Emma Chambers

Acteur

Emma Chambers is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Clandestine Marriage

1999 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1999. Komedie van Christopher Miles. Met o.a. Nigel Hawthorne, Joan Collins, Timothy Spall, Tom Hollander en Paul Nicholls.

Engeland, 1776. Het golvende platteland, badend in een weelderig zonnetje, dient als achtergrond voor een 'komedie van vergissingen' met verschillende upperclass families die elkaar al dan niet heimelijk kruisbestuiven. Niet onaardige no budget verfilming (Hawthorne en Collins moesten financieel bijspringen) van de achttiende-eeuwse komedie van Coleman en Garrick met fantastisch werk van ex-diva Joan Collins (Dynasty, The Opposite Sex, Ellis in Glamourland) die met volle overtuiging een vulgaire high society feeks neerzet. Nigel Hawthorne (1929-2001) speelde al in 1994/5 in het gelijknamige toneelstuk en nam toen ook de regie voor zijn rekening. The Clandestine Marriage is een van zijn laatste films.

Notting Hill

1999 | Romantische komedie

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1999. Romantische komedie van Roger Michell. Met o.a. Julia Roberts, Hugh Grant, Rhys Ifans, Richard McCabe en James Dreyfus.

Scenarist Richard Curtis heeft net als in Grants doorbraak Four Weddings and a Funeral veel plezier in grapjes over de eeuwige strijd tussen Amerikanen en Britten. Roberts speelt een Amerikaanse filmster die zomaar een gezellig boekwinkeltje in Londens reuze trendy buurt Notting Hill binnenstapt en op de ontwapenende William (Grant) stuit. Faam en populaire cultuur zeggen hem niets, dus in zijn gezelschap en in dat van zijn curieuze vrienden kan zij eindelijk zichzelf zijn. Dat dat leidt tot voorspelbare verwikkelingen ligt voor de hand, maar geestige momenten zijn er ook. Meest verrassend uit de hoek komt Rhys Ifans als Williams rampzalig smerige huisgenoot.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emma Chambers op televisie komt.

Reageer