Dee Barton

Componist

Dee Barton is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

The Order of the Black Eagle

1987 | Avonturenfilm, Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1987. Avonturenfilm van Worth Keeter. Met o.a. Ian Hunter, C.K. Bibby, William T. Hicks, Jill Donnellan en Stephan Krayn.

Een inferieur vervolg op Unmasking the Idol. Geheim agent Duncan Jax lijkt slechts op de allergoedkoopste James Bond-imitatie ooit gemaakt, als hij een complot van hedendaagse nazi's verijdelt die een dodende straal hebben. Wel meer actie, maar de decors zijn schamel, een uiterst voorspelbaar verhaal en dwaas dialoog. Opgedragen aan de Olympische atleet Hyman, die een van de brave huurlingen speelt en kort na de opnamen stierf.

Unmasking the Idol

1986 | Avonturenfilm, Actiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van Worth Keeter. Met o.a. Ian Hunter, C.K. Bibby, William Hicks, Vernond Littleton en Lise Peterson.

Krijger Duncan Jax, die zowel geheim agent als ninja is trekt met zijn makkers ten strijde tegen een supergemene schurk, die zich op een eilandje met een zware verdediging verschanst heeft. In de film zijn allerlei actiegenres gecombineerd van kungfu tot James Bond met een gemengd resultaat - een goede vormgeving van de productie, grappig, modieus dialoog, onevenwichtige actie en een te lange zit voordat de film aan de hoofdschotel begint. Opgenomen in Noord- en Zuid Carolina. Vervolg: The Order of the Black Eagle.

House of Death

1981 | Horror

Verenigde Staten 1981. Horror van David Nelson. Met o.a. Susan Kiger, Andria Savio, Jennifer Chase, Martin Tucker en John Kohler.

Saaie, bijna logge sluip-en-slashfilm over een moordenaar die een klein stadje terroriseert. Het meeste bloed wordt vergoten in de slotscène. Opgenomen in Noord-Carolina.

Thunderbolt and Lightfoot

1974 | Western, Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1974. Western van Michael Cimino. Met o.a. Clint Eastwood, Jeff Bridges, George Kennedy, Geoffrey Lewis en Catherine Bach.

Regisseur Cimino, die later naam zou maken met The Deer Hunter, debuteerde met deze komische western annex roadmovie. De dromerige schavuit Lightfoot (Bridges) weet ex-kluizenkraker Thunderbolt (Eastwood) over te halen een klus van vele jaren geleden exact over te doen. Thunderbolts oude collega's Red (Kennedy) en Goody (Lewis), die aanvankelijk nog moordlustig achter Thunderbolt aanzitten vanwege een schuldvereffening, doen ook mee aan de overval. De interactie tussen de vier hoofdrolspelers is het belangrijkst: vaak grappig, soms tragisch en hier en daar met een homo-erotische ondertoon. Cimino schreef zelf het scenario.

High Plains Drifter

1973 | Western

Verenigde Staten 1973. Western van Clint Eastwood. Met o.a. Clint Eastwood, Verna Bloom, Marianna Hill, Jack Ging en Stefan Gierasch.

Terwijl een dorpje in angst en spanning wacht op drie bandieten, die onderweg zijn om het dorp aan flarden te knallen, rijdt The Stranger (Eastwood) binnen. Bepaald geen fijne vent, hij schoffeert de bewoners en verkracht de vrouw van een der notabelen. Maar hij kan wel fantastisch schieten. Daarom vragen de dorpelingen hem om hulp tegen de naderende bandieten. Eastwoods tweede regie, zijn eerste western, is slim opgebouwd en richt zich lange tijd op de verscheurdheid van de dorpelingen die niet met de bruut in zee willen gaan, maar hem ook niet weg durven te sturen.

Play Misty for Me

1971 | Thriller

Verenigde Staten 1971. Thriller van Clint Eastwood. Met o.a. Clint Eastwood, Jessica Walter, Donna Mills, John Larch en Don Siegel.

Uitstekend geregisseerde film (regiedebuut van Eastwood), die het pad effende voor onder meer Fatal Attraction en Basic Instinct. Deejay Dave Garver (Eastwood) gaat naar bed met fan Evelyn (Walter). Zij is de mysterieuze dame die tijdens het radioprogramma van Dave vaak de telefonische opdracht gaf om het nummer 'Misty' te draaien. Wanneer Dave toch weer zijn stoplichtrelatie met Tobie (Mills) oppikt, slaan de stoppen door bij Evelyn. Het acteerwerk van Walter in de film maakt haar personage zowel aandoenlijk als angstaanjagend; 'I did it because I love you!'.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dee Barton op televisie komt.

Reageer