Juho Nurmela

Componist

Juho Nurmela is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

De beveiligers

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Anneloek Sollart.

Vijf beveilgers worden gevolgd die elk op hun eigen manier Nederland veilig moeten houden. Onder hen de persoonsbeveiliger van Geert Wilders en de securitymanager van de kerncentrale in Borssele.

Ubiquity

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Bregtje van der Haak.

Mensen met elektrohypersensitiviteit (EHS) zijn overgevoelig voor alles wat met elektromagnetische straling te maken heeft (UMTS-masten, mobieltjes, magnetrons, etc). Er is geen wetenschappelijk bewijs voor deze 'ziekte', maar daar is Van der Haak ook niet naar op zoek. In haar film moeten we mee lijden met drie mensen met EHS. Een bijna constante piep in de soundtrack laat ons voelen wat zij doormaken. Die bewust kritiekloze onderdompeling in hun wereld is zowel de kracht als zwakte van de film. Het maakt wel duidelijk waar zij mee moeten leven, maar is het nou ingebeeld (en dus alleen voor henzelf van belang) of niet?

Stranger in Paradise

2016 | Documentaire

Nederland 2016. Documentaire van Guido Hendrikx.

Confronterend politiek essay waarin een acteur (Dhaenens) in een Zuid-Italiaans opvangcentrum een klaslokaal vol migranten een spoedcursus asielproblematiek geeft. Eerst krijgen de nieuwkomers het rechtse verhaal voorgeschoteld, met wat ze ons kosten, dan het linkse, waarin ze tot slachtoffers worden gereduceerd. In het derde deel worden hun individuele verhalen getoetst aan de bestaande Nederlandse toelatingsregels. Wie niet voldoet, moet het lokaal verlaten. Dat levert geen nieuwe inzichten op, maar de technocratische toon maakt wel de machtsverhoudingen en onmenselijkheid van het Europese migratiedebat voelbaar. Openingsfilm IDFA 2016 en winnaar van de speciale juryprijs.

Out of Love

2016 | Drama

Nederland/Frankrijk 2016. Drama van Paloma Aguilera Valdebenito. Met o.a. Naomi Velissariou, Daniil Vorobyov en Koosje Bulens.

'Kun je je niet gedragen zoals in het begin?' vraagt de Russische kok Nik aan zijn vriendin, de Grieks-Nederlandse bejaardenverzorgster Varya. Maar dan lijkt de relatie, die zo spontaan en gepassioneerd begon, al ten dode opgeschreven. Of gloort er toch nog hoop? Prima regie van Valdebenito: haar eerste speelfilm oogt fraai en het intense spel van de hoofdrolspelers overtuigt. Als scenarist schiet ze echter nog tekort: dit liefdesdrama zit vol (arthouse)clich├ęs en herhalingen. Na de zoveelste hevige ruzie denk je: ga nu alsjeblieft eens uit elkaar. En in therapie.

Wij zijn er klaar voor

2012 | Korte film, Documentaire

Nederland 2012. Korte film van Laura Hermanides. Met o.a. Jonathan van Duijn, Gido van den Berg en Sandro van Brummelen.

Portret van drie twintigers uit de Occupy-beweging die hun idealisme in praktijk brengen. Maar de camera richt ook een kritische blik op de filmcrew zelf. Staan ze zelf ook ergens voor?

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Juho Nurmela op televisie komt.

Reageer