Marc Silvera

Producer

Marc Silvera is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Stranded

2007 | Documentaire

Frankrijk 2007. Documentaire van Gonzalo Arijon.

Prijswinnende documentaire over het beruchte vliegtuigongeluk uit de jaren zeventig in het Andesgebergte. De passagiers, spelers van een Uruguayaans rugbyteam, die met wat vrienden en familieleden op weg waren naar Chili, verbleven 72 dagen op een onbegaanbare, ijskoude gletsjer. De vliegtuigmaaltijden waren snel op; daarna hielden de mannen zich in leven door het vlees van hun overleden vrienden en familie te eten. Er zijn verschillende boeken over de tragedie geschreven en ook al meerdere films over gemaakt. Toch weet regisseur Arijon, middels een mix van oude beelden, nagespeelde impressies en een bezoek aan de plaats van het ongeluk, voldoende toe te voegen aan de onverminderd indrukwekkende geschiedenis.

Le censeur du lycée d'Epinal

1997 | Komedie

Frankrijk 1997. Komedie van Marc Rivière. Met o.a. Jean-François Balmer, Patrick Chesnais, Laure Duthilleul, Sylvie Joly en Anne Roumanoff.

Jean Denamur gaat door het leven zoals hij reeds zesendertig jaar lang de weg naar het Hoch-lyceum neemt: rechtdoor, zonder fantasie en eentonig. Hij is nu onderdirecteur van het lyceum van Epinal waar hij ooit als leerling begon en waar hij later leraar werd. Zijn leven neemt echter een drastische wending wanneer hij zijn levenslustige jeugdvriend Julien Dessales (Chesnais) weer ontmoet. Eensklaps kan hij weer lachen, van het leven genieten, tot grote jaloezie van zijn vrouw Marianne (Duthilleul). Op een avond besluiten ze, lachend als adolescenten, hun derde vriend, Francis Delorme (Bouclet) te verrassen met een bezoek. Francis is echter elk gevoel voor humor verloren. De reacties van drie mannen in volle midlife-crisis. Elk van hen reageert er anders op en de boodschap is dan ook dat je best van elk moment kunt genieten. Een frisse en tedere komedie waaraan regisseur/ scenarist Rivière jaren gewerkt heeft. De spitse dialogen worden aan een hoog ritme afgevuurd door een uitstekende cast. Eindelijk nog eens een Franse film die explodeert als een vuurwerk. Fotografie van Alain Levent.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marc Silvera op televisie komt.

Reageer