Anton Kutter

Regisseur

Anton Kutter is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Wetterleuchten am Dachstein

1952 | Drama

Oostenrijk/Duitsland 1952. Drama van Anton Kutter. Met o.a. Gisela Fackelday, Pero Alexander, Marianne Koch, Jutta Bornemann en Eduard Köck.

Een Heimat-film van het zuiverste water: de eigenwijze eigenaresse (een jonge weduwe) van een grote boerderij (met fraaie stijlmeubels) stoort zich niet aan de oproep van de autoriteiten om een stuk van haar grond op te geven i.v.m. het instortingsgevaar van de mijngangen in de Salzberg. Haar knecht - van adellijke afkomst - die verschrikkelijk verliefd op haar is, kan haar niet tot inkeer brengen, ook niet als na een zwaar onweer het gevreesde gebeurd is; teleurgesteld verlaat hij het boerenbedrijf en troost zich algauw met een blonde deerne die hij ontmoet. Fraaie landschapsopnamen spelen in deze film over de trotse vrouw die op haar ongeluk afstevent, een grote rol. Ook bekend als DIE HERRIN VOM SALZERHOF.

Die weiße Majestät

1934 | Avonturenfilm, Drama

Zwitserland/Duitsland 1934. Avonturenfilm van Anton Kutter. Met o.a. Gustav Diessl, Hertha Thiele, Beni Führer, Thekla Ahrens en Max Weydner.

Jakob (Die[KL29]l) is berggids. De dorpsbewoners laten hem links liggen omdat hij een onecht kind is. Er wordt gefluisterd dat hij het testament van zijn oom verdonkeremaand heeft. Als hij dan ook nog verdacht wordt van moord en alleen vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs trekt hij zich terug in een eenzame berghut. De liefde van de jonge Monika (Thiele) geeft hem weer moed. Door een gevaarlijke bergbestijging wint hij het respect van de dorpelingen. Niet alleen het spel van de beide hoofdrolspelers, maar ook de regie van scenarioschrijver Kutter maken dit een bezienswaardige film. Regisseur Serge de Poligny maakte er een franse versie van onder de titel: UN DE LA MONTAGNE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anton Kutter op televisie komt.

Reageer