Manfred Wong

Acteur, Scenarist, Producer

Manfred Wong is acteur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Fung wan: Hung ba tin ha

1998 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1998. Avonturenfilm van Lau Wai-Keung. Met o.a. Aaron Kwok, Ekin Cheng, Shin'ichi Chiba, Kristy Yang en Shu Qi.

Lord Conqueror (Chiba) verneemt dat hij onoverwinnelijk zal worden als hij twee kinderen, Cloud (Kwok) en Wind (Cheng), adopteert. Zij zullen hem binnen tien jaar helpen om zijn aartsvijand Sword Saint (Wong) te verslaan. Hij laat hen ontvoeren en leidt hen op in de krijgskunsten. Tien jaar later wil Lord Conqueror dat Wind met zijn dochter trouwt. Deze wordt echter ook begeerd door Cloud en de twee broers worden onverbiddellijke vijanden. In hun duel wordt de begeerde bruid per ongeluk gedood door Cloud, die ook een arm verliest in de strijd. Geholpen door Muse (Qi), die hem haar arm schenkt, wordt Cloud terug een geducht krijger. De strijd tegen Sword Saint kan beginnen. Een spectaculair avontuur vol magische helden, epische gevechten en digitale speciale effecten. Logica moet je volledig vergeten en je laten meeslepen door de belevenissen van deze levende manga-helden. Manfred Wong baseerde zijn scenario trouwens op een bewerking door Chau Ting van het stripverhaal van Ma Wing-Shing. Een visuele hoogvlieger, een razendsnel verhaal van magie en macht. Speciaal voor de amateurs van het genre. Schitterende fotografie van regisseur Lau zelf. Panavision. Dolby Stereo.

Nuiyan seisop

1995 | Komedie

Hongkong SAR van China 1995. Komedie van An Hui en Ann Hui. Met o.a. Roy Chiao, Law Kar Ying, Lo Koon Lan, Ha Ping en Allen Ting.

May (Siao) is midden in de veertig. Als gehuwde vrouw met een boeiende job heeft May een drukke dubbele taak. Die wordt nog zwaarder als haar schoonmoeder plotseling overlijdt. Haar schoonvader Sun Lin (Chiao) lijdt aan de ziekte van Alzheimer en kan niet alleen gelaten worden.

Lai Shi, The Last Eunuch of China

1988 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1988. Actiefilm van Cheung (Jacob) Chi-leong. Met o.a. Mok Siu-Chung, Samo Hung, Irene Wan, Wu Ma en Lau Tak Wa.

Een van de beste Kong-films uit 1988, gemaakt in Taiwan. Uitstekende verwijzing naar THE LAST EMPEROR van Bertolucci. Het verhaal over de laatste eunuch onder keizer Pu Yi schijnt authentiek te zijn. Prachtig, gedenkwaardig spel van Mok Siu- Chung en Wu Ma. Voor een eerste film van de regisseur een verbazingwekkend interessant resultaat. Het camerawerk is wisselvallig, maar dat wordt goedgemaakt door het exotische verhaal over eunuchen en het serieuze spel van Samo Hung. De kijkers krijgen extra historisch inzicht in de wereld van keizers en Chinese tradities. De film zal het als oosterse curiositeit goed doen op festivals.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manfred Wong op televisie komt.

Reageer