John McLaughlin: cast en muziek.
Er zijn 4 films gevonden.

Molom, conte de Mongolie

1995 | Drama, Fantasy

Frankrijk 1995. Drama van Marie-Jaoul De Poncheville. Met o.a. Tsededordj, Yondejunaï, V. Agor, Sukhiin Altonkhuyog en D. Anand.

De Mongoolse steppe. De oude sjamaan Molom (Tsededordj) verlaat zijn eiland om op zoek te gaan naar een arend die, toen hij besliste om niet meer te vliegen, een menselijke vorm aannam en onder de wolven ging wonen. Tot zijn grote verbazing treft hij inderdaad een jongen aan bij de wolven. Het is Yonden (Yondejunaï), die jaren geleden door zijn vader in een dronken bui 'vergeten' werd en onder de wolven opgroeide. Molom trekt zich het lot aan van Yonden. Samen trekken ze naar Shambalan. Onderweg onderwijst Molom de jongen over de zeden en gewoonten van zijn volk en over hun verhouding met de goden. Trage, maar bijzonder poëtische film over de vriendschap tussen een oude man en een wolvenkind. Tijdens hun lange tocht ontmoeten ze verschillende geïsoleerd levende gemeenschappen. Zo krijgen we een beeld van het leven in de steppe en ondertussen tevens een bevattelijk inzicht in hun religieuze rituelen. De film biedt ontzaglijk veel stof om te mediteren. De twee amateur-acteurs, die voordien nog nooit een film zagen, geven een onvergetelijke prestatie ten beste. de Poncheville schreef het scenario samen met Pierre Joffroy en Patrick Laurent. De commentaar werd geschreven door Alice de Poncheville en Thomas Harlan en gesproken door Tumendelger Enkhe. Feeërieke fotografie van Jacques Besse. Internationaal uitgebracht als MOLOM: A LEGEND OF MONGOLIA. Dolby Stereo.

Carnegie Hall Salutes the Jazz Masters

1994 | Muziek

Japan​/​​Verenigde Staten 1994. Muziek van Gary Halvorson. Met o.a. Herbie Hancock, Vanessa Williams, Don Alias, Dee Dee Bridgewater en Kenny Burrell.

Een onderhoudend en informatief eerbetoon aan de groten uit de jazz, met optredens van een aantal eigentijdse talenten als Pat Meheny en Roy Hargrove. Dit gala in Carnegie Hall werd gehouden ter ere van de vijftigste verjaardag van Verve, het jazzlabel dat werd opgericht door muziekvernieuwer Norman Granz. Williams en Hancock presenteren om beurten en spelen ook stukken van grootheden als Dizzy Gillespie, Miles Davis, Count Basie, Wes Montgomery en vele anderen. Betty Carter levert een prachtige vertolking van de klassieker 'How High The Moon'. Zangeres Abbey Lincoln krijgt de mensen op de stoelen met 'I Must Have That Man'. De film eindigt geheel in stijl, met een door iedereen meegespeeld 'Now's the Time'. Jazz-liefhebbers zullen er geen genoeg van kunnen krijgen. De regie van Halvorson is adequaat.

The Perfect Bride

1991 | Thriller

Verenigde Staten 1991. Thriller van Terrence O'Hara. Met o.a. Sammi Davis, Kelly Preston, Linden Ashby, Tamara Clatterbuck en Cheryl Arutt.

De beeldschone, maar behoorlijk gestoorde Davis heeft talloze mannen om zeep gebracht. Telkens als ze tijdens een nieuwe verlovingsperiode bij het minste of geringste gerucht het vermoeden krijgt dat haar a.s. een slippertje gemaakt heeft, maakt ze hem koud. Als je het man-vijandige karakter van de film in beschouwing neemt, is het eigenlijk jammer dat dit geen komedie is, want dan had de film een veel grotere kans van slagen gehad. In plaats daarvan is het een voortmodderende suspense- film, die overbevolkt is met domme rollen, die maar wat aanrommelen om het plot te laten plaatsvinden. Het scenario is van Claire en Monte Montgomery.

Mag Wheels

1977 | Avonturenfilm, Romantiek, Erotiek

Verenigde Staten 1977. Avonturenfilm van Bethel Buckalew. Met o.a. John McLaughlin, Phoebe Schmidt en Steven Rose.

Lichtvoetige zon-zee-seks avonturen in het vrolijke Californië, vlotjes maar totaal voorspelbaar en inspiratieloos ingeblikt door ex-pornoregisseur Buckalew. De 'mag wheels' uit de titel zijn de extra-brede radiaalbanden van de sportieve wagens waarmee de gebruinde jongens en meisjes zich verplaatsen en zich eventueel ook op andere manieren amuseren. Op de soundtrack mag de hier vrijwel onbekende hardrockgroep 'The Word' flink tekeer gaan.