Gilles Nadeau

Regisseur

Gilles Nadeau is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Iggy Pop : La rage de vivre

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Frankrijk 1998. Documentaire van Gilles Nadeau. Met o.a. Iggy Pop en David Bowie.

Sinds meer dan dertig jaar is Iggy Pop het idool van de opstandige jeugd. Hij is een van de weinige overlevenden van de bizarre rock van 'the lost generation' van eind jaren 1960. Hij werd als James Osterburg geboren in 1947 te Detroit en groeide op in een caravan. Hij was bezeten door de muziek van The Velvet Underground en dan in het bijzonder Lou Reed en John Cale. Hij vormde de groep The Stooges. Tijdens zijn concerten provoceerde hij doorlopend, stond naakt op het podium en maakte publiciteit voor drugs, geweld en alcohol. Meermaals werd door de politie een eind gemaakt aan dit vertoon. Uiteindelijk kreeg hij geen toelating meer om op te treden in Amerika en leek zijn carrière ten einde. Maar dan kwam David Bowie ter hulp en sindsdien zijn beide popidolen dikke vrienden. De fans van dit buitenbeentje van de punk-rock zullen ongetwijfeld genieten, maar wie zijn ontspanning rustiger of beschaafder verkiest heeft hier weinig boodschap aan. Gérald Guignot schreef het scenario en leidde de interviews. Commentaar werd ingesproken door Gilles Verlant. Montage is van Gérard Injeyan. Achter de camera nam Bruno Romiguière plaats. Stereo.

Cannes... les 400 coups

1997 | Documentaire

Duitsland/Frankrijk/Zwitserland 1997. Documentaire van Gilles Nadeau. Met o.a. Georges Cravenne, Louisette Fargette, Roger Vadim, Claudia Cardinale en Henri Alekan.

Een overzicht van vijftig jaar Festival van Cannes, beginnende met de valse start in 1939, om dan over te schakelen op het echte eerste festival van 20 september tot en met 5 oktober 1946. De vele documentaire beelden met beroemde vedetten van destijds die langs de Croisette paraderen worden afgewisseld met interviews met de groten van vandaag. Er wordt natuurlijk aandacht besteed aan het afgebroken festival van 1968, dat als gevolg had dat nevenmanifestaties als [KL]La quainzaine des r[KA1]ealisateurs[KLE] en [KL]La semaine de la critique[KLE] het levenslicht zagen. Tevens worden fragmenten getoond uit films die hun loopbaan startten in Cannes, evenals beelden van enkele prijsuitreikingen. Het geheel zit eerder rommelig in elkaar en werd duidelijk vlug gemonteerd (door Martine Evin) om de concurrenten voor te zijn. Michel Pascal en Nadeau schreven het scenario. Pascal stond tevens in voor de commentaar en de interviews. Achter de camera stonden Jean-Claude Lemercier, Jacques Pamart en Gorka Sistiaga.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gilles Nadeau op televisie komt.

Reageer