Cecilia Bellorin

Acteur

Cecilia Bellorin is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le passager clandestin

1995 | Thriller, Mysterie, Avonturenfilm, Misdaad

Spanje/Frankrijk 1995. Thriller van Agustín Villaronga. Met o.a. Simon Callow, Marcè Pons, Bruno Todeschini, Rosa Novell en Alexandre Zloto.

Een miljardair die is overleden, heeft zijn fortuin nagelaten aan zijn buitenechtelijke zoon Ren[KA1]e Mar[KA1]echal (Yrondi), die spoorloos blijkt te zijn. Major Owens (Callow) gaat op zoek, in de hoop als Ren[KA1]e`s voogd benoemd te worden zodat hij het vermogen mag beheren. Owens vertrekt van Panama, waar Ren[KA1]e`s moeder werd vermoord, naar Tahiti. Aan boord ontmoet hij Lotte (Pons), de ex-minnares van Ren[KA1]e en de enigszins scheel kijkende Alfred Mougins (Todeschini). Ze hebben alledrie hetzelfde doel: Ren[KA1]e vinden en er beter van worden. Naar de `exotische` roman van Georges Simenon, die hij in Florida aan het papier toevertrouwde na zijn lange reis door Latijns-Amerika (1934-35). Dit verhaal werd in boekvorm uitgegeven in 1947. Eerder al verfilmd onder dezelfde titel van Ralph Habib in 1958 met Martine Carol als Panamees animeermeisje die het geld zal krijgen, een vrij lachwekkende versie waarin de sjoemelaar door een haai wordt verscheurd. Villaronga`s versie is minder sensueel dan LE BLANC [KA2]A LUNETTES (1995) van Edouard Niermans en minder politiek gekleurd dan LE CRIME DE M. STIL (1995) van Claire Devers, twee andere tv-films naar 'Simenon des tropiques'. Villaronga ontweek de ansichtkaartplaatjes van Tahiti; het eerste deel van de film, dat in Panama is gesitueerd, is zelfs een pastiche van de klassieke Amerikaanse cinema van de jaren 1930. Af te dingen valt op Villaronga's versie is het trage, bij Simenon passende, tempo. Het scenario is van André Graill, Pierre Javaux en regisseur Villaronga. Het camerwerk is van Carles Gusi.

Latino Bar

1991 | Romantiek, Drama

Spanje/Venezuela 1991. Romantiek van Paul Leduc. Met o.a. Dolores Pedro, Roberto Sosa, Ernesto Gomes Cruz, Antonieta Colon en Nirma Prieto.

Een film zonder dialoog - maar met afwisselende muziek - over de gebeurtenissen rondom de bar uit de titel in een vissersdorpje aan de Caraïbische zee. Milieuschildering van haveloze sloebers; centraal staan een jongeman met een lelijk gezicht die verliefd is op een prostituée, die hij zich niet veroorloven kan en een zwarte blinde muzikant, die aan voodoo doet. In de finale vliegt de bar in de fik. Jose J. Blanco en de regisseur bewerkten het boek Santo van F. Gamboa tot scenario. Het camerawerk is van Josep Maria Civit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cecilia Bellorin op televisie komt.

Reageer