Doris van Caneghem

Acteur

Doris van Caneghem is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Romance

2004 | Korte film

België 2004. Korte film van Douglas Boswell. Met o.a. Mieke Verheyden, Doris van Caneghem en Blanka Heirman.

De wat hautaine Désiree deelt in het ziekenhuis een kamer met Agnes en Wiske, die elke dag de romance van het koppeltje beneden in het park bespieden. Langzaamaan raakt ook Désiree in de ban van het stel.

Tony

1983 | Drama, Romantiek

België/Nederland 1983. Drama van Eimert Kruidhof. Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Dirk Opstaele, Georgette Hagendoorn, Jo Röpcke en Doris van Caneghem.

Opstaele speelde als twaalfjarige een rolletje in een film. Hij was het zoontje van een getrouwde man die een verhouding begon met de ambitieuse actrice van Ammelrooy. Tien jaar later ziet Opstaele van Ammelrooy terug, zij worden verliefd op elkaar, en tot groot ongenoegen van zijn ouders trekt hij bij haar in. Hun 'zuivere' liefde blijkt niet bestand tegen de druk van hun omgeving en de verplichtingen die van Ammelrooy's carrière meebrengt.

Het nieuwe tehuis

1982 | Drama

België 1982. Drama van Ludo Bex. Met o.a. Gella Allaert, Maurits Goossens, Robert Marcel, Dora van der Groen en Denise Deweerdt.

Een vroeger welgesteld maar nu verarmd echtpaar neemt zijn intrek in een bejaardentehuis. Er werd hen beloofd dat zij later een plaats zouden krijgen in een modern home dat nog gebouwd moet worden. Angstvallig probeert de ziekelijke vrouw (Allaert) de intimiteit van het echtelijk samenleven te beschermen in de ouderwetse instelling.

Ik ben Joep Meloen

1981 | Komedie

Nederland 1981. Komedie van Guus Verstraete Jr. Met o.a. André van Duin, Corrie van Gorp, Frans van Dusschoten, Doris van Caneghem en Peter Tuinman.

André van Duin als ambitieuze pianostemmer: een bekend gegeven uit de variététheaters van honderd jaar geleden, en van Duin wijst dan ook graag naar Chaplin en Laurel & Hardy als zijn grote voorbeelden, maar... zij werkten zelf eerst keihard aan een scenario. Van Duin heeft beslist acteertalent, maar de regie lijkt ook dat nog telkens te willen wegpoetsen. Alleen voor door-de-wol-geverfde van Duin-fans dus.

Waar de vogeltjes hoesten

1974 | Avonturenfilm

België 1974. Avonturenfilm van Frans Buyens. Met o.a. Eva Kant, Klaus Jurgen Kramer, Rudie van Vlaenderen, Max Schnurr en Doris van Caneghem.

Een bloemenverkoopstertje en een vogelverschrikker trekken naar de stad, in de hoop daar een onbezorgd bestaan te kunnen opbouwen. Ze worden echter verjaagd door luchtvervuiling en geluidhinder en besluiten een paradijselijk eiland te kopen. Om aan het geld te komen beginnen ze een handel in bloemen en verse lucht...

Salut en de kost

1974 | Drama

België 1974. Drama van Patrick Lebon. Met o.a. Hanny Vree, Hans Rooyaerts, Romain de Coninck, Doris van Caneghem en Marc Dex.

De twintigjarige Billy heeft na zijn dienst in het leger een afkeer gekregen van alle vormen van autoriteit. Hij gaat, zeer tegen de zin van zijn vader, een rijke fabriekseigenaar, samenwonen met zijn vriendin, maar zal later toch een baan in diens fabriek aannemen. Als daar, door de schuld van de op winst beluste directie, een dodelijk ongeval gebeurt, komt Billy opnieuw in opstand tegen het gezag van zijn vader...Boeiende en aangrijpende sociaal-dramatische film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Doris van Caneghem op televisie komt.

Reageer