Hanne Wieder: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Paradies

1986 | Drama, Romantiek, Komedie

Duitsland 1986. Drama van Doris Dörrie. Met o.a. Heiner Lauterbach, Katharina Thalbach, Sunnyi Melles, Hanne Wieder en Brigitte Janner.

Een film over een driehoeksrelatie van de succesvolle regisseuse van MÄNNER. Om haar huwelijk nieuw leven in te blazen brengt de ontevreden Angelika haar man in contact met haar vriendin. Als de twee onverwachts op elkaar verliefd worden, brengt dat de drie in onoplosbare conflicten. In het begin boeit de film de toeschouwer door de goede bezetting, maar in de tweede helft komt hij helaas gekunsteld en weinig overtuigend over. Het scenario is van Dörrie en het camerawerk van Helge Weindler.

Trauma

1984 | Mysterie, Thriller, Drama

Duitsland 1984. Mysterie van Gabi Kubach. Met o.a. Birgit Doll, Lou Castel, Armin Müller-Stahl, Hanne Wieder en Jana Marangosov.

Een vrouwelijke privé-detective begint een speurtocht naar een verdwenen vrouw. Naarmate het onderzoek vordert, identificeert zij zich steeds sterker met degene die ze zoekt en raakt steeds dieper in waanvoorstellingen die haar bijna het leven kosten.

Liebe, Tod und Heringshäppchen

1979 | Komedie

Duitsland 1979. Komedie van Sven Severin. Met o.a. Peter Pasetti, Hanne Wieder, Curt Bois, Peter Seum en Monika Lundi.

Pasetti is een hoteldirecteur die getrouwd is met de rijke Wieder, maar hij houdt meer van het kamermeisje Lundi. Wanneer Lundi trouwt met een andere aanbidder, Seum, neemt Pasetti die man meteen in dienst als inkoper. Bezige bij Severin schreef het scenario, de muziek en voerde de regie. Toch haalt deze klucht niet het niveau van soortgelijke Franse boulevardkomedies waarmee hij zo dweept. De Duitse taal leent zich overigens helemaal niet voor dit soort gehakketak.

Grieche sucht Griechin

1966 | Komedie

Duitsland 1966. Komedie van Rolf Thiele. Met o.a. Heinz Rühmann, Irina Demick, Hannes Messemer, Walter Rilla en Charles Régnier.

Producent Franz Seitz schreef onder zijn pseudoniem Georg Laforet het mislukte scenario naar een verhaal van Friedrich Dürrenmatt over een Griek die naar zijn vaderland terugkeert om met een Griekse te trouwen die echter een rashoer blijkt te zijn.

Graf Bobby, der Schrecken des wilden Westens

1965 | Western

Oostenrijk 1965. Western van Paul Martin. Met o.a. Peter Alexander, Hanne Wieder, Gunther Phillip, Elisabeth Markus en Vladimir Medar.

Collega Freddy Quinn probeerde het tevergeefs op de serieuze toer in FREDDY UND DAS LIED DER PRÄIRIE, en nu moest Alexander in zijn Graf Bobby-vertolking met zijn kumpel Phillip Arizona bezoeken. Ze zijn sowieso een beetje gek dus nemen ze zich niet ál te serieus, en dat is maar goed ook. Schlagerfans en vooral fans van Alexander kunnen er misschien in een verloren uurtje enig amusement in vinden, maar als western is het ding niet te vreten. Heinz Gietz, auteur van vele schlagers, zorgde voor de muziek.

Das Haus in Montevideo

1963 | Drama, Komedie

Duitsland 1963. Drama van Helmut Käutner. Met o.a. Heinz Rühmann, Paul Dahlke, Michael Verhoeven, Fritz Tillmann en Doris Kiesow.

Professor Traugott heeft ooit uit morele verontwaardiging zijn zusje het huis uitgezet toen deze ongehuwd zwanger bleek te zijn. Als jaren later zuslief overlijdt laat ze Traugott een huis in Montevideo en 250.000 mark na op voorwaarde dat een van zijn twaalf dochters hetzelfde overkomt als zij. Scenario van regisseur Käutner naar het toneelstuk van Curt Goetz. Camerawerk van Günther Anders.

Schneewittchen und die sieben Gaukler

1962 | Musical, Komedie

Duitsland​/​​Zwitserland 1962. Musical van Kurt Hoffmann. Met o.a. Caterina Valente, Walter Giller, Ernst Waldow, Georg Thomalla en Hanne Wieder.

Circusartiesten zorgen voor nieuwe klandizie in een verlopen hotelletje. Een bij vlagen erg aardige musical. Schlagers: 'Schneewittchen', 'Heut ist Sonntag' en 'Unsere Welt ist die Manege'. Het camerawerk is van Sven Nykvist.

Mörderspiel

1961 | Misdaad

Duitsland​/​​Frankrijk 1961. Misdaad van Helmuth Ashley. Met o.a. Harry Meyen, Magali Noël, Götz George, Hanne Wieder en Wolfgang Reichmann.

Een man vermoordt zijn vrouw, de kijker is getuige van de moord en weet ook waarom zij vermoord wordt. In de rest van de film is de politie in actie in een poging de dader te ontmaskeren. Ondanks het feit dat de moordenaar bekend is blijft dit een uitstekend misdaadverhaal.

Das Spukschloß im Spessart

1960 | Horror, Komedie, Muziek

Duitsland 1960. Horror van Kurt Hoffmann. Met o.a. Liselotte Pulver, Heinz Baumann, Hubert von Meyerinck, Curt Bois en Paul Esser.

Bij graafwerkzaamheden komen de geesten van vier in 1820 levend ingemetselde rovers vrij. Deze nemen hun intrek in kasteel Sandau, waar zij de in geldnood verkerende gravin uit de zorgen helpen. Hoffmann noemde zijn film een 'Grusical' (Grusel + Musical) en dat zijn de elementen die zwaar worden aangezet in deze spookklucht. Naar het einde toe onderneemt de film een poging tot politieke satire. Nadrukkelijk, koortsachtig, maar niet onaardig amusement.

Marili

1959 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1959. Komedie van Josef von Báky. Met o.a. Sabine Sinjen, Paul Hubschmid, Hanne Wieder, Ernst Schröder en Helmut Lohner.

Een bestsellerauteur gaat van zijn vrouw scheiden als hij ontdekt dat zij een minnaar heeft met wie zij in een boshutje geniet van de bijslaap. Toevallig ontmoet de schrijver iets verder in het bos een verwilderd alleenstaand meisje van vijftien, die hij meeneemt en opvoedt tot een volwassen vrouw met wie hij later trouwt. Deze banale komedie is een mislukte poging om een vervolg te maken en verder munt te slaan uit STEFANIE van het jaar daarvoor. Aan het scenario van Emil Burri werkte veelschrijver Mario Simmel mee, die samen het toneelstuk van Stefan Zagon bewerkten voor de film.

Labyrinth der Leidenschaften

1959 | Drama

Duitsland​/​​Italië 1959. Drama van Rolf Thiele. Met o.a. Nadja Tiller, Peter van Eyck, Amadeo Nazzari, Nicole Badal en Matteo Spinola.

Een romanschrijfster, die aan de alcohol verslaafd is, ondergaat een ontwenningskuur in een peperdure Zwitserse kliniek, die geheel tegen de verwachting niet zo brandschoon en dood nuchter blijkt te zijn als zij wel had aangenomen. Een aardige rol van Tiller in een onbeduidende film. Gebaseerd op het boek van Gladys Baker.

Das Mädchen Rosemarie

1958 | Drama

Duitsland 1958. Drama van Rolf Thiele. Met o.a. Nadja Tiller, Peter van Eyck, Carl Raddatz, Gert Fröbe en Mario Adorf.

Nadja Tiller werd op slag wereldberoemd als Rosemarie, het luxe hoertje dat gebruikt wordt om industriële spionage te plegen. Het is een van Rolf Thieles beste films en een ongenadige kritiek op de manier waarop het Westduitse 'Wirtschaftswunder' werd bereikt.