Nick Park is regisseur, bedenker, scenarist, producer, cameraman en auteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Shaun het schaap: het ruimteschaap

2019 | Familiefilm, Animatie

Verenigd Koninkrijk 2019. Familiefilm van Will Becher en Richard Phelan.

Tweede speelfilm-spin-off van de populaire Aardman klei-animatieserie. Deze keer draaiend om Lu-la, een buitenaards vriendinnetje van Shaun het schaap, dat na een intergalactische joyride met een ’zoem-zoem’ de weg terug zoekt naar haar ‘po-poe’ en ‘mi-ma’. Meer dialoog – behalve schapengeblaat en hondengegrom – is er gewoontegetrouw niet. Visuele grappen en verwijzingen naar scifi-klassiekers des te meer, waarbij veel te grinniken valt. Enigszins zorgwekkend is wel dat Shauns anarchisme terrein verliest aan een überschattige blauwe emo-kleuter, en dat hun avonturen omlijst worden met mierzoete feelgoodpop.

Early Man

2018 | Animatie, Familiefilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk/Verenigd Koninkrijk 2018. Animatie van Nick Park. Met o.a. Tom Hiddleston, Maisie Williams, Eddie Redmayne, Timothy Spall en Miriam Margolyes.

Een groep zachtmoedige holbewoners 'ergens in de buurt van Manchester' krijgt de schrik van z'n leven wanneer een vijand met scherpe, glimmende wapens de aanval opent. Buiten het dorp blijkt de bronstijd te zijn gestart. De oude en nieuwe mensen besluiten hun strijd te beslechten middels... een potje voetbal. Klei-animatiefilm van de Britse Aardmanstudio is uiteindelijk meer voetbal- dan oertijdkomedie, wat voelt als een gemiste kans. Early Man is nog altijd geestig en knap gemaakt, maar haalt niet het niveau van Aardmantoppers als Chicken Run en Shaun the Sheep Movie.

Wallace and Gromit in 'A Matter of Loaf and Death'

2008 | Korte film, Animatie

Verenigd Koninkrijk 2008. Korte film van Nick Park.

Wallace en Gromit openen een bakkerij en raken tegelijkertijd betrokken bij een moordmysterie. Maar als Wallace verliefd wordt is het aan Gromit om de zaak op te lossen.

Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit

2005 | Animatie, Komedie, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 2005. Animatie van Nick Park en Steve Box. Met o.a. Peter Sallis, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter en Peter Kay.

Na drie korte films - waarvan er twee werden beloond met een Oscar - hebben uitvinder Wallace en diens zwijgende hond Gromit het tot een lange speelfilm geschopt. Met succes. Hun strijd tegen een monsterlijk konijn is even absurd als aanstekelijk. Hulde voor de makers die niet kozen voor computer-animatie maar voor het monnikenwerk van klei-animatie, zodat ze genoegen moesten nemen met een productie van drie seconden film per dag. Maar het resultaat mocht er zijn: vegetarische Hitchcock, vriendelijke horror, een komedie van het zeldzame soort dat werkelijk geschikt is voor alle leeftijden.

Chicken Run

2000 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 2000. Animatie van Peter Lord en Nick Park. Met o.a. Mel Gibson, Julia Sawalha, Miranda Richardson, Jane Horrocks en Lynn Ferguson.

In de hilarische openingsscène van deze kleianimatie zien we kip Ginger verwoede pogingen doen te ontsnappen uit een kippenboerderij op het platteland van het Engelse York. De boerderij blijkt een waar strafkamp, compleet met prikkeldraad en honden en regelmatig moeten de kippen op appèl om verantwoording af te leggen voor hun eiproductie. De redding lijkt nabij wanneer Rocky letterlijk uit de lucht komt vallen. Het is aan hem om de kippen te leren vliegen. Verbluffend leuke animatie uit de koker van de Aardman studio's (Wallace & Gromit).

Wallace & Gromit are back !

1996 | Animatie

Verenigd Koninkrijk 1996. Animatie van Nick Park, Boris Kossmehl en Peter Lord.

In de hilarische openingsscène van deze kleianimatie zien we kip Ginger verwoede pogingen doen te ontsnappen uit een kippenboerderij op het platteland van het Engelse York. De boerderij blijkt een waar strafkamp, compleet met prikkeldraad en honden en regelmatig moeten de kippen op appèl om verantwoording af te leggen voor hun eiproductie. De redding lijkt nabij wanneer Rocky letterlijk uit de lucht komt vallen. Het is aan hem om de kippen te leren vliegen. Verbluffend leuke animatie uit de koker van de Aardman studio's (Wallace & Gromit).

Wallace and Gromit in A Close Shave

1995 | Animatie, Korte film, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1995. Animatie van Nick Park.

Wallace & Gromit is een succesvol Brits kleipoppenduo. In deze korte film worden zijn van elkaar gescheiden wanneer Gromit (de hond) ten onrechte wordt beschuldigd van schapenmoord. Het is aan Wallace en zijn vriendin Wendolene om hem uit de gevangenis te redden.

Wallace & Gromit: The Aardman Collection

1995 | Animatie, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1995. Animatie van Peter Lord, Nick Park en Richard Goleszowski.

Wallace & Gromit: De Aardman Collectie is de intrigerende naam voor zes korte animatiefilms, die samen in een programma worden vertoond. Het gaat hier om films die gemaakt zijn met de bijzonder tijdrovende stop-motion-techniek, waarbij voor iedere seconde filmtijd 24 beeldjes afzonderlijk moeten worden opgenomen. De grootste trekpleister in dit zestal zijn Creature Comforts en The Wrong Trousers, de films waarmee de Engelse regisseur Nick Park al twee maal de Oscar voor de beste animatie film won.

Wallace & Gromit in The Wrong Trousers

1993 | Animatie, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1993. Animatie van Nick Park.

De penguïn, de nieuwe huurder bij Wallace en Gromit thuis, heeft kwaad in de zin... zit hij achter de diamantroof? Een vreemde techno-broek moet Wallace op het goede pad brengen.

A Grand Day Out with Wallace and Gromit

1989 | Animatie, Korte film

Verenigd Koninkrijk 1989. Animatie van Nick Park.

De kaas is op bij Wallace en Gromit. Ze besluiten van de nood een deugd te maken en naar de maan op vakantie te gaan, want, zo weet Wallace, de maan is van kaas gemaakt.