Martin Ruzek

1918 -1995 Acteur

Martin Ruzek (1918-1995) is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Veronika

1986 | Drama, Historische film

Servië en Montenegro 1986. Drama van Otakar Vavrá. Met o.a. Tatjana Medvecká, Jana Hlavacová, Martin Ruzek, Frantisek Nemec en Jiri Adamira.

De reconstructie van een dramatische episode uit het leven van de 19e-eeuwse Tsjechische schrijfster Boena Nemcová, gezien door de ogen van de jonge Veronika die de ondermijnende activiteiten van de schrijfster heeft aangegeven bij de Oostenrijkse politie. Veronika hoopte hiermee haar vader te redden die in 1848 gevangen was gezet, maar misleid door de politie stierf ze voordat ze de waarheid aan Nemcová kon opbiechten. Een afstandelijke en toneelmatige film van de ervaren regisseur Vavra, die in 1962 ook een biografie van Nemcová heeft gemaakt, HOROUCI SRDCE.

Princezna se zlatou hvezdou

1959 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1959. Familiefilm van Martin Fric. Met o.a. Marie Kyselková, Martin Ruzek, Martin Ružek, Jarmila Kurandová en Frantisek Smolík.

Schone prinses Lada (Kyselková) is beloofd aan prins Kazisvet (Ruzek), maar Lada wil dit krijgszuchtige, onbehouwen heerschap niet huwen. Ze bedenkt een list en geeft de prins de onmogelijke opdracht om drie gewaden voor haar te maken. Lukt dat, dan wordt zij zijn gemalin. Uiteraard weet prins Kazisvet niet hoe hij een kleed uit de stralen van de morgenzon moet maken, noch uit de stilte van de nacht en ook niet uit de zachtheid van de zomernacht. Kazisvet verklaart het rijk van prinses Lada de oorlog, maar de koene en edele prins Radovan (Zima) behoedt het land voor de ondergang. Hij trouwt met prinses Lada en ze leefden nog lang en gelukkig. Boheems sprookje uit voormalig Tsjechoslowakije, waar men beslist niet onbekwaam was in het maken van dergelijke prenten die echter door de tijd zijn ingehaald, al zal dat de allerkleinsten nog niet zo storen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martin Ruzek op televisie komt.

Reageer