Nelson Eddy: cast en muziek.
Er zijn 17 films gevonden.

Northwest Outpost

1947 | Muziek

Verenigde Staten 1947. Muziek van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Nelson Eddy, Ilona Massey, Hugo Haas, Elsa Lanchester en Lenore Ulric.

Rudolf Frimls operette over Californische cavaleristen hobbelt weinig overtuigend voort.

Make Mine Music

1946 | Animatie, Muziek

Verenigde Staten 1946. Animatie van Joe Grant. Met o.a. The Andrews Sisters, Andy Russell, Nelson Eddy, Jerry Colonna en Sterling Holloway.

Met de stemmen van Nelson Eddy, Dinah Shore, Jerry Colonna, The Andrews Sisters, Andy Russell, Sterling Holloway en muziek van The Benny Goodman Quartet. Tien-delige avondvullende Disneyfilm met fragmenten zoals 'Peter en de wolf', 'Johnny Fedora and Alice Blue Bonnet' en 'Casey at the Bat'. Op z'n slechtst als men aan 'kunst' doet, maar op z'n best met originele arrangementen zoals 'The Whale Who Wanted to Sing at the Met', en het schitterende nummer van Benny Goodman 'After You've Gone'. Toch een behoorlijk allegaartje.

Knickerbocker Holiday

1944 | Musical

Verenigde Staten 1944. Musical van Barry Brown. Met o.a. Nelson Eddy, Charles Coburn, Constance Dowling, Shelly Winters en Percy Kilbride.

Een moeizaam voortbewegende film naar de Kurt Weill/Maxwell Anderson-musical over de vroege dagen van New York, met liedjes als 'September Song'.

Phantom of the Opera

1943 | Drama, Horror, Muziek

Verenigde Staten 1943. Drama van Arthur Lubin. Met o.a. Nelson Eddy, Susanna Foster, Claude Rains, Edgar Barrier en Jane Farrar.

Componist en musicus Rains is verliefd op Foster en betaalt haar opleiding om zangeres te worden. Rains baas Publia is ontevreden met zijn werk en ontslaat hem. Rains moet zijn muziekcomposities verkopen aan Mander om in leven te blijven, maar er ontstaat een misverstand gevolgd door een handgemeen en Manders vriendin smijt een bijtend zuur in Rains gezicht, die op de vlucht slaat dolend door de nacht, waarna hij zich verstopt in de catacomben van de Parijse opera. Daar gebeuren vreemde dingen. Gefilmd door Universal met dezelfde (verbeterde) decors als in 1925 en beloond met de Oscar voor de Beste Vormgeving; ook het camerawerk van Hal Mohr en W. Howard Green kreeg een Oscar. Hoewel de film rond Eddy gemaakt is, gaat Rains aan de haal met de eer, en terecht. De versie van 1925 valt moeilijk te vergelijken met deze film, omdat het een zwijgende film is; deze herverfilming is in ieder geval superieur aan latere verfilmingen. Naar de beroemde roman van Gaston Leroux.

I Married an Angel

1942 | Drama, Musical, Animatie

Verenigde Staten 1942. Drama van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Edward Everett Horton, Binnie Barnes en Reginald Owen.

Een bizarre bewerking van de musical van Rodgers en Hart waarin playboy Eddy droomt dat hij met een engel (MacDonald) trouwt. Dit is de laatste film waarin Eddy en MacDonald samenwerken. Songs o.a.: 'Spring is Here' en het titelnummer.

The Chocolate Soldier

1941 | Muziek

Verenigde Staten 1941. Muziek van Roy Del Ruth. Met o.a. Nelson Eddy, Rise Stevens, Nigel Bruce, Florence Bates en Dorothy Gilmore.

Niet de operette van Oscar Strauss, maar een nieuwe versie van Molnars THE GUARDSMAN. Eddy en Stevens zijn getrouwd en beiden zijn opera-sterren; om haar trouw op proef te stellen, vermomt hij zich als Kozak en maakt haar het hof. Veel teveel dialoog en te weinig muziek. Herverfilmd als LILY IN LOVE.

New Moon

1940 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1940. Musical van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Mary Boland, George Zucco en H. B. Warner.

In het Louisiana van weleer raken Nelson en Jeanette verliefd en zingen nummers als 'One Kiss', 'Softly as in a Morning Sunshine', 'Lover Come Back to Me' en 'Stout-Hearted Men', composities van Oscar Hammerstein-Sigmund Romberg die ook te horen waren in de versie van 1930 met Lawrence Tibbett en Grace Moore, welke versie voor de tv de titel PARISIAN BELLE meekreeg.

Bitter Sweet

1940 | Musical

Verenigde Staten 1940. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, George Sanders, Felix Bressart en Lynne Carver.

Je moet niet op het plot van deze film letten, maar genieten van Noel Cowards liedjes in deze overdadig gefilmde operette. De kostelijke Herman Bing zorgt voor de grappigste scène als winkelier die Nelson en Jeanette inhuurt om zijn dochter muzieklessen te geven. Reeds in 1933 werd een Engelse versie van dit verhaal gemaakt.

Let Freedom Ring

1939 | Misdaad

Verenigde Staten 1939. Misdaad van Jack Conway. Met o.a. Nelson Eddy, Virginia Bruce, Victor McLaglen, Lionel Barrymore en Edward Arnold.

Onzinnige, maar genietbare flauwekul over Eddy die ten strijde trekt in zijn woonplaats om onrecht recht te zetten en derhalve vechten moet tegen misdadige machthebbers.

Balalaika

1939 | Musical

Verenigde Staten 1939. Musical van Reinhold Schunzel. Met o.a. Nelson Eddy, Ilona Massey, Charles Ruggles, Frank Morgan en Lionel Atwill.

Moeizame operette over de Russische revolutie; weinig aanbevelenswaard.

The Girl of the Golden West

1938 | Drama

Verenigde Staten 1938. Drama van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Walter Pidgeon, Leo Carrillo en Buddy Ebsen.

Het al zo vaak vertelde en verfilmde verhaal over het keurige meisje (MacDonald), de schurk (Eddy) en hun liefdesrelatie. Prima bijpassende muziek van Gus Kahn en Sigmund Romberg, waaruit echter geen hits voortkwamen.

Sweethearts

1938 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1938. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Frank Morgan, Florence Rice en Ray Bolger.

Eddy en MacDonald zijn zes jaar getrouwd en voeren net zo lang dezelfde show op te Broadway. Ze willen eens iets anders en Hollywood lonkt. Uit angst hen te verliezen laat hun producer Morgan, geholpen door Auer, het gerucht circuleren dat zijn nieuwe show geïnspireerd is door de ontrouw van Eddy. Het komt tot een breuk tussen beiden. Kleurrijke en spectaculaire muzikale komedie naar de operette van Victor Herbert met beide acteurs op het hoogtepunt van hun kunnen. Er werden nog enkele bijkomende songs geschreven door Bob Wright en Chet Forrest. Muzikale leiding had Herbert Stothard. Het scenario van Dorothy Parker en Alan Campbell is gebaseerd op het libretto van Fred de Gresac, Harry B. en Robert B. Smith en werd veel te lang uitgesponnen. Cameraman Oliver T. Marsh sleepte een Oscar in de wacht voor zijn kleurenfotografie.

Rosalie

1937 | Musical

Verenigde Staten 1937. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Eleanor Powell, Nelson Eddy, Frank Morgan, Edna May Oliver en Ray Bolger.

Loodzware MGM-musical over de verkering tussen een West Pointkadet en een prinses uit een mythisch koninkrijk. Het levende bewijs dat geld alleen nog geen goede film maakt. Cole Porter-muziek met o.a. 'In the Still of the Night'

Maytime

1937 | Musical

Verenigde Staten 1937. Musical van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, John Barrymore, Herman Bing en Rafaela Ottiano.

Een van de beste films van het zingend duo, ondanks de zwaarwichtigheid en een door merg en been gaande operasc[KA2]ene tegen het einde. Een prachtige verfilming van een eenvoudig verhaal: een operadiva en een berooide zanger verliefd in Parijs, maar haar echtgenoot en mentor (Barrymore) komt tussenbeide. Tot de liedjes behoren 'Will You Remember' en 'Sweetheart'.

Rose Marie

1936 | Musical

Verenigde Staten 1936. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Reginald Owen, Allen Jones en James Stewart.

Verwacht niet de oorspronkelijke operette: in dit verhaal is operazangeres Jeanette op zoek naar haar voortvluchtige broer Stewart, maar ook Mountie Nelson achtervolgt de man. De twee raken verliefd en zingen o.a. 'Indian Love Call'. Niven is kort te zien als Jeanette's ongelukkige vrijer. Hertiteld als INDIAN LOVE CALL.

Naughty Marietta

1935 | Musical

Verenigde Staten 1935. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Frank Morgan, Elsa Lanchester en Douglass Dumbrille.

In deze eerste Eddy/MacDonald-film is Jeanette een Franse prinses die naar Amerika vlucht en daar verliefd wordt op verkenner Eddy. Songs van Victor Herbert o.m. 'Tramp, Tramp, Tramp', 'The Italian Streetsong' en 'Ah, Sweet Mystery of Life'. Een Oscar voor het beste geluid; een nominatie voor de beste film van 1935.

Dancing Lady

1933 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1933. Komedie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Joan Crawford, Clark Gable, Franchot Tone, May Robson en Nelson Eddy.

Na een razzia belandt stripdanseres Crawford samen met enkele collega`s in de gevangenis. Haar borgsom wordt betaald door een rijke bewonderaar, die haar in contact brengt met regisseur Gable, met het verzoek haar een kans te geven. Routine-musical met een aantal goede nummers, maar een miscast van formaat voor Crawford. Vooral interessant als debuutfilm van Astaire. Verder zit de film vol bekende namen als Eddy, Benchley, de Three Stooges en (in een klein rolletje) Eve Arden. Alleen voor fervente fans van het genre. Geschreven door Allen Rivkin en P.J. Wolfson, naar de roman van James Warner Bellah, met muziek van onder meer Richard Rodgers, Nacio Herb Brown en Burton Lane. Choreografie van Sammy Lee. Oliver T. Marsh stond in voor de fotografie.