Brian Clemens

Scenarist, Auteur

Brian Clemens is scenarist en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Won't Write Home, Mom - I'm Dead

1975 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1975. Mysterie van James Ormerod. Met o.a. Pamela Franklin, Ian Bannen, Suzanne Neve, Oliver Tobias en Christopher Malcolm.

Franklin, een Amerikaanse, komt aan in Engeland om bij haar neef (Tobias) haar verloofde (Adams) te ontmoeten. Ze beschikt over bovennatuurlijke gaven en voelt dat deze is vermoord - maar dan moet er eerst een lijk worden gevonden. Dennis Spooner schreef het scenario naar een verhaal van Brian Clemens.

Mission in Morocco

1959 | Thriller

Verenigde Staten 1959. Thriller van Anthony Squire. Met o.a. Lex Barker en Juli Reding.

Taaie B-film met Barker als deskundige van een aardoliemaatschappij, die naar Marokko wordt gestuurd om de dood van een collega te onderzoeken. Deze laatste was in het bezit van een microfilm met daarop de vindplaats voor oliebronnen. Scenario van Brian Clemens.

Great Van Robbery

1959 | Misdaad, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1959. Misdaad van Max Varnel. Met o.a. Denis Shaw, Kay Callard, Tony Quinn, Philip Saville en Geoffrey Hibbert.

Ouderwetse Britse B-film over Caesar Smith (Shaw) van Interpol, die de buit van honderdvijftigduizend pond (ca vijf miljoen Euro) van een overval op de Engelse munt traceert van Rio de Janeiro, waar een deel opdook om een partij koffie te betalen, via Rome en Parijs terug naar Londen. En reken maar: de misdaad loont niet! Scenario van Brian Clemens en Eldon Howard, al staat slechts op de credits vermeld dat ze alleen maar het verhaal bedachten. Het camerawerk is van James Wilson. Ook de muziek van Edwin T. Astley, Albert Elms en Leon Young staat niet op de aftiteling. Nicolas Roeg, staat als 'camera operator' Nick Roeg op de eindaftiteling vermeld. Een routine job van veelfilmer Varnel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Brian Clemens op televisie komt.

Reageer