Helle Ryslinge

Regisseur, Acteur, Scenarist

Helle Ryslinge is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Sirup

1990 |

Denemarken 1990. Helle Ryslinge.

Lykken er en underlig fisk

1989 | Drama

Denemarken 1989. Drama van Linda Wendel. Met o.a. Stine Bierlich, Helle Ryslinge, Sebastian di Lucci, Lars Knutzon en Ole Ernst.

Sketchportret van een groep verworpelingen in een vissersdorpje van Jutland met Ryslinge als verloederde ex- schoonheidskoningin, haar vaderloze dochter en haar verdorde moeder. Voeg daarbij een werkgever, zowat de grote baas van iedereen in het dorp, die zowel met moeder als dochter tussen de lakens wil. Het dramatische verhaal bevat enkele mooie cinematografische momenten en eindigt verrassend leuk: bitter ironiserend.

Negerkys & Labre Larver

1987 | Familiefilm

Denemarken 1987. Familiefilm van Li Vilstrup. Met o.a. Kathrina Dauscha, Lise S. Steffensen, Thomas Hansen, Mark Jackman en Peter Hesse Overgaard.

Jonge schoolkinderen (zes tot acht jaar) leven zich in deze jeugdfilm zonder eigenlijke hoofdintrige uit in gewedijver dat doet denken aan BUGSY MALONE. Enige meisjes dromen ervan ballerina, dierenarts of mevrouw Michael Jackson te worden. De jongens lijken niet te dromen, maar komen dommer en onbesuisder over. De leuke intenties komen niet steeds tot hun recht.

Flamberede hjerter

1986 | Komedie

Denemarken 1986. Komedie van Helle Ryslinge. Met o.a. Kirsten Lehfeldt, Torben Jensen, Sören Oestergaard, Peter Hesse Overgaard en Anders Hove.

Een jonge verpleegster, tevens keukenprinses, weet een oplossing voor ieders problemen, behalve voor zichzelf. Nadat zij zich in de liefde bedrogen voelt, wreekt zij zich in grand-guignol-stijl op haar minnaar, een chirurg. Levendige vertolkingen en goede sfeertekening van de drukke ziekenhuisgangen. Scenario van regisseur Ryslinge en de fotografie is van Dirk Bruel.

Koks i kulissen

1983 | Romantiek, Muziek

Denemarken 1983. Romantiek van Christian Braad Thomsen. Met o.a. Helle Ryslinge, Anne Marie Helger, Flemming Quist Mølner, Hans Henrik Clemmensen en Gyda Hansen.

Levendig en accuraat portret van twee vrouwen, Ryslinge en Helger, in een road-movie. Zij toeren als cabaretières-in- spe door Denemarken met een bizarre show waarmee zij de landelijke bevolking shockeren en de plaatselijke feministen een hart onder de riem steken. Intussen loopt hun privéleven op de klippen maar op de bühne slagen zij erin alles te relativeren en een en ander als komisch materiaal te gebruiken. Geen typische Braad Thomsen-film, maar hoogst onderhoudend, geestig, onverwacht en scherp. Door Deense en internationale pers unaniem geprezen maar een flop aan de kassa. Op video uitgebracht onder de titel LADIES ON TNE ROCKS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helle Ryslinge op televisie komt.

Reageer