Cameron Allen

Componist

Cameron Allen is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Nabbie no koi

1999 | Romantiek, Komedie

Japan 1999. Romantiek van Yuji Nakae. Met o.a. Naomi Nishida, Jun Murakami, Tomi Hirayoshi, Seijin Noborikawa en Susumu Taira.

Nanako (Nishida) neemt ontslag op haar werk in Tokio. Ze gaat naar haar grootouders, die op het eiland Okinawa wonen. Ze laat zich verwennen door haar grootmoeder Nabbie (Hirayoshi) en voert lange gesprekken met haar geliefde grootvader Keitatsu (Naborikawa). Nanako moet een beslissing nemen over haar toekomst en ontdekt dat haar tachtig-jarige grootmoeder voor een gelijksoortige beslissing staat als haar oude liefde Sanr[KA4]a (Susumu Taira) teruggekeerd is uit Argentinië, waar hij zestig jaar in exil geleefd heeft. Hij was Nabbie's grote liefde, maar haar familie was tegen een verbintenis. Nabbie trouwde toen met de zachtaardige, iets jongere Keitatsu. Hoewel men Sanrâ met zachte hand van het eiland probeert te verwijderen, berust Keitatsu in het onafwendbare noodlot als Nabbie een beslissing neemt. In zijn scenario heeft regisseur Nakae een metafoor gemaakt van oude zeden en gewoonten die het leven beheersen op de zuidelijke Rioekioe Eilanden, die tot 1972 onder Amerikaans bestuur stonden. Toch kondigen zich daar ook de moderne tijden aan. De film is poëtisch en wordt gesierd door het spel van de oudere hoofdrollen, die welwillende ondersteuning krijgen van de uitstekende Nishida. Een mooie film die bekroond werd op het filmfestival van Berlijn. Het camerawerk is van Kenji Takama.

Call Me Mr. Brown

1988 | Thriller

Australië 1988. Thriller van Scott Hicks. Met o.a. Chris Haywood en Bill Hunter.

In mei 1971 krijgt een Australische vliegtuigmaatschappij het bericht dat een zekere Mr. Brown een bom in één van hun Boeings verborgen heeft. Het vliegtuig is in de lucht met 116 passagiers aan boord. Hoe amateuristisch de onderhandelingen ook verlopen, de directie besluit toch het losgeld van 500.000 Australische dollar te betalen. Mr. Brown kan met het geld ontsnappen. Hicks en Terry Jennings werkten hun scenario uit tot een documentaire, met als gevolg dat de film koel-observerend wordt en je weinig sympathie kunt opbrengen voor welk personage dan ook. Dit resulteert vanzelfsprekend in desinteresse voor het verhaal, gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cameron Allen op televisie komt.

Reageer