Adam Kemp

Regisseur, Scenarist, Producer

Adam Kemp is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Gunpowder 5/11: The Greatest Terror Plot

2014 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2014. Drama van Adam Kemp. Met o.a. Jamie Thomas King, Jamie Maclachlan en Joseph Kennedy.

Guy Fawkes (1570-1606) was z'n wilde katholieke haren nog niet kwijt na jaren vechten met de Spanjaarden tegen de Nederlanders. Terug naar Engeland dus, om samen met een groepje militante katholieken een aanslag op rabiaat katholiekenhater koning James I en entourage te beramen. Maar de man werd betrapt/verraden met 36 tonnetjes buskruit, en veroordeeld tot galg en rad (en vierendelen). Britten vieren de verijdelde aanslag sindsdien op 5 november met vuurwerk. Ondertussen heeft Che Guevara het nakijken, nu het grijnzende Guy Fawkes-masker is uitgegroeid tot icoon van postmoderne anarchisten aller landen.

Churchill's First World War

2013 | Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk 2013. Biografie van Adam Kemp. Met o.a. Adam James en Verity Marshall.

'Dood is slechts een incident, niet eens het belangrijkste wat ons overkomt,' zo zou levensgenieter Winston Churchill zijn vrouw hebben geschreven vanaf de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Vrouwlief Clementine was meer begaan met het uitdrogen van hun huwelijk, het bekende verhaal van de potentiƫle oorlogsweduwe. Dit en meer relatieperikelen in negentig minuten Churchill-bewieroking uit de koker van de BBC, een eeuw na het uitbreken van WO I. Gelukkig zijn de stukjes over Churchills ontwikkeling van kanonnenvoer tot krijgsheer eindeloos interessanter.

Killing Hitler

2003 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 2003. Drama van Jeremy Lovering. Met o.a. Kenneth Cranham, Kate Ashford, Keith Allen, Lara Belmont en Kate Ashfield.

Nog voordat WO II (1939-45) uitbrak werd er een aanslag gepleegd op Adolf Hitler in M[KA3]unchen in een bierhal. Deze infame nazi was van Oostenrijkse afkomst, heeft ettelijke miljoenen doden op zijn konto staan en was van 1933 tot 1945 de dictator van Duitsland was. De aanslag in de Beierse hoofdstad mislukte helaas en een latere poging in 1944 door graaf Von Stauffenberg eveneens. De bom die ontplofte in de Wolfschanz, waar Hitler aanwezig was en licht gewond raakte, was van Britse makelij. De Britten hebben meerdere pogingen willen ondernemen om de oorlog te bekorten door Hitler te liquideren. Ze hadden daartoe een tot in detail uitgewerkt, geheim plan dat echter nimmer werd uitgevoerd. Het verdween in de kluis van het Britse Ministerie van Oorlog, waar het vijftig jaar later te voorschijn kwam. Begin 2000 besloot omroep BBC er een gedramatiseerde documentaire over te draaien, waarbij de kijker als het ware betrokken raakt bij de voorbereidingen van de geheime operatie en waarvan de risiko`s uitvoerig worden besproken. Een agent met de codenaam LB/X (McDonald) heeft het commando. Het degelijke, maar praterige scenario is van regisseur Lovering. Het spel en de regie zijn naar behoren. Het camerawerk is van Katie Swain. Wordt soms in twee delen uitgezonden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Adam Kemp op televisie komt.

Reageer