka Foley op televisie komt.

Reageer