Howard Estabrook

Regisseur, Acteur, Scenarist

Howard Estabrook is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Cattle Queen of Montana

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Allan Dwan. Met o.a. Barbara Stanwyck, Ronald Reagan, Gene Evans, Lance Fuller en Anthony Caruso.

Thomas Blackburn schreef het verhaal en Dwan verfilmde het op conventionele wijze. Nadeel: er wordt teveel gepraat. Evans is de schurk die een eigen keizerrijk wil oprichten. Stanwyck verzet zich tegen hem, en wil met alle middelen haar land - dat ze geërfd heeft - behouden. Ze krijgt daarbij steun van Reagan, die achteraf een regeringsagent blijkt te zijn. Evans wil ondertussen de Indianen in actie brengen. De aanblik van de western is echter schitterend door het grootse werk van Oscar- winnaar John Alton, die tot de betere cameramensen van Hollywood behoorde.

Lone Star

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Vincent Sherman. Met o.a. Clark Gable, Ava Gardner, Broderick Crawford, Lionel Barrymore en Beulah Bondi.

Borden Chase - een befaamd western acteur - schreef dit drama vol patriottisme over het van de Mexicanen bevrijde Texas dat verscheurd wordt door twee groepen: de ene wil een onafhankelijke republiek onder Andrew Jackson (Barrymore) en die groep wordt met name door Crawford vertegenwoordigd (die bereid is over lijken te gaan); de andere groep wil aansluiting bij de VS, en van hen is Gable de leider. Die geeft een prachtig stukje acteerwerk weg. Cameraman Harold Rosson én de goede achtergrondmuziek van David Buttolph dragen hun steentje bij om dit tot een geslaagde western te maken. Moroni speelt de legendarische Sam Houston, de eerste gouverneur van de staat Texas. Wordt ook in een ingekleurde versie vertoond.

Heavenly Days

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Howard Estabrook. Met o.a. Jim Jordan, Marion Jordan, Barbara Hale, Eugene Pallette en Gordon Oliver.

Een aflevering uit de serie met de radiokomieken Fibber McGee and Molly. Het echtpaar gaat naar Washington om het werk van de Senaat in goede banen te leiden.

David Copperfield

1935 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1935. Familiefilm van George Cukor. Met o.a. Freddie Bartholomew, Basil Rathbone, W.C. Fields, Frank Lawton en Lionel Barrymore.

Nadat zijn moeder overlijdt wordt David Copperfield (Bartholomew) naar Londen gestuurd om in de fabriek van zijn hardvochtige stiefvader (Rathbone) te werken. Hij woont daar in het pension van de vriendelijke Micawber (Fields), maar als die wegens schulden naar de gevangenis gaat David lopend naar Dover, waar zijn tante woont. Mooie verfilming van het beroemde boek van Charles Dickens. Komiek Fields speelde voor de verandering een tamelijk serieuze rol en deed dat uitstekend. De film werd onderscheiden met drie Oscarnominaties waaronder die voor beste film.

Cimarron

1931 | Drama, Western

Verenigde Staten 1931. Drama van Wesley Ruggles. Met o.a. Richard Dix, Irene Dunne, Estelle Taylor, Nance O'Neil en William Collier jr.

Edna Ferbers sage over een Amerikaans gezin, en de gevolgen van de stichting van een imperium in het Amerikaanse Westen, 1890-1915. Zeer gedateerd, met name het stereotiepe acteerwerk van Dix - maar nog steeds het bekijken waard. In 1960 opnieuw gemaakt. Oscar voor scenario van Howard Eastbrook.

The Mysteries of Myra

1916 | Mysterie

Verenigde Staten 1916. Mysterie van Theodore Wharton en Leo Wharton. Met o.a. Jean Sothern, Howard Estabrook, Allen Murnane, M.W. Rale en Bessie Wharton.

Serial in vijftien hoofdstukken. Een rijke vader van drie dochters is lid van een occulte groep de `Black Order`. Bij zijn sterven bepaalt hij dat indien zijn dochters de leeftijd van achttien niet bereiken, zijn vermogen aan de groep valt. De eerste twee plegen zelfmoord en zijn weduwe vreest voor het leven van de derde. Charles Goddard en Hereward Carrington schreven dit mystieke drama bij elkaar. Estabrook - een kenner op occult gebied - neemt de zaak in handen. Zijn beloning: Myra (Sothern) als aanstaande.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Howard Estabrook op televisie komt.

Reageer