Etsuko Shiomi is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Roaring Fire

1982 | Actiefilm

Japan 1982. Actiefilm van Noribumi Suzuki. Met o.a. Heroyuki Sanada, Etsuko Shiomi, Shin'ichi Chiba, Mikio Narita en Miki Yamashita.

Een jonge Japanner, die op een ranch in Texas is grootgebracht, reist naar zijn vaderland om zijn misdadige oom ter verantwoording te roepen. Deze heeft het wederrechtelijk verkregen familiefortuin aangewend om een drugssyndicaat op te richten. Er valt veel en hard karatewerk te zien in dit ietwat onbegrijpelijk avonturenwerkje met zeer sentimentele fragmenten.

Shogun's Ninja

1980 | Avonturenfilm, Actiefilm

Japan 1980. Avonturenfilm van Noribumi Suzuki. Met o.a. Heroyuki Sanada, Shin'ichi Chiba, Etsuko Shiomi, Shohei Hino en Tetsurô Tamba.

Snerpende vecht- en avonturenfilm in de serie `jidai geki` (kostuumfilms van vóór 1868) uit Toei Studios, Tokio. Fraaie sets, adembenemende locaties, sublieme fotografie en boven alles: tempo. Razendsnelle ontwikkelingen; soms moeilijk te volgen.

Yagyu Ichizoku no Imbou

1979 | Avonturenfilm, Actiefilm

Japan 1979. Avonturenfilm van Kinji Fukasaku. Met o.a. Toshirô Mifune, Shin'ichi Chiba, Hiroki Matsukita, Etsuko Shiomi en Kinnosuke Yorozuya.

Dit furieus epos speelt in de jaren 1634-1688 waarin Iemitsu Tokugawa shogun (militair gouverneur) van Japan is. De uiterst krijgshaftige gebeurtenissen zijn volmaakt onoverzichtelijk: oorspronkelijke duur van de film is 130m!

The Return of Lady Karate

1976 | Actiefilm

Japan 1976. Actiefilm van Kazuhiko Yamaguchi. Met o.a. Etsuko Shiomi, Yasuaki Kurata, Chang Mei-Ho en Hiichi Yamasoto.

Lady Karate contra een fascistische Japanse kolonel die in WO II een fortuin aan goudstaven bijeenroofde. Een sterke actiefilm boordevol karate en andere martial arts-vormen. Slopend voor de leek, een lust voor de liefhebber.

Fist of Pantheress

1976 | Actiefilm

Japan 1976. Actiefilm van Hiroshi Kohira. Met o.a. Etsuko Shiomi, Yasuaki Kurata, Shin'ichi Chiba, Mashiko Okiyama en Yushi Kato.

Yumi (Shiomi), bijgenaamd Lady Karate, wreekt haar vader, die als eerzaam karate-instructeur aan de Newyorkse politie-academie door een jaloerse concurrent werd verminkt en uitgeschakeld. Zeer sterk karatewerk in het kader van een zich rap ontwikkelend plot; prachtig gefotografeerd. Het openingsfragment (inmiddels klassiek in karatekringen) paart ziedende karate aan grote visuele schoonheid. Onder liefhebbers beter bekend als LADY KARATE - FIST OF PANTHERESS.

Super Express 109

1975 | Drama

Japan 1975. Drama van Junya Sato. Met o.a. Ken Takakura, Shin'ichi Chiba, Kei Yamamoto, Tetsurô Tamba en Ken Utsui.

Een stereotiepe rampenfilm die schaamteloos leentjebuur speelt bij o.a. THE CASSANDRA CROSSING en JUGGERNAUT. Een geruïneerde industrieel verstopt een bom aan boord van de expressetrein Tokio-Osaka en eist vijf miljoen dollar losgeld. De bom ontploft als de snelheid van de trein beneden de 80km/u zakt. Er loopt iets mis bij de overhandiging van het losgeld en de afperser komt om het leven voor hij heeft kunnen zeggen waar de bom verborgen is... De film is totaal ongeloofwaardig en technisch slordig, maar met enige goede wil best onderhoudend.

Lady Karate in Danger

1975 | Actiefilm

Japan 1975. Actiefilm van Kazuhiko Yamaguchi. Met o.a. Etsuko Shiomi, Tamayo Mitsukawa, Masabumi Suzuki, Yasuaki Kurata en Mieko Shio.

Een karatemeesteres reist naar Kyoto om een einde te maken aan de handel in blanke slavinnen. Dit ziedend karatewerkstuk excelleert in verblindend geweld. Deze film is een van Toei's vele afleveringen in de serie 'Lady Karate'. Voor liefhebbers een must. Japanse titel: ONNA HISSATSUKEN KIKI IPPATSU.

Lady Karate

1974 | Actiefilm

Japan 1974. Actiefilm van Kazuhiko Yamaguchi. Met o.a. Etsuko Shiomi en Shin'ichi Chiba.

Japanse agente/karate-expert contra smokkelsyndicaat. Hard en snel karatewerkje vervalt bij voortduring in demonstratie van karatetechnieken als toegift voor de liefhebber. Japanse titel: ONNA HISSATSUKEN.